Výměna řj kód

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ibizaSDI
Nováček
Odpovědi: 0

Výměna řj kód

Příspěvek od ibizaSDI »

Dobrý den.
Na autě se mi nejspíše pokazila řídící jednotka motoru a potřeboval bych jí vyměnit za jinou. Kód mojí jednotky je 038 906 012 CD.
Na internetu je spousty jiných jednotek bazarových, které jsou dělaný na stejné auto o stejném motoru, ale vždy se liší ty dvě písmenka na konci - např. 038 906 012 QD. Moje otázka zní, zdali mohu vyměnit řj. za jinou s tím, že na konci bude mít jiný písmenka, ale všech 9 čísel stejných, nebo musí být celý kód stejný? Děkuji :)
radonzo
Přispěvovatel

Re: Výměna řj kód

Příspěvek od radonzo »

ibizaSDI píše:Dobrý den.
Na autě se mi nejspíše pokazila řídící jednotka motoru a potřeboval bych jí vyměnit za jinou. Kód mojí jednotky je 038 906 012 CD.
Na internetu je spousty jiných jednotek bazarových, které jsou dělaný na stejné auto o stejném motoru, ale vždy se liší ty dvě písmenka na konci - např. 038 906 012 QD. Moje otázka zní, zdali mohu vyměnit řj. za jinou s tím, že na konci bude mít jiný písmenka, ale všech 9 čísel stejných, nebo musí být celý kód stejný? Děkuji :)
Taky by mě zajímalo co jde zaměnit a co ne, jak zásadní rozdíl je v těch písmenech na konci co se týče softu, sem zvědav na odpovědi.
Audi 80 Avant TDI, rv. 93, A6 Avant 1.9 TDI 99'
ibizaSDI
Nováček

Příspěvek od ibizaSDI »

radonzo píše:
ibizaSDI píše:Dobrý den.
Taky by mě zajímalo co jde zaměnit a co ne, jak zásadní rozdíl je v těch písmenech na konci co se týče softu, sem zvědav na odpovědi.
To mě právě taky :D ibiza SDI už 2 měsíce stojí a nikdo neví čímto :D nastartovat jde, ale čoudí jak svině svetlým dýmem a nejde napíchnout řj :D jednotky mám domluvený dvě ale každý mají jiný písmenka na konci tak se bojím je prohodit a vyzkoušet :D
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Dle etky to záměnu nemá, je to do cordoby/ibizi sdi bez klimy,
asi by tam šla i jiná, ale musel by ti někdo přehrát sw za původní.
ibizaSDI
Nováček

Příspěvek od ibizaSDI »

Jirka. píše:Dle etky to záměnu nemá, je to do cordoby/ibizi sdi bez klimy,
asi by tam šla i jiná, ale musel by ti někdo přehrát sw za původní.
kde najdu nejaky seznam podle té "etky", co mohu do auta dat ci nedát? :? :D jsem trochu paličaty a už mi ten muj hladký diesel leze krkem :D díky moc :P :P
radonzo
Přispěvovatel

Příspěvek od radonzo »

Pokud máš možnost prohodit jednotky tak to udělej, buď to pojede nebo ne.
Audi 80 Avant TDI, rv. 93, A6 Avant 1.9 TDI 99'
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

No musíš mít nainstalovanou etku, jinak to zkus nějak najít na online verzi
http://www.oemepc.com/seat/part_single/ ... d/0/lang/t
ibizaSDI
Nováček

Příspěvek od ibizaSDI »

radonzo píše:Pokud máš možnost prohodit jednotky tak to udělej, buď to pojede nebo ne.
To je taky to.. když prohodím řj z jiného auta od nějakého kamaráda, tak bych musel i přepsat immo apod ne, tak bych mu to rozhodil... to nechci :D spíš koupit jinou, nejlépe bazarovou, ale aby tam pasovala a aby nebyl nějaký problém a já jí třebas nespálil apod.. proto se ptám na ty písmenka .) díkyyy :)
ibizaSDI
Nováček

Příspěvek od ibizaSDI »

Jirka. píše:No musíš mít nainstalovanou etku, jinak to zkus nějak najít na online verzi
http://www.oemepc.com/seat/part_single/ ... d/0/lang/t
Díky!!! :)
reher64
Přispěvovatel

Příspěvek od reher64 »

Nejde musí sedět i index. Jednotka je hw stejná, ale má jiný SW.
Ale 100% to nevím, myslím že by to tak mělo být.
ibizaSDI
Nováček

Příspěvek od ibizaSDI »

reher64 píše:Nejde musí sedět i index. Jednotka je hw stejná, ale má jiný SW.
Ale 100% to nevím, myslím že by to tak mělo být.
Díky!! :) Tak já jí asi pošlu na opravu, akorát že to bude docela mastná oprava :/
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

ibizaSDI píše:To mě právě taky :D ibiza SDI už 2 měsíce stojí a nikdo neví čímto :D nastartovat jde, ale čoudí jak svině svetlým dýmem a nejde napíchnout řj :D jednotky mám domluvený dvě ale každý mají jiný písmenka na konci tak se bojím je prohodit a vyzkoušet :D
Napíchněte ji ještě na stole, třeba to půjde a uvidíš co se jí nelíbí.
Jinak na zkoušku dát z jiného SDI můžete, nejdřív ale přizpůsobit ;)
Co klapka?
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
ibizaSDI
Nováček

Příspěvek od ibizaSDI »

jini píše:
ibizaSDI píše:To mě právě taky :D ibiza SDI už 2 měsíce stojí a nikdo neví čímto :D nastartovat jde, ale čoudí jak svině svetlým dýmem a nejde napíchnout řj :D jednotky mám domluvený dvě ale každý mají jiný písmenka na konci tak se bojím je prohodit a vyzkoušet :D
Co klapka?
Řj nejde napíchnout, dal jsem nové relé 109... když už se někdy člověk napíchne, tak na tdi grafu to ukazuje prý nesmyslné hodnoty předvstřiku a v závadách zkrat na kostru sporadický u chcípací klapky a egru... egr je zaslepený a chcípací klapka natrvalo otevřená a opravdu na ní není napětí. Prošli jsme s kamarádem kabeláž ale nevím zdali správně, dali jsme tu 109ku aby spínala správně řj ( páč se občas nerozsvítilo žhavení a auto nešlo nastartovat ). A ted sice nastartovat jde už pokaždý, ale má tak třetinový výkon a čoudí...

Jinak aby to bylo od začátku.. Před 2ma měsíci jsem normálně jel, dojel, chcípnul a už nenastartoval... nesvítilo žhavení ale toho jsme si prve nevšiml.. zkoukli se rozvody, filtry, hadičky, kabely, ted jsem dal nové relé když mi došlo že se to nerozstvítí a auto startuje ale čoudí světlým dýmem jako svina, jde tvrdě a je bez výkonu.. Zkoušeli jsme i teplotní čidlo v čerpadle, zdali do řj. neposílá špatné údaje. To funguje když užse to podařilo napíchnout. Ted nemám moc čas to řešit, spíš až tak za 14 dní a v plánu mám poslat řj na rozborku, zdali je v pohodě. A nevím jak se dá napíchnout na stole..
ibizaSDI
Nováček

Příspěvek od ibizaSDI »

jini píše:
Co klapka?
Jo a přizpůsobit znamená dát tam teda jiný sw a immo že? To bych to pak musel ale zase dávat kamarádovi dokupy a toho se bojím :D a taky nevím zdali můj opravář tohle s vagem umí :D
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

Pojistky jsou všechny OK?

Tady máš stejné jednotky:

http://bazar.automedik.cz/seat/ibiza/bo ... er=default
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“