Ktorá vačka na PD funguje ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ktorá vačka na PD funguje ?
Ahojte, viete niekto dat tip, ktoré vačky (okrem originalu) funguju normálne na PD ? Kolbensmith ? Alebo radsej neriskovat a najlepsie je zohnat origo v dobrom stave ? Jedna sa o motor BLS
Octavia 2003 ASV 81kw
/ FB S764 / "J" čerpadlo / Brzdy 312mm / ASZ vedenie vzduchu / vymenik olej-voda ASZ / DPF ON 1??Kw/3??NM
VW Golf mk5 R32 3.2 VR6 BUB 184Kw 4motion
/ FB S764 / "J" čerpadlo / Brzdy 312mm / ASZ vedenie vzduchu / vymenik olej-voda ASZ / DPF ON 1??Kw/3??NM
to že dávám myslíte že jste dali na svoje auto a zatím to funguje, nebo dlouhodobě léta montujete? Já sháním starší origo na DPF motory a v zásobě mám pár starších origo na motory bez DPF.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Já nikdy koncern neměl když neberu kdysi GII
takže montoval vždy cizím,když to u nás ještě stávalo nesmysl,objednával jsm to z německa přes e-bay, teď už jsou ty ceny celkem srovnaný
Kdysi jsem sadu 4 vaček,hyder a těch kokotin okolo na 2.5TDi V6 střílel za 20tis. a trhali mi ruce, u nás to tehdy stálo přes 50

Kdysi jsem sadu 4 vaček,hyder a těch kokotin okolo na 2.5TDi V6 střílel za 20tis. a trhali mi ruce, u nás to tehdy stálo přes 50
Nejsem servisák a nemontuju vačky jak na běžícím pásu ale do sveho PD jsem dal vačku Kolbenschmidt a černé zdvihátka INA. Po 100 000km od opravy co jsem osobně najel, jsou na sacím ventilu na 2 válci jen vemi malé stopy po opotřebení. Žádné rýhy, jen takový kovový nálet, zřejmě ze zdvihátka.
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Mercedes GLK 320 CDi
Má to 440 000km a dal spraviť vačku a ani nevie čo mu tam dali, ale auto proste klasicky nemá taký záťah ako by malo mať. Stará vačka bola na 2 a 4 valci dosť kaput podľa jeho slov, že to videl.
Octavia 2003 ASV 81kw
Je smutné, že nejste schopni vstřebat jasná fakta, přejdete vždy na nadávky, což je čehůnům vlastní..Možná by jste mi mohli sdělit, která firma má motory, které žerou vačky jako koncern. Tento problém se řešil v 70- tých letech minulého století, možná jste tehdy ještě nosili plinky nebo krátké kalhoty, ale možná jste si všimli, že je už 21. století a dnešní konstruktéři nemají již šuplery a mikrometry a své mozky, ale mají za sebou armádu nejmodernějších počítačů , kde mohou nasimulovat téměř cokoli , takže v hlavě tolik mít nemusí jako kdysi..Jen šikovného programátora.. A přesto vytváří sračky, vymlouvat se na km je blbost, vztah vačka-zvedák musí být symbioza i po mega km..A dnes nejsou většinou v tomto vztahu dotyky a tření jako kdysi, ale jsou často rolny a zase se to sere..Teď dělám MB -osmiválec W 107 a ten má vždy vačky v háji, Němci to prostě moc nezvádli..ale to byla ta 70- sátá léta... Možná bys mi mohl VICI napsat, v čem jsi naposledy vačku mimo koncernu měnil..Místo nadávek zkus mluvit fakty.../víš co to je, ne?/fekálek píše:Čekal někdo něco jiného od tohoto cvoka?

nepropadat panice...
-
- Aktivista
jericho-3 píše:Je smutné, že nejste schopni vstřebat jasná fakta, přejdete vždy na nadávky, což je čehůnům vlastní.fekálek píše:Čekal někdo něco jiného od tohoto cvoka?
debilů maš plný internet, fakta? symbioza, vačka,
už nějaký kokot co generálkuje motory řekl, ty vaše nesmyslné plné sintetiky maji prostě tenký mazací film, nechcu tady nasrat milánka humla to děch motoru patří 5W3O on ten motor hned promaže on je jiné konstrukce, tomu věřím ale zima se nekoná, superturbo fachčí, pd motory neřeším furt jezdí15W40