nejde tachometr VW sharan

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
xkain
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

nejde tachometr VW sharan

Příspěvek od xkain »

vw sharan 1.9 TDI AFN 81KW r.v. 96 převodovka 6q r.v. 2003

Dobrý den, mám problém s tachometrem, někdy jde, někdy ne. Na jaře dělal úplné kravíny, tak dostal nové čidlo rychlosti ( nové, originál ) a byl 8000 km klid, teď chvilku jde a pak zase ne, dnes jsem už ze zoufalství natáhl nové dráty od čidla k budíkům, cca 20 km bez problémů a pak tachometr opět umřel, dle diagnostiky žádná závada a ve chvíli kdy tachometr nejde, v měřených hodnotách jak v budíkách, tak v řj motoru 0km/h. Má někdo tip? kde a jak hledat a na co se zaměřit?
xkain
Přispěvovatel

Příspěvek od xkain »

no nic no, po delším bádání, přerušení vývodu z budíků do řj jednotky motoru, zkoušky jiných budíků pro vyloučení možnosti zkratování z jednotek a měření osciloskopem se ukázalo, že nové originální čidlo po 8000 km umřelo.
Galoš
Přispěvovatel

Příspěvek od Galoš »

Tvl at uz jdou s tema cidlama do prdele. ja se takhle pral s čidlem teploty (LOL)
Vw SHARAN 1.9 tdi PD 96kw ASZ
Ford Galaxy. 1.9 tdi PD 96kw ASZ
xkain
Přispěvovatel

Příspěvek od xkain »

s čidlama teploty od některých replikových značek mám už také špatnou zkušenost a zvlášť s termostaty, které jsem jeden čas vyndával hned po namontování, protože otvírali příliš brzy, ale že už tak brzy odejde i originál díl, to už začíná připomínat větu: Americký komponent, Ruský komponent, všechno Tchaiwan.... (wallbash)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“