GolfIV motor 1.4 16V 55kW

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pepíček
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

GolfIV motor 1.4 16V 55kW

Příspěvek od Pepíček »

Mám možnost koupit Golfa s motorem 1.4 16V 55kW. Jelikož se o benzíny moc nezajímám a na internetu je plno sraček i chvály o tomto motoru, tak se chci zepatat někoho, kdo má s těmito motory zkušenosti. Údajně to má najeto cca 180k. Je to auto na rozježdění pro dceru, která bude mít brzo čerstvej řidičák, takže to bude spíš takovej otloukánek, než se naučí trochu jezdit :-)
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Zaposlouchej se, jak ten motor běží, jestli na volnoběh tak nějak neklepe - nepoklepává.
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

Jo dobře. Já to auto ještě neviděl a pojedu se na něj brzo podívat. Konec konců je to tento, z bazoše: https://auto.bazos.cz/inzerat/129502265/golf-iv.php
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Nebrať
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

Prosím upřesni, proč nebrat.
Ona potřebuje něco s menším obsahem motoru, kvůli pojištění. Ne ale zase nějaej 1.0, protože je to slaboučký a rozežraný.
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Segra ho mala robilo sa tam akurát tesnenie pod hlavou ja som jazdil na tom za 7L asi na také behanie to auto si myslím stačí co chce človek za tie peniaze
BMW 330 ix
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Vysoká spotreba, začne dýchať motor , neskôr žrať olej,... Naposledy, ako som vypustil z vane ihličkové ložiská z váhadiel, tak u mňa ten motor skončil.
Kúp jej starší Yaris s litrovým motorom a bude jazdiť roky. Bežná údržba, na 200tkm výfuk, tyčky stabilizátora podľa stavu ciest a jazdíš nonstop.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Jooooo Toyoty vždycky. Jen koroze no.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

Ten motor hrozně trpí na karbon v oleji, navíc v Golfu to bude zdechlý, ani ve fábii to moc nejede.

Za mě Toyota Corolla 1.4, ta má motor super, jen teda pozor na tu korozi (ale v tom si nemají s Golfem co závidět).
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Těch motorů jsem pár dělal, není to taková tragédie,kdyby nakrásno na něco došlo, máš to opravený za pár korun
Poslední co jsem dělal před vánocema šel na tři válce,zhodil jsem hlavu,uštíplej ventil,hlavu jsem nechal udělat,ve válcích drobné rýhy,sundal jsem vanu vyházel písty,dva byly cajk,dva už celkem dost mázlý,nový píst od Kolbenu 1200,válce jsem zahonoval ruční honovačkou do vrtačky,zbylý dva písty překroužkoval, nový šály na ojnice,celý to vyšo na asi 6000...
Ty písty jsou nízký a zmińované klepání opravdu hrozí,posledně na Octavii AEE jsem chtěl kámošovi ušetřit tak jsem píst kterej fakt vypadal blbě nechal s tím že to nové kruhy "podrží" , leda prd, po startu klepec jak prase,teplý lepší ale klepalo to pořád,tak znovu,novej píst a vesele to jezdí
Pokud ten Golfík normálně jede,doporučuju hned zhodit vanu a vyčistit koš+výplach motoru,fakt to trpí na zanášení karbonem a jestli s tím holka bude prdlat,klidně olej měnit po 5tis.km
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

No vidíš a preto sa tomu motoru vyhýbam. Píšeš opravy to a to, nevyšlo to draho,... Lenže napr. ku mnou spomínanej Yariske ku tomu nepríde. Nehovoriac o tom, že liter má reťazový rozvod a drží, nie ako inde , napr. Kie skočí na 120tkm. Môžeš tam jazdiť ako dôchodca, alebo ako pretekár a drží. Nepoznám lepší motor za málo peňazí. Jazdil som s tým veľa a vždy bol cajk a aj u zákazníkov, ktorí ho mali tiež.
A holke daj krajšie kola, aj keď malé, mihalnice na svetlá + nejaký polep a zabudne aj na golfa :)
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

No do p.... Len to tam nedávaj :D
BMW 330 ix
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Jasné, len zo zje... :)
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

Díky za info. No popravdě jsem na VW zařízenej a vybavenej, takže případná oprava je brnkačka. Toho Yarise jsem kdysi chtěl jako přibližovadlo do práce ale pro dceru je to příliš malé auto. Bude hned od začátku vozit vybavení pro svoji práci a velikost toho Golfu je skoro na hraně. Spíš by byl vhodnější Variant nebo nějaký jiný combi ale pocitově se toho zatím bojí, že je to moc dlouhý. No a nevymluvim ji to, že si na to zvykne :)
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Za 20 let staré auto je ta cena veliká, za chviku ti spadne okno do dveří, závada na el. je asi centrál, koroze předních blatníků může být fatální, vymlácené těhlice, destičky se sjíždí křivě, zadní svěráky v háji, nevrací se R. brzda atd. atd. Tak 15 litrů by bylo košer. Samozřejmě jde o to, jak se staral majitel. Dle mého názoru nejhorší Golf , moje dcera tuhle voňavku má a na první pohled bezva...Koupil bych, pokud se dá sehnat Golf l, velmi se zvedá v ceně a ve šrotu neskončí ... :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“