Ale je to zaujímavá tému no
Moderátoři: šulda, Moderátoři
jsi úplně mimo... vůbec jsi nepřečetl, co jsem psal. Váha v kufru je něco úplně jinýho, tam já vozím třeba skoro denně 100 kg. Ale kola jsou neodpružená hmotnost. Jestli tě u daily auta nezajimá životnost podvozku a brzd, komfort, nebo spotřeba, tak OKrudy5 píše:Ale ja to chápem ale určite to nebudem riešiť na aute ktoré používam každý deň na jazdenie ,neriešim že mám v kufri 30kg naviac čo vozím každý deň kade čo nie to kolesá koľko majú kg ,to aby som musel riešiť že som pribral dve kilá za rok ,viem že každé kilo naviac je aj spotreba naviac ale to je proste zanedbateľné a nepoznám teda nikoho kto by to riešil na aute ktoré každý deň používa na jazdenie do práce atd.
Tak jsem pro zajímavost něco málo převážil:turbo kamna power píše:nejlehčí doma mám 13ky plechy origo Golf 1 s pneu Barum 155/80 r13, ty mají tuším 12 kg![]()
potom OZ Superleggera 7x17 (váha 6,9 kg) + Kumho 205/40 = cca 15 kg
origo Škoda plech 5x112 + zimní continenental 195/65 r15 = 17 kg
no a pak hromada sad 16" kol, vše kolem 18-19kg... zkusím někdy zase zvážit přesněji, až se k tomu dostanu
jinak dost záleží, jestli jsou gumy nové, nebo jestli mají třeba jen 3 mm, to může být rozdíl klidně 2 kg