jak poznat malo brzdici zadni brzdy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

jsem si vzpoměl na debila s žigulikem, pracoval v kunovicích tušim se to jmenovalo areotechnik, sem tam jsem mu opravoval auto, řidičkský průkaz měl 3O let bylo mu kolem padesáti,

přišel že po opravě spojky se nemůže rozjet ani zařaadit nic nejde, vzal jsem si klíče přijel na místo nastartoval a no problém, sedl jsem s majitelem at mi ukáže problém,

:?

normálně nastartoval, šlápl na brzdu a rval tam kvalt :roll:

jak jsem psal borec jezdil 3O let, vyřešil jsem problém s talířovou pružinou byla prasklá a stala se tato věc nešlo zařadit (LOL)
michal600
Přispěvovatel

Příspěvek od michal600 »

taky se podivej do zadnich brzd. jestli ti někdo nezprasil samostavy při servisní prohlídce.
bohužel u Rapida se používají samostavi z renaultu nebo z nějakýho žebráka.
když jsem viděl ty samostavi co tam dávájí tak sem se skoro posral. zlatá fabia 1,2 a octavia 1 i felda s dobře fungujicími samostavi.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

michal600 píše:taky se podivej do zadnich brzd. jestli ti někdo nezprasil samostavy při servisní prohlídce.
bohužel u Rapida se používají samostavi z renaultu nebo z nějakýho žebráka.
když jsem viděl ty samostavi co tam dávájí tak sem se skoro posral. zlatá fabia 1,2 a octavia 1 i felda s dobře fungujicími samostavi.
s
a co ta m je závitová tyč a zubačka s kladičkou?
michal600
Přispěvovatel

Příspěvek od michal600 »

jo ta tyč která zarezne. když někdo sundá buben naprasáka tak je vystaráno. šak to známe z jiných aut, že je to někdy na hoooo..vno
jofa
Přispěvovatel

Příspěvek od jofa »

V skratke zabrzdi na takom povrchu kde uvidis ktore kolesa idu smykom...teda idealne strk alebo sneh ale aby si videl brzdnu ciaru.aj ked mas abs kazde kokeso nachvilu ide do smyku a ty uvidis ktore ano a ktore nie.ale popravde mal som toto iste na octe a vyriesil som to tak ze som vymenil komplet zadne brzdy,oblozenie,pruzinky,valceky,rozpernu tyc a samostavy.odvtedy pokoj
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

Tak, já neřešil a jezdil - neměl jsem čas a firemní auto se mi řešit nechtělo. Bral jsem "malou účinnost bubnů".

V neděli se mi kously při denním stání zadní brzdy - vycouval jsem s hodně přibržďujícím zadkem. Po vjezdu na asfalt jsem zadní kola táhnul, pedál tvrdý, ručka tuhá. Tak jsem na smyka odjel mimo. Pomačkal brzdy, ručku. Vypl, zapl motor, zase pomačkal. Projel dopředu a dozadu. Svítily kontrolky.

Kola se pak najednou odblokly. A začal brzdit zadek - teď zabrzdím (normálně) a kola šly do smyku :) takže zase podle mě druhý extrém.

Auto je v servisu, takže jsem zvědavý, zda mi řeknou co se stalo a jak se auto bude chovat po opravě.
Pavel1974
Sběrač informací

Příspěvek od Pavel1974 »

xshreck píše:Tak, já neřešil a jezdil - neměl jsem čas a firemní auto se mi řešit nechtělo. Bral jsem "malou účinnost bubnů".

V neděli se mi kously při denním stání zadní brzdy - vycouval jsem s hodně přibržďujícím zadkem. Po vjezdu na asfalt jsem zadní kola táhnul, pedál tvrdý, ručka tuhá. Tak jsem na smyka odjel mimo. Pomačkal brzdy, ručku. Vypl, zapl motor, zase pomačkal. Projel dopředu a dozadu. Svítily kontrolky.

Kola se pak najednou odblokly. A začal brzdit zadek - teď zabrzdím (normálně) a kola šly do smyku :) takže zase podle mě druhý extrém.

Auto je v servisu, takže jsem zvědavý, zda mi řeknou co se stalo a jak se auto bude chovat po opravě.
...jak to dopadlo, v čem byl problém?
VW TOURAN 1.9TDI 77kW BXE 2008
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

odevzdano. ja to pak neresil
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“