chci se zeptat, jaké máte kdo zkušenosti s ohřevem vnitřní nádrže na olej Fridexem? Chci dát do Boxera 2.5TDi dovnitř pod dvojsedačku spolujezdce nádrž na olej, bude se na něj jezdit i v zimě a auto parkuje venku.
Chci udělat dovnitř nádrže vyhřívání. Nevím, jestli ho mám udělat po celém dně(rošt z trubek s rozestupem cca 5 cm) a ohřívat celou nádrž(cca 100 litrů), nebo stačí ohřívat jen u výtoku z nádrže s tím, že se olej v nádrži ohřeje jen trochu (cca 30 stupňů), tak aby stačil dotéct hadicí světlosti cca 15-20 mm do motorového prostoru. Jak bude u výtoku ubývat, tak bude okolní ztuhlý olej se sádlem klesat v celé nádrži, takže tady podtlak vznikat nebude. V motorovém prostoru už bude výměník, kterým se bude olej ohřívat na cca 60-80 stupňů a až pak půjde do filtru a do čerpadla.
Motor už je přímovstřik (rotačka Bosch, ne HDi), takže se ohřeje až po delší době, než komůrkáč, který topil hned. Takže teplem nemůžu moc hýřit, hlavně v zimě.
Bude stačit ohřev jen u vývodu z nádrže(doufám), nebo mám ohřívat celé dno nádrže(snad ne)? Jde mi jen o to, aby se olej dostal až k výměníku, pak už bude snad tepla dost. Máte s tím někdo zkušenosti? Prosím o rady.
Děkuju a přeju všem hezký víkend

Petr