Passat B5 81 afn- pianko jízda - vysoká spotřeba

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Source
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Source »

Alebo ti to poviem tak, never ničomu čo je na internete, ľudia sú hlúpi a popíšu všeličo,
sCitem
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od sCitem »

Ono se dá dostat na tuhle spotřebu...jenže podobnou já dosáhnu když v noci jedu po okruhu v Praze 80km/h.... a nikde ani auto...nebudeš zrychlovat a tak.... jinak ve špičce není problém 9-10 litrů když jen popojíždíš.....podle mě normální spotřeba.... já osobně jsem zatím neviděl naftu která jela pod 4,5 ( za 4,5 se dá jet s rapidem 1.6 TDi).... leda když to pustíš do propasti volným pádem....
O2 BXE 4x4, GTB 1756V
stanomx
Přispěvovatel

Příspěvek od stanomx »

tak kukni lupo 1.2 tdi a mas tam cisla ako 2.8 l/100km
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

Golf IV 1.9 PD 85kW.Mám spotřebu v zimě 6.8 a v létě 5.5 dle palubáku.Jízda je smíšená.Méně město a více po okreskách.
Přítulkyně měla Polo 1.0 37kW a měla spotřebu přes 7L!!! :?
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

1.0 a 37kW nie je na spotrebu. Veď to musíš honiť pod plným plynom len aby sa to rozbehlo, tak čo čakáš (crazy)
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Honcek46 píše:Za 7 jako důchodce se mě zdá moc.
DyŤ to auto váží cca 1600 kg !! VraŤ se na zem.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Honcek46
Sběrač informací

Příspěvek od Honcek46 »

tiguan2 píše:
Honcek46 píše:Ne, jako benzín do města fakt ne. Měl jsem předtím astru g 1.7 dti papírovka ve městě 6.2l Jinak mám o 2 setiny posunutý čerpadlo, takže tohle jsem spíš potřeboval vědět jestli to má vliv na spotřebu. Benzínové auto třeba konkrétně Mondeo 92 kW je fakt smrt 13 l na sto je docela zkličující. Potřeboval jsem vědět jestli někdo má město 5.5l, protože z těch příspěvků na netu to vyplývá. Jinak tedy nechápu proč by ojetiny koncernu jsou tak předražený.
Nevim kdo vyplodil tuto kokotinu....mam posunuty čerpadlo o 0,02 mm
+Hlavně do toho nevrtej nebo to dopadně špatně a spotčebu budeš mit 9 ltr
Hledaš chybu tam kde není :D
Měl to borec na vagu a říkal posunuté o dvě setiny čerpadlo.
Jinak díky za názory.
Havlos
Přispěvovatel

Příspěvek od Havlos »

Měl to borec na vagu a říkal posunuté o dvě setiny čerpadlo.
Jinak díky za názory.[/quote]

Akam je jako "posunutý" doprava nebo doleva,každá strana má opačný efekt
GIV Variant ALH blackmagic, Dsla 502 , EGR off,puky R32,uložení z.n. Fabka RS,vzpěra nápravnice A3/S3
Honcek46
Sběrač informací

Příspěvek od Honcek46 »

Havlos píše:Měl to borec na vagu a říkal posunuté o dvě setiny čerpadlo.
Jinak díky za názory.
Akam je jako "posunutý" doprava nebo doleva,každá strana má opačný efekt[/quote]

Tak píšu tady jakože mě to víc žere, takže je posunutý asi tam kde to víc žere, ve vagu to asi bylo v plusu.
Honcek46
Sběrač informací

Příspěvek od Honcek46 »

Havlos píše:Měl to borec na vagu a říkal posunuté o dvě setiny čerpadlo.
Jinak díky za názory.
Akam je jako "posunutý" doprava nebo doleva,každá strana má opačný efekt[/quote]

Tak píšu tady jakože mě to víc žere, takže je posunutý asi tam kde to víc žere, ve varu do plusovém hodnoty.
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Priemerná spotreba ( auto v popise ) v zime 6,6 l/100 ale auto s elektrickým ohrievaním vody a jazda okolo komína . V lete 5,5 . jazdím spravidla sám a na križovatke nie som prvý .
Na spotrebu má veľký vplyv teplota motora , hmotnosť vozidla ,pasívne odpory ložísk , pneumatík ,nastavenie brzd a nie v poslednom rade spôsob jazdy .
Ak jazdíš vo veľkom meste , kde každú chvíľu stojíš na svetlách a s križovatky každý musí vypadnúť čo najskôr , potom nemôžeš spotrebu porovnávať s tým kto jazdí v ideálnych podmienkach .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Honcek46
Sběrač informací

Příspěvek od Honcek46 »

Ne, mám fakt na mysli eko jízdu po městském okruhu, chytneš zelenou vlnu a jedeš pianko, z kopce, s kvaltem na jemné brždením motorem. A žádné rychlé rozjezdy. Namrdám tam tam pozvolna kvalty a jedu. Oběd v nosiči se na podlaze nepřevrhne. Ale ohřev tam nemám. A při citlivé jízdě se to pomalu ohřívá. Takže studenotina.
Čibi
Sběrač informací

Příspěvek od Čibi »

omlouvám se, ale tady ti xx lidí řekne, že to je naprosto normální spotřeba a ty to furt řešíš.
BLS v Caddy jezdí kombinaci za 6,5, ve městě na to ani nekoukám. V létě na dovolenou s kolama a rakví za 8l.
rotačky si každý myslí, že to bude snad generátor nafty. Dotankuj plnou a vyjeď ji mimo město a pak dotankuj znova a změř to. Pokud budeš na 5,5l, bude to dobrý.

Pokud ti vadí, že to je posunutý, borcovi to dej, ať to srovná, tohle chceš slyšet? Nebo mu to dej, ať ti vymění rozvody, to bude muset nastavit stejně a budeš mít klid, že to máš vyměněný, dvojí efekt.
Honcek46
Sběrač informací

Příspěvek od Honcek46 »

Ok, díky.
sCitem
Přispěvovatel

Příspěvek od sCitem »

stanomx píše:tak kukni lupo 1.2 tdi a mas tam cisla ako 2.8 l/100km
Až to uvidím na vlastní oči tak tomu budu věřit ;-)

to je něco podobného jak mi maník tvrdil že s Oct 2 jezdí za 4 litry na 100 km ...nevěřil jsem a jel s ním.... ano za 4 litry jel...ale na aktuální :) průměrná byla 5,8 :)
O2 BXE 4x4, GTB 1756V
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“