Drhnutí LZ brzdy O2

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mili000
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Drhnutí LZ brzdy O2

Příspěvek od mili000 »

Při jízdě vpřed jde slyšet při otevřeném okýnku, jak drhne zadní brzda, ale nijak nepřibržďuje. Všiml jsem si, že při změně těžiště (průjezd zatáčkami) se drhnutí uplně ztratí a nebo drhne pořád. Po sešlápnutí nebo zatahnutí ručky zvuk zmizne. Mohlo by se tak chovat volné zadní ložisko?
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

To je takový problém sundat kolo a prohlédnout? Pravděpodobně orezlá zadní strana kotouče, nebo přituhlý destičky, který se nedostatečně vrací od kotouče ... Ložisko určitě nee ;)
mili000
Přispěvovatel

Příspěvek od mili000 »

Sundat kolo problém není. Destičky jsem měl venku a všecko řádně rozhýbaný. Jen mě zaraží, že to drhnutí reaguje na změny směru jízdy..Jako by ložisko mělo trochu vůli a kotouč se trochu pohyboval s vůlí ložiska.
Jodr
Přispěvovatel

Příspěvek od Jodr »

Ložisko bez vůle není ložisko, ale pevné spojení... Tudíž kotouč se o pár setin vykloní, desky nemají žádné pružiny, které by je odtlačovaly od kotouče. Pouze povolí stisk při odbrždění. Vůle mezi kotoučem a deskou je opravdu jen nepatrná. Pokud po jízdě není ráfek kola výrazně teplý, neřešil bych to. Pokud se kolo zahřívá, zkontroluj hodinkami z boku zvlnění kotouče. Házivost větší jak dvě, tři stovky už je problém!
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

Nenapsal nic o stavu koutouče, bude jak liška ... :)
mili000
Přispěvovatel

Příspěvek od mili000 »

No že by byl vyloženě jak liška to není, jenom má trochu orezlou hranu..Tu se pokusím obrousit a uvidíme..Stejně mě přijde, že od zadu slyším mírné hučení..
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“