odsavacka na brzdy

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ecu123
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

odsavacka na brzdy

Příspěvek od ecu123 »

zdravim nemate nekdo tuhle odsavacku na brzdy http://www.uni-max.cz/odsavacka-brzdove ... ny-sada/d/ nebo jakou kdo mate ktera funguje jakou si mam koupit diky
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

(offtopic)
Omlouvam se, ze mistrum a profikum fusuju do dila, ale zajimalo by me, zda by se to dalo zbastlit jednoduse z vyvevy (nadoba, filtr, trubicky, prepazka) ... priznam se, netusim, jaka hodnota podtlaku je potreba.

... by se s tim dal pomalu odsavat i motorovy olej, ne? :D

Prosim, nekamenovat, jen se pln zvedavosti ptam.
(offtopic)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
MirekX
Aktivista

Re: odsavacka na brzdy

Příspěvek od MirekX »

ecu123 píše:zdravim nemate nekdo tuhle odsavacku na brzdy http://www.uni-max.cz/odsavacka-brzdove ... ny-sada/d/ nebo jakou kdo mate ktera funguje jakou si mam koupit diky
já mám ve firmě asi 4 a fungují bezvadně. Teda jedna už je trochu horší, ale tu jsem si tak trochu přejel ale odnesl to jen budík. Dají se tím i testovat baňky a regulace na turbech. Takže dobrý.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Honza M
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza M »

Mám podobnou, ale zkouším sní taky banky na turbech. Na brzdy si kup odsávačku na kompresor, odvzdušnuje výborně.
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

.... rozmýšlal sem či to nekoho tiež nenapadlo. Spravit utesnené víčko na nádobku brzd kapaliny a napojit vzduch cez redukčný ventil tlak cca 0,1bar a dole len popovolovat ovzdušňováky a kapalina by samá mala začat tiecť. ešte som to neskúšal ale mohlo by to fungovať co vy na to?
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Milo75
Přispěvovatel

Příspěvek od Milo75 »

přesně tuto mám, ale nepomohla mě, moje alfa má zadné třmeny u převodovky (transaxle) a odvzušnováky nejsou v nejvyšší poloze a ani právě s touto odsávačkou se je nedařilo odvzdušnit- jedině až kompresorem u fiatu to bylo OK

jesli chceš tak ti jí prodám :)

EDIT:

To Romek: takto se to taky dělá, ale třeba v mém případě opět k ničemu :)

brzdy byly na 100% odvzdušněny jedině kompresorem u fiatu speciálně k tomu určeným
Alfa Romeo 75 3,0V6
alfetta GT 1,8 1976
alfa 159 2,4JTDM TI
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tohle je taková čínská sračka, samé PVC z Univeru. Funguje to, ale člověk má strach, kdy to lehne. Používám podtlakové čerpadýlko z Toyoty z centrálu..
nepropadat panice...
rami
Aktivista

Příspěvek od rami »

Mate nejake nove zkusenosti s tema kupovanyma odsavackama ?

Treba neco takoveho ? Funguje to ?

https://www.ahprofi.cz/pneumaticka-odsa ... -sada-2-ks
Okta combi Tdi 66Kw Elegance, MR 02, ALH, 297 614 km
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

Koupil jsem si jen nádobky s hadičkama a jako zdroj podtlaku používám vývěvu na klimatizace http://www.ekotez.cz/vyveva-2st-45lmin- ... -p-29.html
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Fugo
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugo »

ROMEK píše:.... rozmýšlal sem či to nekoho tiež nenapadlo. Spravit utesnené víčko na nádobku brzd kapaliny a napojit vzduch cez redukčný ventil tlak cca 0,1bar a dole len popovolovat ovzdušňováky a kapalina by samá mala začat tiecť. ešte som to neskúšal ale mohlo by to fungovať co vy na to?
Ano to funguje, ale jak se jednou kousne ten redukčák je zle... nádobku to roztrhalo, kapalina všude, naštěstí to byl vozík takže brzdovka nic nezničila.

Potom už jsem to dělal jen podtlakem, měl jsem tu mašinu na klimatizace, takže se jen na vývěvu nepojila lahev, vývody byli ve víčku a jak to sálo tak brzdovka zůstávala ve flašce...

Dnes používám tu "fixírku" honěnou kompresorem.
rami
Aktivista

Příspěvek od rami »

kterou fixuru .hod odkaz, pouzivas a funguje to dobre ?
Okta combi Tdi 66Kw Elegance, MR 02, ALH, 297 614 km
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Tie odsavacky su dobre len na odsatie kapaliny z nadrzky na brzdovku. Zakaznici sa mi vracali niekedy s tym ze to po vymene brzdovky horsi brzdi. Ked sa to robi odsavacku tak to umi prisat vzduch cez zavit ovzdusnovaku.
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Fugo - reagoval si na skoro 10roku staru temu :) robim to tak 7rokov a este sa nekusel ;)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“