klepanie spojky?prevodovky?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
as24
Sběrač informací
Odpovědi: 0

klepanie spojky?prevodovky?

Příspěvek od as24 »

Určite sa to tu preberalo, len to neviem nájsť.Menil som spojku t.j. lamelu, prítlačák, ložisko a odvtedy po krátkej jazde a v lete aj bez jazdy mi to klepe ako keby sa v motore prehadzovali oceľové guličky.Šlapnem na spojkový pedál a prestane to.Je to veľmi nepríjemný zvuk ako studený zetor. Može to byť tou spojkou, alebo to je prevodovka. V prevodovke som skúšal rôzne oleje, ale žiadna zmena.Prípadne- riešil to niekto?Dík
Nony
Sběrač informací

Příspěvek od Nony »

Ten isty problem..treba auto dat na zdvihak a s palicou si vypocut prevodovku ci hrkoce :) Mne hrkoce ako zetor .))) Tiez som kvoli tomu menil spojku a nepomohlo.. cize jasna prevodovka
Audi 80 1,6TD 59kW
as24
Sběrač informací

prevodovka

Příspěvek od as24 »

Môže byť že prevodovka, lenže ja som menil spojku, lebo som začínal radiť kvalty pomedzi zuby( pri pohýňaní z miesta som ju musel dlhšie podržať) a predtým to nehrkalo..??
Nony píše:Ten isty problem..treba auto dat na zdvihak a s palicou si vypocut prevodovku ci hrkoce :) Mne hrkoce ako zetor .))) Tiez som kvoli tomu menil spojku a nepomohlo.. cize jasna prevodovka
Nony
Sběrač informací

Příspěvek od Nony »

Mne hrkotalo aj pred vymenou spojky. Lenze ked vyslapnes pedal spojky a klepotanie prestane, znamena ze odpojis prevodovku od motora a prestane sa tocit.. Cize je to jasna prevodovka, alebo ti predali vadne spojkove lozisko, ale o tom pochybujem.
Audi 80 1,6TD 59kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“