Nové tlumiče Sharan 05 problém

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
daniel.987
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nové tlumiče Sharan 05 problém

Příspěvek od daniel.987 »

Dobrý den, mám dotaz na odborníky, nevím si rady 3 měsíce...
Na Sharanu 2005 jsme dali dopředu nové tlumiče KYB, origo misky na pera, ložisko a uložení. Po výměně je slyšet klepání od phersonů i na nepatrném hrbu. Po demontáži cca 6tkm nové misky mají už ovál a velkou vůli na pístnici tlumiče, jiného není nic vidět. Nevíte někdo co to dělá? Případně vyzkoušená značka tlumiče a uložení aby byl klid?
Děkuji všem za postřehy, už nevím co s tím (wallbash)
Sharan ASZ
Octavia AGR
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ten systém je tady pěkně z prdele že to jen leží na uložení v podstatě vahou auta a není přitaženo ke kastli...jednou jsem udělal to samé na Galaxy,tlumiče,pružiny i ty gumový špalky a bylo to horší jak se starýma.. :roll:
daniel.987
Přispěvovatel

No to máš pravdu, ale co s tím dál? Se starýma to bylo OK, jen tlumiče byly KO :?
Sharan ASZ
Octavia AGR
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No, ty nové sice asi netečou a tlumí,ale zato klepou
Jednou dal kolega na P307 nový tlumiče TRW a mlátilo to tak že si myslel že zapomněl utáhnout šrouby...
a klepe to jako při stlačení nebo naopak když jde auto nahoru ? ono v kombinaci s origo pružinama to třeba nefunguje, nevím
s tlumičama jsem už opatrnej, co ještě namontuju tak je Bilstein, z ostatního mám strach
slovacek.milos
Aktivista

Re: Nové tlumiče Sharan 05 problém

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="daniel.987"]Dobrý den, mám dotaz na odborníky, nevím si rady 3 měsíce...
co třeba se vyprdnout na tlumiče a zabývat se uložením stabilizátoru, někdy nemá vůbec v uložení vůli posvitíš baterkou a vidíš oleštěné místečko ja leze z toho uložení vyměníš a ticho ;)
daniel.987
Přispěvovatel

slovacek.milos píše:
daniel.987 píše:Dobrý den, mám dotaz na odborníky, nevím si rady 3 měsíce...
co třeba se vyprdnout na tlumiče a zabývat se uložením stabilizátoru, někdy nemá vůbec v uložení vůli posvitíš baterkou a vidíš oleštěné místečko ja leze z toho uložení vyměníš a ticho ;)
Děkuju Miloši, to je první, co mě napadlo a celá náprava už je nová. Začalo to dělat hned po výměně tlumičů, máš nějaký tip na sadu, která funguje? Díky Pavel
Sharan ASZ
Octavia AGR
daniel.987
Přispěvovatel

roman1648 píše:No, ty nové sice asi netečou a tlumí,ale zato klepou
Jednou dal kolega na P307 nový tlumiče TRW a mlátilo to tak že si myslel že zapomněl utáhnout šrouby...
a klepe to jako při stlačení nebo naopak když jde auto nahoru ? ono v kombinaci s origo pružinama to třeba nefunguje, nevím
s tlumičama jsem už opatrnej, co ještě namontuju tak je Bilstein, z ostatního mám strach
Jsem víceméně přesvědšenej, že to dělají tlumiče, díky za tip na Bilstein :)
Sharan ASZ
Octavia AGR
daniel.987
Přispěvovatel

roman1648 píše:No, ty nové sice asi netečou a tlumí,ale zato klepou
Není potřeba projet díru, stačí když se kolo o něco opře a už to klůtá, připadá mi že miska tluče o píst, když vemu v klidu nahoře za kolo a zahýbu ven dovnitř, tak je slyšet vakl
Sharan ASZ
Octavia AGR
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Průměr pístnice byl takový, že tam miska pružiny šla "suvně"?

Minulý rok jsem rostl při výběru tlumičů na Peugeota Expert, když pominu, že na stejné auto měli oproti OE aplikaci ( bohužel nebyla dostupná ), jiné délky vyložení a zasunutí pístnice, tak někdo dokonce i jiný průměr pístnice.
daniel.987
Přispěvovatel

Tomas.cz píše:Průměr pístnice byl takový, že tam miska pružiny šla "suvně"?

Minulý rok jsem rostl při výběru tlumičů na Peugeota Expert, když pominu, že na stejné auto měli oproti OE aplikaci ( bohužel nebyla dostupná ), jiné délky vyložení a zasunutí pístnice, tak někdo dokonce i jiný průměr pístnice.
Miska nová origo šla dost volně a za 6000km se vymlátila do oválu. Průměr je 22... Jakou má mít miska vůli? Díky
Sharan ASZ
Octavia AGR
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="daniel.987"][quote="slovacek.milos"]

Děkuju Miloši, to je první, co mě napadlo

tah na bránu nemám beru z kelly a ani podobný problém jsem neměl,
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“