Majiteľka sa sťažuje, že je j auto za určitých podmienok silne vibruje/trasie, vraj to ide zpredu zprava. Vraj jej jej mechanik povedal, že to bude asi problém s poloosou. Najhoršie je, že to trasie/vibruje len niekedy (ona tvrdí, že prevažne za studena). Ja som na tom aute včera prešiel 50 km a povedal by som, že netrasie nič, lepšie povedané, v istom momente som mal pocit, že autom trasie, ale cítil som to len tak, že som za jazdy položil dlaň na tapacír dverí a cítil to akoby chvenie. Mal som pocit, že sa to deje pri spomaľovaní = ubratí plynu. Jazdil som aj 130-140 a nič nejak výrazne nevibrovalo. Keďže nechcem meniť diely metódou pokus-omyl, mal by som otázky:
- čo si myslíte, ak by bol problém v poloosi, mohlo by sa stať, žeby to triaslo len niekedy?
- ak by mal byť problém v poloosi, nie je náchylnejšia na trasenie práveže ľavá poloos, ktorá je síce kratšia, ale nemá vedeni eložiskom?
- nemôže to náhodou nejakým spôsobom triasť motor (urvaný silentblok, alebo tak niečo)
- má na PP spodnom ramene KO silentblok, myslíte, žeby toto mohlo spôsobovať? (ako, to rameno tak či tak vymením). Mne osobne by to minimálne sedelo s tým, že to robí len niekedy.
Mno neviem, jednoducho, nie je to moje auto, ale to auto už veľa života pred sebou nemá, tak mi príde smutné meniť poloosi, ak nakoniec problém bude úplne niekde inde

Dík