OCTAVIA 1, vrzání při zatáčení

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
michalbo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

OCTAVIA 1, vrzání při zatáčení

Příspěvek od michalbo »

Dobrý den,

při zatáčení v jakékoliv rychlosti i na místě neskutečně vrže. Nevím si rady. Přikládám odkaz s videem.

Prosím o rady, čím by to mohlo být a jak to opravit. Předem moc děkuji.

http://uloz.to/xdQcbnw8/vid-20160508-180731-mp4
Škoda octavia 1,9 TDI AGR, r.v.1998, 245 000
Ján Horosz
Přispěvovatel

Příspěvek od Ján Horosz »

Horné uloženie tlmiča alebo gulak.
S pozdravom : Jano
Skoda Octavia 1 Combi 2004, 1.9 TDI 81Kw, ASV-AHF
Skoda Octavia II Combi 2012, 2.0TDI CFHC L&K
masfeild
Sběrač informací

Příspěvek od masfeild »

Řešil jsem stejnej problém. Po doporučené výměně horních uložení tlumičů, který jsem musel vyměnit i s tlumičema, protože jsem při demontáži zjistil že je jeden tlumič v hajzlu, mi to začalo vrzat znova. Což mě docela sralo, protože jsem musel mít originály nový tlumiče VW kupovaný ještě v Havexu a stály mě 9500,- oba včetně ložisek a uložení. Vrzání mi šlo vždy jen od jednoho kola při zatáčení a propružení. Když jsem auto pustil na zem, tak to chvíli nedělalo a pak zase začlo. Nedělalo to i když pršelo, dokud nezačlo být sucho, to se pak zase rozvrzalo. Takový debilní, když v létě vyjíždíš od supermarketu a vrže to tak, že se lidi otáčej. Nakonec mě napadlo zkontrolovat řídící čep a problém byl v něm. Manžeta zpuchřela, dovnitř se dostával bordel a čep zatuhnul. To způsobovalo to vrzání. Čep jsem povolil z těhlice, vyklepnul a otočil vzhůru nohama i s tyčkou řízení. Důležitý je, abys čep z řídící tyčky nepovolil, jinak pak musíš na geometrii. Takhle jsem zkrze díry v manžetě dovnitř do čepu natlačil injekční stříkačkou hustej olej a chvíli rozhejbával. Potom jsem čep zase vrátil do těhlice a od tý doby mám od vrzání pokoj.

Samozřejmě že to není napořád a když se tohle stalo tak to znamená, že je čep v háji a je třeba ho pak celej vyměnit. Ale jezdim s tím dál bez problému, bez vůle a až zase budu dělat objednávku dílů, tak tam čep přihodím.

Toť má zkušenost, snad pomůže.

PS.: Horní uložení tlumičů to taky často bejvá a projevuje se to taky podobným vrzáním při zatáčení. Kamarád to měl tak v hajzlu, že mu z toho praskla pružina, proto padlo podezření nejdřív na ty tlumiče.
Podložky do turba (66/81 kW) pro vymezení vůle kvůli zanášení z kalený oceli v různých tloušťkách. Cena za sadu 100,-. Pište na mail masfeild@seznam.cz nebo tel. 732 11 84 11
michalbo
Přispěvovatel

Příspěvek od michalbo »

Tak díky, o víkendu zkusím teda shodit čepy, jestli to nějakým není :) A co spodní čepy, ty to nedělají ?
Škoda octavia 1,9 TDI AGR, r.v.1998, 245 000
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

spodní čep v raměni zjistíš takto

zatáčíš na místě a vrže, pak houpeš s autem za blatník a vrže te to čep dole
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já kdysi u žigulíka vzal injekci a s nejslabší jehlou, kterou prošel olejíček jsem obešel kuláky a do každého stříknul skrz manžetu...
nepropadat panice...
stanomx
Přispěvovatel

Příspěvek od stanomx »

ja som pred 2 rokmi tiez cez striekačku s ihlou strekol olej do febi čapu, ktorý od nova vydával takéto zvuky a po 40tis km, je to furt OK, bez vôle, manžeta pokope a nevrže (noteeth)
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Já kdysi u žigulíka vzal injekci a s nejslabší jehlou, kterou prošel olejíček jsem obešel kuláky a do každého stříknul skrz manžetu...
funguje to dodnes a u oktávky se to mazalo nohou už ani nevím kterou že si šlapal na pumpičku
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

michalbo píše:Tak díky, o víkendu zkusím teda shodit čepy, jestli to nějakým není :) A co spodní čepy, ty to nedělají ?
Podařilo se nějak vyřešit?

Mě to začalo včera v menší míře :? Přijde mi to jak od tyčky řízení u hřebenu..... ale buh ví odkud se to přenáší.
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

vrže hodne uložení stabilizátoru
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

No asi mi nezbývá nic jiné než vyklepnout čepy na tyčkách a zkusit vším pohýbat :roll: první máznu asi i ty lůžka, to je asi nejjednodušší teď.

To vrže jako když je suchý kloub a chci s ním hýbat - trhaně se posouvá a vydává škaredý zvuk (dělá mi to i nenamazaná koule u vozíku, když něco táhnu).

Stačí mi hýbnout volantem o centimetr dva (pružina se ani nehne) a už to začne vrzat.
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

standa123 píše:vrže hodne uložení stabilizátoru
Ano souhlas..Já to dycky při montáži nových namažu silikonovou vazelínou od ATE a pak to nevrže ani po čase.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
slovacek.milos
Aktivista

standa123 píše:vrže hodne uložení stabilizátoru
stando nechcu kecat ale vrzat uložení stabilizátoru jsem snad ani u jednoho auta neviděl,

třeba dnes levé V grand III. vúle skoro žádná, nic nevzralo jen stabík oleštěný jak pochromovaný a na drobných nerevnostech klepec, velké nerovnosti nic, po výměně vše ok
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

Mě ještě nedávno vrzaly kosti stabiku. Byly to kovový febi. Hrozný až sem se styděl...... Teď sem prelisoval origa plastový na strongflex a je klid. I uložení na nápravnici dokáže vrzat
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“