1,5 DCi 78kW 2008 chyba vstrekovania po vymene vstrekovacov
Moderátoři: šulda, Moderátoři
1,5 DCi 78kW 2008 chyba vstrekovania po vymene vstrekovacov
Zdravim, vozidlo Renault Megane 1.5DCi 78kW, najazdene tachometrovych 180 000km
Vozidlo padalo do nudzoveho režimu s chybou "uberspritzen prufen" (chyba vstrekovania), vozidlo islo do servisu, tam zistene vadne turbo (zlomena hriadelka) a vstrekovace isli na stolicu, zistlo sa ze 3 zo 4roch su vadne. Turbo islo na repas do firmy WizardTurbo, vstrekovace zohnane z vrakoviska z buraneho auta co malo najazdene 40 000km. po kompletnom zlozeni auto islo bez padania do nudzoveho rezimu ale s nizkym tahom do 2000 - 2300ot/min. Po vytoceni tahalo dobre. Jazdilo bez chyby asi 200km a potom znovu nudzak a "uberspritzen prufen".
Moja otazka znie:
može toto (hlavne nizky tah v otackach do 2300ot/min) sposobovat vadne vstrekovacie cerpadlo?
Vozidlo padalo do nudzoveho režimu s chybou "uberspritzen prufen" (chyba vstrekovania), vozidlo islo do servisu, tam zistene vadne turbo (zlomena hriadelka) a vstrekovace isli na stolicu, zistlo sa ze 3 zo 4roch su vadne. Turbo islo na repas do firmy WizardTurbo, vstrekovace zohnane z vrakoviska z buraneho auta co malo najazdene 40 000km. po kompletnom zlozeni auto islo bez padania do nudzoveho rezimu ale s nizkym tahom do 2000 - 2300ot/min. Po vytoceni tahalo dobre. Jazdilo bez chyby asi 200km a potom znovu nudzak a "uberspritzen prufen".
Moja otazka znie:
može toto (hlavne nizky tah v otackach do 2300ot/min) sposobovat vadne vstrekovacie cerpadlo?
Ten slabší ťah okolo 2000 - 2300ot/min bude skôr spôsobený repasovaným turbom, uberspritzen prufen je popis chyby predpokladám z KTS? Ideál by bol CLIP a číslo chyby DF... Inak platí čo už bolo spomenuté, hlavne skontrolovať system na špony. Prípadne skús urobiť log v ťahu prečo to padne, či je núdzak kvôli poklesu tlaku v raili alebo niečomu inému.
Tak, dnes som pozeral do nadrze ci tam nie su spony, par ich tam bolo ale neboli magneticke (ponoril som tam silny magnet z HDD a magnetickych ich bolo len minimum.) Z akeho materialu je "jadro" cerpadla? Pokial bordel nie je magneticky, predpokladam ze nepochadza z cerpadla? Zajtra pridam fotky
- chypova hlaska pochadza z palubneho pocitava nakolko nemam diagnostiku pre renault
- chypova hlaska pochadza z palubneho pocitava nakolko nemam diagnostiku pre renault
praveze uz som do toho dal dost penazi, v servies ktory si hovori "profi". tam ked nevie toto ze ak vymenim vstrekovace a cerpadlo ostane povodne tak vstrekovace posle znovu do ... zohnal som mu druhe vstrekovace aj turbo som mu dal na repas. on to tam len nahodil a ze 370€ len za robotu bez riadnej diagnostiky a nejakeho profesionalnejsieho pristupu. tak tak neviem co dalej. znovu vyhodit vstrekovace a znovu na repas?