setrvak nebo převodovka?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- patrik.kloucek
- Aktivista
setrvak nebo převodovka?
Zdar kluci,prosím o vas názor co je v řiti. Po nastartování studeného motoru se ozývá rachot od prevodovky. Po vyšlápnutí spojky je klid
. Utichne to taky občas. když zatlačim na radicku bez Spojky jako když Radim 3st.Deje se to jen u studeného motoru ale stačí ujet par metru a je klid. Prevodovka je tam bez víčka s kuzelikovyma loziskama na obou stranách. Při chcipani to zarachoti jako by byl v tahu setrvak ale zase to dělá jen někdy většinou když je to studený. Jiný projevy jako špatný řazení 1st,R nebo chvění auta nepozoruju. Díky za váš názor. Auto Alhambra viz podpis.
. Utichne to taky občas. když zatlačim na radicku bez Spojky jako když Radim 3st.Deje se to jen u studeného motoru ale stačí ujet par metru a je klid. Prevodovka je tam bez víčka s kuzelikovyma loziskama na obou stranách. Při chcipani to zarachoti jako by byl v tahu setrvak ale zase to dělá jen někdy většinou když je to studený. Jiný projevy jako špatný řazení 1st,R nebo chvění auta nepozoruju. Díky za váš názor. Auto Alhambra viz podpis.
- patrik.kloucek
- Aktivista
- patrik.kloucek
- Aktivista
Jistotu nemáš, dokud to nerozhodíš a nezkontroluješ.
Převodovku budeš muset vyndat tak jako tak. Tak ji vyhoď a podívej na setrvák. Kdyby vydával takové zvuky, poznáš to na něm okamžitě. Pokud se bude zdát v pořádku, hledal bych jinde.
Převodovku budeš muset vyndat tak jako tak. Tak ji vyhoď a podívej na setrvák. Kdyby vydával takové zvuky, poznáš to na něm okamžitě. Pokud se bude zdát v pořádku, hledal bych jinde.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Cest chlapy, resim ted Galaxy BTB 110kw, je udajne po vymene spojky i setrvaku, coz by by odpovidalo, protoze to radi krasne, spojka ma dobrej chod i zaber. Ale problem je chrasteni hned pri startu, kdyz se seslapne spojka tak je klid, kdyz dam jednicku tak s otackama roste i to chrasteni, je jedno na jakej stupen. Dival jsem se k sixtovi na stranky, ale primo tohle tam nikde nepopisuje , popr. sedi na to i prevodovka treba z AUY nebo ASZ? Zacalo to delat par kilaku po koupi, jel jsem s tim 1000km, zvuk je furt stejny. Zkontroluju prvne olej atd..
Řeším stejný problém na Boře ASZ s převodovkou ERF. Ale vsadím ledvinu, že je to převodovkou. Nenechal jsem to náhodě a koupil novou spojkovou sadu se setrvákem a jinou - mladší - převodovku. Zatím to není na autě tak uvidíme.
Tady moje video jen pro ukázku, jedná se o studený motor a převodovku, když vyšlápnu spojku - "odpojím převodovku od motoru" rachtání přestane. To samé když na volnoběh přitlačím řadící páku jako k trojce bez spojky, rachtání přestane.
https://www.youtube.com/watch?v=eGcR07V7kjw
Tady moje video jen pro ukázku, jedná se o studený motor a převodovku, když vyšlápnu spojku - "odpojím převodovku od motoru" rachtání přestane. To samé když na volnoběh přitlačím řadící páku jako k trojce bez spojky, rachtání přestane.
https://www.youtube.com/watch?v=eGcR07V7kjw
Seat Leon 2.0 TDI 135kW FR = "Furt Rozbitý"
BMW E39 530d 2260V - kovadlina 600 Nm

BMW E39 530d 2260V - kovadlina 600 Nm

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Občas mlátí setrvák jak o život a při vyndání na něm kolikrát není poznat nic špatného...
autoservis, pneuservis, Praha, https://www.kfautoservice.cz/
- martinsidlo
- Aktivista