porucha do 6ti měsíců od koupě vozu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Mě ani tak nejde o peníze, ale majitel mě tvrdil něm se pravidelně staral o auto, a když jsem nechal vyměnit olej v motoru tak mě mechanik ukazoval fotku filtru a oleje, tvrdil že olej a filtr byl měněn tak před 100 000km a olej byl maximálně dolévaný, tak jsem rychle nechal vyměnit i olej v DSG ale asi bylo pozdě
Seat Altea XL
Ale to je normální, že v autorizovaným servise na to kašlou. Pro ně je to dvojí byznys. Nevymění olej, přitom si ho naúčtujou. Ty máš dobrej pocit, ekologie vyhrála, protože se spotřebovalo menší množství oleje a auto se krátce po zániku záruky rozesype a buď zaplatíš drahou výměnu a nebo to rovnou necháš sešrotovat a mažeš si pro nové auto.
Hoši je to byznys a klidně bych řekl, že u elektrických auto tohle odpadá, ale tam zas budou použité takové součástky a kurvítka, které po x nabití článku i když je v pořádku zahlásí, že je potřeba vyměnit protože už je na koneci své životnosti a budete všichni měnit baterie jak vzteklí i když budou úplně v pořádku. Ale byznys se musí točit, na tom je to celé postavené. Po nás potopa, bude tady zase fajn až celá tahle planeta pochcípá.
Hoši je to byznys a klidně bych řekl, že u elektrických auto tohle odpadá, ale tam zas budou použité takové součástky a kurvítka, které po x nabití článku i když je v pořádku zahlásí, že je potřeba vyměnit protože už je na koneci své životnosti a budete všichni měnit baterie jak vzteklí i když budou úplně v pořádku. Ale byznys se musí točit, na tom je to celé postavené. Po nás potopa, bude tady zase fajn až celá tahle planeta pochcípá.

Nissan GT-R 3,8 V6 2015, Toyota 2.0 D4D 2010, Lamborgini Gallardo 5.0 V10 2006, VW Crafter 2.5 TDI 2008, MAN 6x2 26.414 2000
Re: porucha do 6ti měsíců od koupě vozu
Nová věc má záruku dva roky, u opotřebené věci je možno zkrátit záruku po dohodě na jeden rok. Nicméně jsi koupil 10 let staré vozidlo, kde ve smlouvě bude asi napsáno, že stav je přímo úměrný věku a opotřebení. Nemůžeš předpokládat, že věc bude fungovat bezvadně. Možná by jsi uspěl, kdyby jsi po měsíci zjistil, že se v tom někdo hrabal a bylo by to narafičené na kupujícího. Takto se holt projevilo opotřebení a budeš to muset opravit na vlastní náklady.tronda píše:před 5ti měsíci jsem koupil 10let staré auto s nájezdem cca 220 000km, a z předovky jdou neskutečné zvuky (DSG 6q) mechanik ze servisu nedoporučil další jízdu, při kontaktu bývalého majitele na skrytou vadu se mě vysmál že mě nic nedá na opravu a mám ho dát k soudu. Za těch 5 měsíců jsem s autem ujel 3500km, řešil někdo něco podobného a jak jste dopadli