Vibrace od motoru?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Mad_Boxs
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Vibrace od motoru?

Příspěvek od Mad_Boxs »

Zdravím, vím, že je to tu o VW, ale je tu hromada odborníků, kteří by mi mohli sdělit své zkušenosti.
Mám Nisan X-Trail 31 a projevuje se mi divná závada, která se postupně zvyšuje.
Silné vibrace pod plynem ale jen v táhlé zatáčce okolo 1900-2200ot na 4,5,6.
Prohlížel jsem spodek a homokinet. a celou nápravu a vše se zdá být bez vůlí. Prostě pod plynem se to v zatáčkách rozvibruje, ako by to šlo na 3. Za zatáčkou to ještě mírně pokračuje a po ubrání a opětovném přidání je klid. Zkoušel jsem to i s vypnutým 4x4 jen na předek a stále stejné. Dvouhmota se snad takto neprojevuje. Jinak to je motor Renault 2,0 DCi.

Co na to místní guru?
OI 81kW AHF kombi 2000 - 510 000km - jen jednou vyměněná spojka - oil od výměny do výměny mezi ryskama
jofa
Přispěvovatel

Příspěvek od jofa »

Skus pri vypnutom motore pohybat motorom pri kazdom silente ci nema velku volu,este mozes zaradit 1 pri vypnutom a pohybat auto do zaberu do predu a dozadu.dalsia vec je este ked startujes alebo vypinas motor ci nie je pocut nejaky buchot od motora,ak je vsetko ok tak silenti su dobre
Mad_Boxs
Přispěvovatel

Příspěvek od Mad_Boxs »

Tak žádné klepnutí, ani bouchání, silenty motoru jsou asi OK. Ještě zkusím montpáku, ale moc se mi tomu nechce věřit.
Ty vibrace jsou jakoby od volantu, ale jde to do celého vozu a s nízkou frekvencí, opravdu bych to přirovnal, jako kdyby jeden válec nepálil, asi taková frekvence.
OI 81kW AHF kombi 2000 - 510 000km - jen jednou vyměněná spojka - oil od výměny do výměny mezi ryskama
johnyd1
Přispěvovatel

Příspěvek od johnyd1 »

Mad_Boxs píše:Tak žádné klepnutí, ani bouchání, silenty motoru jsou asi OK. Ještě zkusím montpáku, ale moc se mi tomu nechce věřit.
Ty vibrace jsou jakoby od volantu, ale jde to do celého vozu a s nízkou frekvencí, opravdu bych to přirovnal, jako kdyby jeden válec nepálil, asi taková frekvence.
Toto som riesil na Qashkai čož je to isté.Vnútorný kloub na poloosi čiže
pri prvodovke,bud pravý,alebo lavý.Je tam nepatrná vôla a takto sa to prejavuje.Trocha ma to vyskolilo (LOL)
Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
Mad_Boxs
Přispěvovatel

Příspěvek od Mad_Boxs »

No tak tomu říkám odpověď. Děkuji, zkusím se na to zaměřit. když jsem bral za poloosy tak celkem žádné vůle. Je pravda, že to bylo vyvěšené na zvedáku, zkusím pod to lehnout, když to bude na zemi.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“