Hmmm, uz dlshie som tu nepisal. Svoj byvaly Passat V6 TDI (1999) som predal jednemu kamosovi (pekne pod cenu). Akurat mi dnes, po polroku od kupy pisal, ze pri predbiehani nejakeho vozitka zacul nejake hrozostrasne zvuky z motora, musel ihned zastavit a zavolat odtahovku. Najpr ho napadlo,ze to budu rozvody... Odtiahli ho do VW a konstatovali, ze sa rozsypali vahatka na vacke a vsetky veci s tym suvisiace...

Navyse, pri oprave odporucili uz aj vymenu rozvodov.... Vraj si zato vsetko vo VW vopred vypytali 60.000sk....

No, diely si pokupil sam, pripravky zohnal cez znamosti a nechal to spravit nejakemu byvalemu mechanikovi z VW, cena vratane dielov a prace 38.000sk... Tie vahadla a hydrostely menil len tu jednu stranu co sa rozsypala... Najviac je na tom divne, ze vacky boli v pohode.... a preto si to mechanik ani nevedel vysvetlit. Stalo sa to uz niekomu?
No a co horsie, po prvom spusteni po oprave zistil, ze sa netoci turbo..... Chvalabohu pomohlo rozobratie a vycistenie, ale vraj motor ma niekedy rano za studena divny zvuk - niekedy divny, niekedy ok.... Z nicoho nic sa to meni. Spotreba a tah v poriadku... Mate nejake napady co by to mohlo byt za problem?
BTW, vyzera to, ze auta som sa zbavil o 5 minut dvanast....