Podtlakova regulace EGR ventilu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
davidolz
Nováček
Odpovědi: 0

Podtlakova regulace EGR ventilu

Příspěvek od davidolz »

Zdravím všechny,

měl jsem problém, že mi auto padalo do nouzáku při 3tis ot/m . Problém byl v podtlakové hadičce, která byla komplet přetrhnutá. :x Tak jsem nakoupil silikonové hadičky a všechny jsem vyměnil. No a aby to nebylo tak jednoduchý, tak při poslední hadičce se mi povedlo ulomit ten „naústek“ (prostě to, na co se nasazuje hadička) u podtlakové regulace EGR ventilu. (wallbash)

Napadlo mě sehnat nějakou rozbitou regulaci a vzít to z ní (nemáte náhodou někdo?)

Máte nějaké nápady jak to opravit - vyřešit ?
Děkuji :)

PS: Nová podtlaková regulace se mi zrovna kupovat nechce.. (Jsem chudý student :D)
Petr RS
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr RS »

Je ta doza plastová nebo železná?
Pokud je plastová nechá se to opatrně odvrtat a vlepit do toho tekutým kovem např.trubičku na brzdy a nahradit tím náústek na hadičku není to nic hezkého ale funguje to.
Octavia II 1.9 TDI 77KW 4X4
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

Petr RS píše:Je ta doza plastová nebo železná?
Pokud je plastová nechá se to opatrně odvrtat a vlepit do toho tekutým kovem např.trubičku na brzdy a nahradit tím náústek na hadičku není to nic hezkého ale funguje to.

Asi bych to narychlo vyřešil stejným způsobem
standa123
Aktivista

Re: Podtlakova regulace EGR ventilu

Příspěvek od standa123 »

davidolz píše:Zdravím všechny,

měl jsem problém, že mi auto padalo do nouzáku při 3tis ot/m . Problém byl v podtlakové hadičce, která byla komplet přetrhnutá. :x Tak jsem nakoupil silikonové hadičky a všechny jsem vyměnil. No a aby to nebylo tak jednoduchý, tak při poslední hadičce se mi povedlo ulomit ten „naústek“ (prostě to, na co se nasazuje hadička) u podtlakové regulace EGR ventilu. (wallbash)

Napadlo mě sehnat nějakou rozbitou regulaci a vzít to z ní (nemáte náhodou někdo?)

Máte nějaké nápady jak to opravit - vyřešit ?
Děkuji :)

PS: Nová podtlaková regulace se mi zrovna kupovat nechce.. (Jsem chudý student :D)
nefunkční ventil mám doma.....ale zalezi kde bydlís ;)
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
davidolz
Nováček

Příspěvek od davidolz »

Vsem dekuji za odpovedi, po konzultaci s mechanikem jsem zajel na vrakac, koupil to a je pokoj. Jinak dekjji vsem za reakce:)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“