Transporter /Caravelle T5 2009 2.5TDi PD motor BNZ 5 válec, naj. cca 400.000km
Je to ten motor s rozvodovými koly, bez řemenice klikovky...
Koupil jsem aretaci rozvodů, polezu do toho motoru poprvé, mám tu jen jeden takový exot.
Vačky jsou opotřebené/zploštělé, nevypadá to, že by byly podřené. Je to jen velkým nájezdem nebo
mám ještě pitvat stav mazání?
Chystám se měnit vačku s lágry a hydra. Kolbenschmidt, Borsehung, Glyco.
Je tam možný nějaký výjeb, na co si dát pozor?
Má někdo po ruce dotahovací momenty? Díky
Vydřená vačka Caravelle 2.5TDi PD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
Re: Vydřená vačka Caravelle 2.5TDi PD
[quote=Čert
milane co se týče těch vaček tak borci co dělají GO motoru říkají že 5W je dobrý olej ale má tenký mazací film a proto se vačky opotřebovávají,
je potřeba používat oleje kde je napsáno pro motory PD, za mě superturbo M7ADS IV
pokud budeš vrtat i do vstřiků tak já si je naměřím od pevné části a pak je zas usadím přesně jak byly, nebo huml tady dával manuál, tern kdo je nastele jak seno trpí šachty
milane co se týče těch vaček tak borci co dělají GO motoru říkají že 5W je dobrý olej ale má tenký mazací film a proto se vačky opotřebovávají,
je potřeba používat oleje kde je napsáno pro motory PD, za mě superturbo M7ADS IV
pokud budeš vrtat i do vstřiků tak já si je naměřím od pevné části a pak je zas usadím přesně jak byly, nebo huml tady dával manuál, tern kdo je nastele jak seno trpí šachty
Je to prostě nájezdem, max omrknout záslepky
mrkni na tohle video, je to tam pěkně ukázaný
pár těchto motorů jsem dělal a pokaždý to dopadlo dobře
https://www.youtube.com/watch?v=vT4JQQVhaMs
mrkni na tohle video, je to tam pěkně ukázaný
pár těchto motorů jsem dělal a pokaždý to dopadlo dobře
https://www.youtube.com/watch?v=vT4JQQVhaMs
Koupil jsem přípravky na rozvody a posládal to zpět...
Miloši, je to konstrukční vada spolu s velkým proběhem, každý motor PD tohle čeká. Docela by mne zajímalo. zda někdo má relevantní důkazy, kdy po koupi nového vozu prováděl pravidelný servis na správný olej a v jakém stavu vačka a hydra byly okolo 200000km najeto. Bohužel těch lidí asi moc není
nepropadat panice...
Jardo, já mám tohle auto v péči teprve pár týdnů, nevím, kde to servisovali, tak ti nemůžu meldovat...
Milan
Milan