Jednohmota je navzdy? To kde take vyrabaju,? Svagrovi som menil minuly mesiac jednohmotu v tourane, total na kasu, auto cele roztrepane... Nechapem ako si to niekto moze dat do auta... Ked sa nieco na aute pokazi vzdy tam dam to co tam patri, to znamena ak sa posere spojka, dam tam celu sadu na komplet a nerozmyslam nad tym ci to alebo to... Autorovi prispevku doporucujem kupit bicykel ked chce setrit na tom co tam naozaj patri...Vici píše:přesně tak. na žádném PD ani rotačce s pětikvaltem jsem rozdíl po přechodu na jednohmotu neregistroval.
Navíc jednohmotu v sérii měla vždy třeba Fabie 1,9 - PDčko 74kW a to samé pak ke konci výroby O1 Tour taky 1,9 PD..... a ani u jedněch s tím nebyl problém
Pokud bych dnes musel kupovat jakoukoliv novou dvouhmotu asi bych toho dostal neštovice - všecko je to bláto a tipuju že LUK bude ještě větší sračka než sračka od SACHS. LUK je sračka totiž vždy.
P.S. - jednohmota je "navždy" je to jen kus železa.. pokud ji samozřejmě vyloženě nezkurví spojka
O1 spojka v háji + výměna za jednohmotu ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- martinsidlo
- Aktivista
-
senioring1
- Přispěvovatel
Problémom je posúdiť , či zotrvák dvojhmoty je OK . Bežným ohliadnutím sa nedá zistiť či vydrží do ďalšej výmeny lamely , alebo len dva mesiace . Výmena lamely , alebo jej preobloženie nie je najlepšie riešenie . Podľa mňa nová dvojhmota , alebo na starom aute , kde aj tak kdečo klepe , vrzga či hučí , jednohmota .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Právě že moje O1 je ještě docela zachovalá a není na rozsypání sesenioring1 píše:Problémom je posúdiť , či zotrvák dvojhmoty je OK . Bežným ohliadnutím sa nedá zistiť či vydrží do ďalšej výmeny lamely , alebo len dva mesiace . Výmena lamely , alebo jej preobloženie nie je najlepšie riešenie . Podľa mňa nová dvojhmota , alebo na starom aute , kde aj tak kdečo klepe , vrzga či hučí , jednohmota .
No poznat to jde,i když beru,že třeba kámoš a švagr co dělají v JZD to ani nepoznaji.Komfort s jednohmotou je menší.Mozna má lamela z ATD jiné odpružení,ale klasika lamela se sériové jednohmotou z okty 97 i Valeo je znát na vibracích.Vici píše:přesně tak. na žádném PD ani rotačce s pětikvaltem jsem rozdíl po přechodu na jednohmotu neregistroval.
Navíc jednohmotu v sérii měla vždy třeba Fabie 1,9 - PDčko 74kW a to samé pak ke konci výroby O1 Tour taky 1,9 PD..... a ani u jedněch s tím nebyl problém
Pokud bych dnes musel kupovat jakoukoliv novou dvouhmotu asi bych toho dostal neštovice - všecko je to bláto a tipuju že LUK bude ještě větší sračka než sračka od SACHS. LUK je sračka totiž vždy.
P.S. - jednohmota je "navždy" je to jen kus železa.. pokud ji samozřejmě vyloženě nezkurví spojka
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Přesně tak! Dal jsem jednohmotou a poznal jsem to okamžitě,už bych ji nedal.U příčných motoru to jde poznat více než u podelnych.Richi píše:Když jezdíte ve svém autě dvouhmotu a tu vyměníte za jednohmotu, tak to poznáte na první nastartování.
Kdo tvrdí opak, tak neznám důvod proč to tvrdí a je mi to jedno.
Mám 2 AGR-ka,stejný rok,obě v okte 1.Jedna má jednohmotou,druhá dvojhmotu původní,najeto cca 400 tis.km a jízda s tou "ojetejsi" je i přes to daleko klidnější a pohodlnější,prostá vibrací v jakémkoliv režimu.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
- martinsidlo
- Aktivista
Tak nakonec dopadlo všechno jinak. "Můj" servisman řekl, že v jednohmotě nevidí problém a že mi ji s klidem může doporučit. Navíc řekl, že s LUK zase on nemá dobré zkušenosti a doporučil VALEO, které bylo i levnější. Takže mám novou spojku+jednohmotu VALEO.
Rozdíl jde poznat jen v určitých režimech jízdy. Čím je zátěž motoru větší a otáčky nižší, tím je dunění slyšitelnější. Nejvíc např. na pětku do kopce při otáčkách 1500-1700. Takže stačí trochu upravit styl jízdy a nesnažit se do kopce jezdit pod 2000 ot. Po rovince jde jezdit i na 1500-1600 ot. jako dřív, níž stejně nejezdím. U vibrací nepozoruji žádný rozdíl.
Rozdíl jde poznat jen v určitých režimech jízdy. Čím je zátěž motoru větší a otáčky nižší, tím je dunění slyšitelnější. Nejvíc např. na pětku do kopce při otáčkách 1500-1700. Takže stačí trochu upravit styl jízdy a nesnažit se do kopce jezdit pod 2000 ot. Po rovince jde jezdit i na 1500-1600 ot. jako dřív, níž stejně nejezdím. U vibrací nepozoruji žádný rozdíl.