Prasečiny

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

HonzaXM
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Prasečiny

Příspěvek od HonzaXM »

Jak může někdo udělat takovou prasárnu? https://www.youtube.com/watch?v=B97273buq30 Kdyžtak dávejte i vy něco podobného. Myslím, že takových věcí bude kolem bohužel dost.
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
matus
Přispěvovatel

Příspěvek od matus »

17 rokov som robil plecharinu a viem ocom to je,taka je doba kazdy chce veterana ale zadarmo ,staci zajst na jeden veteransky zjazd a zistis ze to tvoje auto je este pekne
mne panraz povedal preco za to chces tolko ked tamty mi to spravia za polovicu penazi a casu uz neviete co byste zato pytali za mesiac sa vratil a chcel aby som mu to po nich opravil a nevadilo kolko penazi a casu treba ale jasom nemal zaludok nato opravovat to a zase som bol zly ja lebo nechcem mu to robit
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

Mne stačilo ked mi robili nastrek podvozku na mojem GIV dohadzoval mi to kamoš co robí obchodaka s lakyrnickima potrebama a pocuval sem bajky balady jak to jeden den wapem umyju nechaju vyschnut a druhý deň nastrek. .... v pravo u podbehu bylo zastiekane blato a to sem im dal prachy na víc+flašku a zhodil všetky plasty na podvozku :x
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
tom hanks
Přispěvovatel

Příspěvek od tom hanks »

Běžná praxe , koupil jsem pátý dveře odvezl do lakovny , metalíza , po vyzvednutí a zaplacení jsem zjistil že vnitřky nastříkaly i s pavučinama , žlábek po vyříznutí okna s tím jemným bahýnkem a po 14 dnech mi po zavření dveří zůstal na prstech přilepenej lak a tak jsem zjistil že je ten okraj bez plniče , po celé ploše spirály od brusky , záhyby pod znakem 80 šmirglem , stálo mě to 7 tisíc , z borca jsem vyrazil akorát litr tím stylem že když se otočil a šel pryč a já odjel vytočenej tak mi za 5 minut volá "no kde jste , mám pro vás ty peníze"
Tohle mělo být místo opravy se stejnou kvalitou - upadlej látanec kytu z prostředku promáčklých dveří .
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Pekne Milanovi by sa zišlo trošku ruciky napravit :)
BMW 330 ix
HonzaXM
Přispěvovatel

Příspěvek od HonzaXM »

Další počin stejného prasete https://www.youtube.com/watch?v=ugqrQrkMWBY
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Nebudu se nikoho zastávat ale jak tenhle borec co to video točí si je jistý že majitelé těch vozů mu nelžou??

Jelikož vím jak spousta lidi chce rychle zbohatnout třeba na ty 120 kterou děda měl na ND 20 let na zahradě a klempirovi to dovezou on řekne třeba 70000 za vyvařeni a oni neee to je moc šlo by to levněji nějak?? On dobře objevené to tohle a tamto 40000 aha a neslo by to ještě levněji?? No tak objebeme tohle tuhle ještě a bude to za dvacet. Jeee paráda stejně to není vidět. Mezitím si jdou domluvit lak a dostanou cenu za lak 30000 pak dovezou auto a slyší kvůli špatně karosarne pane lak 60000 tak nechcou vypadat jako paka a ............

Já jen že v běžný praxi se s tímto potkávám často jelikož lidi si neuvědomují ze my tady v malém okruhu u nás se známe a jsme kamarádi .........
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Souhlas, popsal jsi skvěle realitu dnešního lidu :D
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Měl jsem nedávno řešit drobnou nehodu na Rapidu, k lakování spodek pravé zadní bočnice, pravé zadní dveře tyto díly jen odřené a oprava promáčklého prahu.
Majitel už měl spočtenou cenu za opravu a už přesně věděl, kde se cena zvedne, aby se do kalkulace zahrnula i spoluúčast 5 000kč kterou jim odečte pojišťovna :)

Nedávno tady brečel, že rozvody na TSi řešit nebudem, neb to je drahé, long-life olej můžou mít za velkoobchod a když šlo o kalkulaci pro pojišťovnu, tak říkal, no vy máte cenu hodiny levnou, ta se zvedne 2x a to nám dá spoluúčast :)
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Nevím no. Samozřejmě lidí se snaží zbohatnout i na totálně schnilé stovce kterou kdo vytáhne z kopřiv. Ale já osobně být karosář,který se vyvařováním takových skvostů jako je třeba ta 603 živí, dělá si tím jméno, páč dobře odvedená práce prodává...A někdo by došel s tím že chce dělat veterána a smlouval s tím že se něco ojebe.. Poslal bych ho k šípku. Buď se to udělá pořádně a ty za to zaplatíš, nebo si to dovez jinam ať pak pomlouvají jeho.
To co tam předvedl s těmi nalepenými plechy, to nedělám ani na autu na dojetí tak aby prošlo STK. Vždycky se to snažím nějak k něčemu přivařit.
Tomu borcovi z videa se nedivím. Pokud on by to auto měl nalakovat,tak se pod tím defakto podepíše, Za dva tři roky to začne vylézat a všichni budou chodit za ním.
Spíš nevím jestli bych to řešil takhle veřejně. Ale chápu,senzace a skandály přitahují a nejde o nic jiného jak o klikance,že kterých má peníze.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Jo najlepší je slovíčko " tak nejak" alebo " tak nejak spravit" presne jak ste napísali spravit porádne alebo vubec. Než špatný kšeft to radši žadný.

Kukal sem to video ale moc jako temu nepochopil to jako ten lakírník s tým mel spravit co? tie nespasovane dvera atd. dohnat to kitem?
ja teda karosar nejsu ale spravil bych to lepší
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Dneska musí mít fotodokumentaci, jak se veterán opravoval, jinak je bezcenný, samozřejmě lidé jsou různí, ale nějaké vyvařování jako kdysi je minulostí. Jak píše hansdob, pokud se něco posuzuje, je třeba vědět jaká byla domluva se zákazníkem. Ti jsou také různí, často velmi vychcaní..
nepropadat panice...
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Hlavne co za tie peniaze čo dám za opravu čo za odvedenú prácu za ne dostanem niekto aj zaplati celkom dosť a dostne hovno .
BMW 330 ix
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Tvl. Nechcelo sa mi to pozerať kôli dĺžke videa, ale stálo to za to. Tu ešte aj prirovnanie práce k hovnu, je pre to hovno urážkou :) Takto by som to neposral, ani keby som chcel, mám dosť. Najväčšia sranda je, že takýchto pánov "majstrov" poznám, alebo som poznal a sú viac chválení, ako skutoční páni opravári. Smutné.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ale skuteční opraváři nejsou, naplnílo se to, co se očekávalo, mladí netouží dělat manuální práci, mnozí jí i pohrdají. Zrovna dnes jsem mluvil se známým, kterému jsem opravoval auta a on povídá, dnes je nemožné sehnat mechána, dali jsme si inzerát a ani jeden telefon nezazvonil. Zkoušeli jsme to s učedníky, jeden neutáhl kola, tak mu říkám, jak jsi mohl zapomenout? A on, až se vyučím, stejně tohle dělat nebudu. Měli tam jednoho těsně po vyučení , vyměnil olej a když chtěli jinou složitější práci, tak řekl, že neví co s tím. Ale měli jsme tam jednoho 5O. letého, který byl všeuměl, bylo na něho spoleh , ale odešel do učňáku učit učedníky a omlouval se, já mám tady klidnou čistou práci, a mám zato víc peněz....Máme také autodopravu a kdyby jsme neměli 2 důchodce, mohli bychom to zavřít...Další majitel servisu povídá, asi to prodám , snažil jsem se o pronájem , který jsem nabízel, nebyl zájem, když už někdo přišel, že bude zaměstnancem, tak aniž zvedl klíč, tak chtěl 30000kč měsíčně, nad mou nabídkou 25000 kč se ušklíbl a odešel...Tohle bude problémem i když mnoho poloidiotů nahoře tvrdí, že v budoucnu to budou dělat roboti. Ale dnešní šikovní mecháni, pokud u toho zůstanou budou v balíku a budou se o ně přetahovat, protože mlaďoši jsou většinově k ničemu... :(
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“