Přihřívač vody na VW Sharan 1,9PDi 2001

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
motovlacil
Nováček
Odpovědi: 0

Přihřívač vody na VW Sharan 1,9PDi 2001

Příspěvek od motovlacil »

Mám prosbu, při nižší venkovní teplotě, kdy se aktivuje přídavný ohřívač na vodu-mámVW Sharan 1,9 PDi 2001, se rozběhne, začne dýmovat jak tank a asi po 40 sec se vypne. Jde z bufíku bílý kouř,zřejmě nespaluje.Doposud jsem s tímto problémy neměl. Žhavič zn.Beru je nový,bufík vyčištěný,ventilátorek a čerpadýlko nafty pracují normálně. Neví někdo, proč nafta nechytne? Děkuji za zprávu na: motovlacil@iol.cz nebo zavolejte,vše uhradím. Děkuji!
lapaja
Sběrač informací

Příspěvek od lapaja »

Ahoj,taky mi vypínalo asi tak po 1 min. Závada byla na přídavném vodním čerpadýlku,za palivovým filtrem. V čerpadle jsem musel vyměnit uhlíky. Poslechni si jestli pracuje to čerpadýlko.
Zajic
Přispěvovatel

Příspěvek od Zajic »

Kdyby nefungovalo přídavný vodní čerpadlo, bufík normálně chytne a vypne se až na přehřátí, protože skrz něj nebude dostatečný průtok vody. Na volnoběh by to bylo po min. 5 minutách a za jízdy při otáčkách nad 2000 k tomu ani nemusí dojít, protože vodu stačí honit vodní pumpa na rozvodech.

Bude to zuhelnatělý sítko ze kterýho se odpařuje nafta. Řešilo se zde: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight= Měl jsem ty samý příznaky, před týdnem jsem to vyměnil a už topí.
Alhambra 1.9 TDI PD 85kW
lapaja
Sběrač informací

Příspěvek od lapaja »

JJ asi máš pravdu ale mě to vypínalo i při jízdě a na volnoběh to bylo do dvou minut.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“