vibrace při brždění

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
váha
Aktivista
Odpovědi: 0

vibrace při brždění

Příspěvek od váha »

co může způsobovat vibraci při brždění,jako když jsou zkroucené kotouče,ale desky i kotouče na předku jsou nové? :? Je to passat B5 model 99 syncro
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Dělalo mě to taky - vyčistil jsem dosedací plochy, vedení desek a namazal třmeny a je to OK. Nové kotouče nemusí znamenat to, že nehází.
zkontroloval bych je taky - tedy pokud jsou ložiska OK.
G3 Variant synchro
janyalpi
Sběrač informací

Příspěvek od janyalpi »

Mam to same..uz druha sada kotucov a po 1000 km hadze jak svina...momentalne tam mam starsie sustruzene(nudzove riesenie) a uz hadzu tiez od 40km/h hore....cakam len na reklamaciu a idem do vrtanych, ani nie kvoli vzhladu ale aby lepsie brzdilo a konecne nahadzalo z volantom.....inac tie prve nove co som mal sa tak s.urvili ze nehadzalo len na brzdy ale aj pri jazde som siel 80km/h a volant mi v rukach chodil kua
Leon TDI AGR
KAMA
Sběrač informací

Příspěvek od KAMA »

A co gumy kluciiii resime to taky porad
Co si neuděláš sám to nemáš :)
mensik4
Přispěvovatel

Příspěvek od mensik4 »

Jednou jsme museli vyměnit i unašeč(náboj), jelikož auto i po výměně kotoučů při brždění vibrovalo..Doporučoval bych změřit házivost pomocí indikátoru...
Naposledy upravil(a) mensik4 dne 05 lis 2007, 16:09, celkem upraveno 1 x.
V70 II 2.5Tdi 103kw
Kába
Přispěvovatel

Příspěvek od Kába »

mně to dělaly jen špatné pneu. Zvláštní, při normální jízdě nic, ale při brždění házely.
koudy
Přispěvovatel

Příspěvek od koudy »

přesně jak psal bob G3, pořádně očistit dosedací plochu náboje, dost se to podcenuje. Dá se pořídit spešl přípravek , ale stačí flexa a drátěnej kotouč
ajdl
Přispěvovatel

Příspěvek od ajdl »

měl jsem na oktávce stejnej problém, nechal jsem si kontrolovat v servisu čepy, nakonec mi vyměnili kotouče a dělalo to stejně, jen trochu míň. (LOL)
Je třeba zkontrolovat všechno - pneu, čistý náboj, vedení destiček, čepy a nakonec ten kotouč.
Kdo maže, ten jede...
janyalpi
Sběrač informací

Příspěvek od janyalpi »

ajdl píše:měl jsem na oktávce stejnej problém, nechal jsem si kontrolovat v servisu čepy, nakonec mi vyměnili kotouče a dělalo to stejně, jen trochu míň. (LOL)
Je třeba zkontrolovat všechno - pneu, čistý náboj, vedení destiček, čepy a nakonec ten kotouč.
pneu -OK, čapy -OK, tak ten naboj a vedenie dosiek skusim
Leon TDI AGR
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“