Odchází startér
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Odchází startér
Ahoj, chci se zeptat, zda mi někdo poradí, v čem bude problém.
Audi A4, 2005, 2.0 Tdi BLB 103 kW.
Na podzim začalo auto špatně startovat. Byl nejdřív špatný teplý start, pak i za studena. Po výměně baterky a repasi startéru vše OK. Ve startéru se dělaly uhlíky a asi ještě něco prý. Uběhl asi měsíc a půl a opět stejný problém. Zjistilo se, že rotor startéru je úplně zničený, takže se udělal zase repas. Vyměnila se i spínací skříňka. To pomohlo při teplých startech, se studenými zůstal trochu problém, že motor naskakoval postupně, jakoby po válcích. Teď uběhl asi měsíc a auto začíná mít zase stejné problémy se startování, tzn. že při studeném startu to naskakuje postupně a při teplém startu skoro nenastartuju.
Úplně se mi nechce zase dělat startér, abych ho za měsíc neměnil znovu. Nevíte, co může být za problém?
Audi A4, 2005, 2.0 Tdi BLB 103 kW.
Na podzim začalo auto špatně startovat. Byl nejdřív špatný teplý start, pak i za studena. Po výměně baterky a repasi startéru vše OK. Ve startéru se dělaly uhlíky a asi ještě něco prý. Uběhl asi měsíc a půl a opět stejný problém. Zjistilo se, že rotor startéru je úplně zničený, takže se udělal zase repas. Vyměnila se i spínací skříňka. To pomohlo při teplých startech, se studenými zůstal trochu problém, že motor naskakoval postupně, jakoby po válcích. Teď uběhl asi měsíc a auto začíná mít zase stejné problémy se startování, tzn. že při studeném startu to naskakuje postupně a při teplém startu skoro nenastartuju.
Úplně se mi nechce zase dělat startér, abych ho za měsíc neměnil znovu. Nevíte, co může být za problém?
jenže Hella je opravdu čína jako jiný no name. Jen má Hella nálepku. Já dávám jen Valeo nebo Bosch startery. Nestojí to moc a fungují. 3-4 tis bez daně . Z repasů jsem vyléčenej. Dobrý jsou i mitsubishi ale ne na všechno jsou a stojí víc.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
-
- Aktivista
v roce 14 je nový občanský zákoník, tam žádné reklamace , za provedené opravy nejsou, prostě ti servis něco opraví dá tam nový dál na který je záruka dva roky na starline tři ale za práci nic, mě za práci vyšetřovala obyčejná policie, hospodářská kriminálka a stalo se nic, pokud chceš záruku na opravu musíš si ji sjednat nějakou smlouvou,Alfo píše:Dá se to brát jako reklamace jejich práce?

HELLA pouze polepy HELLY jinak když by se sloupla samolepka přímo ze startéru tak to vypadá zpracováním jako každý jiný startér od no name výrobce pouze ta HELLA je 2x dražší 
To samé váha vzduchu PIERBURG, která vydržela 3 týdny života.
Tyhle značky těží ze své minulosti, bohužel dnešní trend všichni známe...

To samé váha vzduchu PIERBURG, která vydržela 3 týdny života.
Tyhle značky těží ze své minulosti, bohužel dnešní trend všichni známe...

Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel

WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
Takže dám nový startér a snad bude klid. Asi to vypadá na ten Valeo s 11. zuby.
Ale ještě se zeptám .. vyřeší to i ty studené starty, kdy se motor při odstátí přes noc cca 1 vteřinu hádá, jakoby naskočil postupně? Je to taky příčina špatného startéru? Dělá to vždy, když auto dýl stojí a nepoznal jsem rozdíl, jestli je venku -5 nebo +10. Žhaviče dělané na podzim.
Ale ještě se zeptám .. vyřeší to i ty studené starty, kdy se motor při odstátí přes noc cca 1 vteřinu hádá, jakoby naskočil postupně? Je to taky příčina špatného startéru? Dělá to vždy, když auto dýl stojí a nepoznal jsem rozdíl, jestli je venku -5 nebo +10. Žhaviče dělané na podzim.
-
- Aktivista