Horní uložení tlumičů Octavia 1 výměna
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Horní uložení tlumičů Octavia 1 výměna
Ahoj, měnil někdo z vás horní uložení tlumičů na O1
TDI combi bez demontáže tlumiče přímo na autě? Sundat vrchní matici s miskou zvednout auto sundat kolo tlumič lehce vypadne z kastle stáhnout pružinu a pak můžu povolit druhou matici a vyměnit uložení s ložiskem? Díky
TDI combi bez demontáže tlumiče přímo na autě? Sundat vrchní matici s miskou zvednout auto sundat kolo tlumič lehce vypadne z kastle stáhnout pružinu a pak můžu povolit druhou matici a vyměnit uložení s ložiskem? Díky
Re: Horní uložení tlumičů Octavia 1 výměna
Na levé straně ano. Na pravé je to o poškození jelikož tam se zapře poloosa o napravnici. Já na svých měl zaříznutý ohyb na napravnici jelikož s loziskama kvůli podložkam problémy byli tak abych to měl jednoduchý.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Nevymýšlej kraviny...
Povolíš poloosu,3 šrouby co drží spodní čep,čep řízení a sundáš třmen,čidlo ABS odpojíš,vytas tlumič celý ven vč. těhlice a kotouče, přehoď,namontuj zpátky...práce na půl hodiny
Povolíš poloosu,3 šrouby co drží spodní čep,čep řízení a sundáš třmen,čidlo ABS odpojíš,vytas tlumič celý ven vč. těhlice a kotouče, přehoď,namontuj zpátky...práce na půl hodiny
A jakou značku mám vzít toho uložení s ložiskem? Lemforder? Něco co vydrží ať to nedělám za chvilku znova. Díky
Nejlépe originál.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Už si to přesně nepamatuju, ale mám za to, že jsem jen vyndal šroub svírající tlumič v těhlici, odpojil stabilizátor a tlumič z těhlice vytáh ven.
Oct asv 2000, DieselPower
To taky jde
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
To jde tak levá strana ale práva nevím zda tak půjde. Já to skusim na autě viděl jsem videa že to tak dělají takže to jít musí

Dělám to na autě. Vždycky nevědomky začnu levou stranou, která jde líp a řikám si, jak to pěkně jde. A pak u tý pravý se pěkně natrápim. Ale nakonec to taky jde. Jinak já mám ale vepředu podložky 30mm.
Našel jsem lepší video a jde mu to pěkně teda levá strana, práva je asi horší
https://youtu.be/4wGroLW5lGQ
TaK já podložky nemám tak to třeba půjde líp
Ano,takhle je to nejrychlejší..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw