Stěrače, nekamarádí se se mnou... :(

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Petr Játi
Nováček
Odpovědi: 0

Stěrače, nekamarádí se se mnou... :(

Příspěvek od Petr Játi »

Zdravím, potřebuji pomoct.

Mám audi A4 avant a mám problém se stěrači... Odmotoval jsem je abych je nastříkal protože rezly a když jsem je vrátil nemůžu je za boha dostat do původní polohy. Navíc dělají nejaký divný pohyb nejedou zespoda nahoru ale sjedou cca 5cm dolů a až potom nahoru jako normálně... Proto je musím mít vykokotěné skoro v třetině okna jinak narazí do kapoty...

Může mi někdo pomoct ?

Díky....
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

musíš vzít klíč 13 odsroubovat šroubek na motorku, pak musíš ssroubovákem vykokotit tu páčku z tísícihranu, pak nakokotit stěrače do správné polohy, zapnout a vypnout stěrač aby byl v nulové poloze, no a nakonec tam za tu páku matkou M8 přikokotit ;)
Petr Játi
Nováček

Příspěvek od Petr Játi »

Pořád sjíždí dolů o pět čísel a narazí..
slovacek.milos
Aktivista

Petr Játi píše:Pořád sjíždí dolů o pět čísel a narazí..
tak tu páku co je upevněna na motor máš přehozenou o 180 stupnů
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

muselo se ti to pohnout v tom tisicihranu na pasovině od motorku nebo jsi je sundal v poloze kdy nebyly uplně dole?
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Podla mňa si nedal tú pásovinu na motorček tak ako bola predtým, musíš len skúšať alebo niekde na nete si nájdi obrázky ako to má byť v základnej polohe.
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

A myslíte, že vyndaval celej mechanismus, nebo sundal jen ramínka? Jestli celej, no tak proč když něco neznám si to před demontáží a hlavně rozebráním nesfotím ...
slovacek.milos
Aktivista

roman1648 píše:muselo se ti to pohnout v tom tisicihranu na pasovině od motorku nebo jsi je sundal v poloze kdy nebyly uplně dole?
podle mš je blbě i ta pásovnina i stěrače špatně nasazené
Petr Játi
Nováček

Příspěvek od Petr Játi »

Sundal jsem jen ramínka. Nejsem blb abych to sundal celé....

Díky za rady a odkaz na to forum
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Rayx píše:no tak proč když něco neznám si to před demontáží a hlavně rozebráním nesfotím ...
A co třeba když zatuhnou a po spuštění se uvolní matka a vyskočí to? Co pak chceš fotit? Tak leda pinďoura (LOL) Miluju, když někdo nezná okolnosti a hned dělá z druhýho pitomce :blbe:
Člověk se pořád učí.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Sundat stěrače. Zapnout stěrače a počkat až se zastaví v základní poloze.pak nasadit stěrače
Pokud jsi ale rozjebal celý mechanizmus tak viz. výše
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

šulda píše:
Rayx píše:no tak proč když něco neznám si to před demontáží a hlavně rozebráním nesfotím ...
A co třeba když zatuhnou a po spuštění se uvolní matka a vyskočí to? Co pak chceš fotit? Tak leda pinďoura (LOL) Miluju, když někdo nezná okolnosti a hned dělá z druhýho pitomce :blbe:
S ohledem na odpověď od Pert Játi před Tvým příspěvkem si myslím přišels trochu s krížkem ... Na ty okolnosti jsem se právě ptal, protože podle popisu to nebylo naprosto jasný, co s tím prováděl. O pitomci nebylo slova zmínky ;) Uvolněná matko :D

Pokud tedy měl sundat jen ramínka, tak to asi vypadá trochu divně, že po jejich nandání to provádí toto ... Roman a Vici na to asi kápli, že je nenechal dojet, tak si díky některým radám mohl naopak mechanizmus rozhodit ...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“