Golf VII - motor CJZ

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

favo
blázen
Odpovědi: 0

Příspěvek od favo »

Pak si kup nový auto, vše je děláno v neprospěch zákazníka, případně majitele "nové" ojetiny, ten se z toho potom posere.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Je to tak no,koupis pětiletý auto za 150 a pak na tebe vysypou že oprava motoru minimálně 100 (LOL)
Já vím jak začaly padat motory na HTP,některý najeto třeba 25tis ti strejcci u nás s tím prdlali po dědině,pak vyrknes sumu za opravu a ti tam kolabovali (LOL)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ano já tohle nedávno četl, vše je tu o váze, takže "trubka" se nastrčí do "vaček" a po schladnutí vše vytvoří jeden celek.Je to nový směr vývoje, který generuje tuny a tuny nepotřebného matroše a vysokou spotřebu kvalitních dílů..Ono stačilo kdysi, když obdodně" slisované vačky" se protočily a motor neběžel pravidelně, válec vynechával a nakonec se zjistilo, že přesah zmizel a vačky se mezi sebou pootočily..Známý to vyšeřil způsobem, běžným v ZD a vačky "bodnul" ve správné poloze, kterou zjistil tím, , že si přivezl fungují obdobný vůz a polohu vaček odměřil...Motor se vzbudil a fungoval...Je to jak píše favo, chudák majitel ojetiny, koupí levné auto a spadne do peněžní propasti... :(
nepropadat panice...
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

roman1648 píše:Horší je pokud je to opravdu nerozebíratelné a musíš koupit komplet hlavu i s vackama,to je pak pruuuuuuser
Předpokládam že ceny budou přímo zdrcující
No, tady u tý 1.2 to je cenově v pohodě ... ;) něco kolem 22 papoušků, ale je to jen ten rám s vačkami, hlava s ventily nee
04E103469Q https://www.autokelly.cz/Product/VAG-04 ... 1002411580
04E103469AJ https://www.autokelly.cz/Product/VAG-04 ... 1002411564
04E103469BH https://www.autokelly.cz/Product/VAG-04 ... 1002411570
04E103469BP https://www.autokelly.cz/Product/VAG-04 ... 1008319199

tady snad maj tedy vyřešený mazání líp, než třeba u těch EA888 s integrovanými ložisky hřídelí v hlavě a jejím víku ...
fekálek píše:Peknej popis, díky, od tebe se člověk vždycky dozví něco zajímavého :)
ofiko samostudijní program VAGu, sami si takto školej techniky/mechaniky, pokud tito maj zájem. A já jako člověk z lidu mimo VAG o to zájem mám ;)

A teď si tedy vemte to vše vcelku, jak jsou ty hřídele s vačkami vyrobené, co tam zohledňují a jak se musí nastavovat rozvod ... sice EA211 EVO ale s tím nastavováním se počítá i pro tyto před EVO ...
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... 47#1225047

vzato z
SSP 555 pro EA211 EVO 1.5 TSI DACA+DADA, který je zas o "kus" dále než to CJZ_ ...
Tolerance v rozvodovém mechanismu
Při výrobě vačkových hřídelí, snímačů polohy, snímače otáček motoru a snímacích kol i při montáži dochází k nepatrným tolerancím.
Například vačka může být připevněna na trubici vačkového hřídele s odchylkou setiny stupně natočení.
Tyto tolerance ovlivňují řízení plnění válce a nelze je kompenzovat ani přesnou úpravou variabilního časování rozvodu.
Aby byly tyto tolerance zohledněny při definování plnění válců, na motorech 1,5 řady EA211 EVO jsou měřeny všechny vačky, tři snímací kola a signály snímačů a tato data jsou zaznamenána v řídící jednotce motoru.

Elektronický měřicí systém pro nastavení vačkových hřídelí VAS 611 007
Pro přesné nastavení časování vačkového hřídele u obou 1,5-litrových motorů řady EA211 EVO použijte elektronický měřicí systém VAS 611 007.
Tento systém umožňuje samostatné nastavení vačkových hřídelí s přesností do 1/10 stupně otáčení vačkového hřídele.
Naposledy upravil(a) Rayx dne 21 bře 2019, 14:26, celkem upraveno 1 x.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jericho-3 píše:Ano já tohle nedávno četl, vše je tu o váze, takže "trubka" se nastrčí do "vaček" a po schladnutí vše vytvoří jeden celek.Je to nový směr vývoje, který generuje tuny a tuny nepotřebného matroše a vysokou spotřebu kvalitních dílů..Ono stačilo kdysi, když obdodně" slisované vačky" se protočily a motor neběžel pravidelně, válec vynechával a nakonec se zjistilo, že přesah zmizel a vačky se mezi sebou pootočily..Známý to vyšeřil způsobem, běžným v ZD a vačky "bodnul" ve správné poloze, kterou zjistil tím, , že si přivezl fungují obdobný vůz a polohu vaček odměřil...Motor se vzbudil a fungoval...Je to jak píše favo, chudák majitel ojetiny, koupí levné auto a spadne do peněžní propasti... :(
No, tak na to bych se někdy rád podíval jak to lisovaný kolo vrátil přesně do původní polohy, několikrát jsme to zkoušeli a to tak že jsme polohu ozubeného kola vůči vaččce měřili zhora 2D kamerou a screenshot porovnávali s novou vačkou pomocí vložených přímek a ne od oka ve svěráku a stejně to nikdy nebylo ono, prostě tam udělá pár desetinek hrozně moc
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Asi tak, když si přečteš výše popsaný postup od Rayx, tak je ti jasné, že jericho s cigárem v hubě a COčkem z lidlu vrátí a bodne na vačce tak leda kulový. Možná na tom italskym sráči to půjde, tam je časování něco jako sazka (rofl)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

roman1648 píše:
jericho-3 píše:Ano já tohle nedávno četl, vše je tu o váze, takže "trubka" se nastrčí do "vaček" a po schladnutí vše vytvoří jeden celek.Je to nový směr vývoje, který generuje tuny a tuny nepotřebného matroše a vysokou spotřebu kvalitních dílů..Ono stačilo kdysi, když obdodně" slisované vačky" se protočily a motor neběžel pravidelně, válec vynechával a nakonec se zjistilo, že přesah zmizel a vačky se mezi sebou pootočily..Známý to vyšeřil způsobem, běžným v ZD a vačky "bodnul" ve správné poloze, kterou zjistil tím, , že si přivezl fungují obdobný vůz a polohu vaček odměřil...Motor se vzbudil a fungoval...Je to jak píše favo, chudák majitel ojetiny, koupí levné auto a spadne do peněžní propasti... :(
No, tak na to bych se někdy rád podíval jak to lisovaný kolo vrátil přesně do původní polohy, několikrát jsme to zkoušeli a to tak že jsme polohu ozubeného kola vůči vaččce měřili zhora 2D kamerou a screenshot porovnávali s novou vačkou pomocí vložených přímek a ne od oka ve svěráku a stejně to nikdy nebylo ono, prostě tam udělá pár desetinek hrozně moc
Tohle byl mám zato Opel a vačka byla z dvou dílů slisována..Já to nevařil, jen jsem byl u toho, když na tom kámoš laboroval..Sprásknul jsem ruce, ale auto odjelo..Fekálku, co řešíš.., kup si někdy Svět motorů nebo si prohlédni inernet, jsou tam o mnoha věcech litanie..Že tě to nebaví, to je tvoje věc..Ty děláš, jako kdyby sem někdo pašoval odbornou literaturu z D pod tričkem na břiše jako kdysi.. :)
nepropadat panice...
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Zase vytáčky a plky, nic jinýho. Jsi mimo realitu
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je dobře, že tady jsou lidé, kteří smysl pro realitu mají..Představ si, kdyby lidé jako ty byli mimo mísu jako já..Co bychom si počali.. :?
nepropadat panice...
kanin
Přispěvovatel

Příspěvek od kanin »

GVII Variant
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Ty vacky o kterych slinis jerichu nebudou o vaze ale o pruznosti ...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ty jsi ale matlal, takže klasická těžká vačka má nevýhodu, že nepruží? To je jinak , má nevýhodu, že je těžká a má velkou setrvačnost, takže když ubereš plyn, tak řemen-řetěz tu masu třeba 2 vaček musí udržet a zbrzdit..Proč dnes dělají oturbeného komára 3 válcového přecpaného vším možným s obsahem jako š 105, který způsobuje, že je auto lehké na předek a auto nevyjede ani na louku? Kvůli spotřebě a k té pomáhá také snížení váhy...Automobilky jsou dnes trochu jako Colin Chapman,který vše poddimenzovával až na hranici odolnosti, hlavně že to vydrželo závod a vyhrával..Ale díky tomu např. Jim Clark přišel o život... :(
nepropadat panice...
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Hod sem ten clanek . Ja myslel ze praskaji a ometaji se vacky a ne ze ma setrvacnost..
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Sorry jako A6tdi, ale přijde mi že jsi pětiletý dítě (LOL)
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Tobe prijde prave vsechno tak . To je demence toho se neboj . ...
Ale ten clanek by mi sem jericho mohl dat .jestli ho jeste najde ...ovsem.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“