Fabia AXR - podavačka v nádrži, zavzdušňující se TDi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fabia AXR - podavačka v nádrži, zavzdušňující se TDi
Ahoj, žena má na Fabii 1.9 AXR klasický problém, po ránu startuje dlouho. Servis diagnostikoval gumičky na vstrikach+oprava hlavy,termín servisu únor.
Do té doby aby startovalo dobře jsem podle rad zde dal zpětný ventil na přívod tandemu za filtr paliva a ejhle auto startuje stejně naprd, už netočí minutu ale jen 10s což je stejně dost když už tam ventil je a nafta by spadnout teoreticky neměla.
Má podavačka sama o sobě v sobě zpětný ventil který brání spadnutí nafty po vypnutí motoru ? Počítám že nafta teda musí padat vratkou zpátky, přívodem nemůže přes ventil před filtrem paliva.
Filtr nový Bosch, termofiltr taky,zůstala původní podavačka a tandem oboje nájezd 415k.
Do té doby aby startovalo dobře jsem podle rad zde dal zpětný ventil na přívod tandemu za filtr paliva a ejhle auto startuje stejně naprd, už netočí minutu ale jen 10s což je stejně dost když už tam ventil je a nafta by spadnout teoreticky neměla.
Má podavačka sama o sobě v sobě zpětný ventil který brání spadnutí nafty po vypnutí motoru ? Počítám že nafta teda musí padat vratkou zpátky, přívodem nemůže přes ventil před filtrem paliva.
Filtr nový Bosch, termofiltr taky,zůstala původní podavačka a tandem oboje nájezd 415k.
-
- Aktivista
Re: Fabia AXR - podavačka v nádrži, zavzdušňující se TDi
přes špatný gumičky se ti bude tlačit tlak z válce do paliva a vytlačí ti to naftu
tohle mám z vlastní zkušenosti, zpětný ventil už byl nainstalován a stejně dlouhý starty až přegumičkování pomohlo 

Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
Se 415tis. km je to na repas hlavy ( šachet ), jen gumičky to podle mě vyřeší tak na týden
Není to žádná katastrofa, pokud je to auto pěkný,nezhnilý, pořád se to vyplatí do toho dát
Není to žádná katastrofa, pokud je to auto pěkný,nezhnilý, pořád se to vyplatí do toho dát
Pokud to je první oprava šachet po tolika km , tak blahopřeji....
nepropadat panice...
Přesně tak, ono nic nevydrží věčně...
Auto pěkné je, jede jak střela.. má 415 poprvé (auto v rodině..) a šachty jsou 100 původní.
Oprava šachet bude, jen jestli se do té doby dá vymyslet něco aby to startovalo trochu přijatelně :/ zaráží mě že ani zpěťák nezabral ač asi měl.
Oprava šachet bude, jen jestli se do té doby dá vymyslet něco aby to startovalo trochu přijatelně :/ zaráží mě že ani zpěťák nezabral ač asi měl.
Mechanik ti povodal ze mozes natom normalne jazdit? Typujem, ze ked uz je takyto problem s tesnostou vstrekou, a je urcite nutny repas, asi moze tlacit aj naftu do oleja. Aby si ho este nestihol zadret. Moc by som nespekuloval, ako zlepsit starty, ked vies co je zle . Ani by som natom ja osobne uz nejazdil aby som nedokazil este nieco ine. Ale snad vies co robis. 

SKODA Octavia combi 1.9 TDI PD 77 Kw , BXE ,r.2008 DSG
Nafta do oleje nejde, olej nepřibejvá a po naftě ani nesmrdí, včera sem kontroloval. Mechoš mi taky poradil ventil do doby opravy a trošku ten motor šetřit. Ventil evidentně nezabral jak by měl.. proto přišel dotaz na podavačku jestli má taky nejakej zpetnej ventilek přímo v sobě 

Cerpadlo bude mat svoju klapku. Aspon bezinove ju urcite ma to viem. Cerpadlo dotlaci do filtra po otoceni klucika by malo zavrcat. Ja som svoje testoval len ci ma dostatocny prietok, podla navodu cez akcne cleny.
Ved skus fuknut do privodnej hadicky a hned zistis ci pustas bubliny do cerpadla, alebo si vytlacis bubienky
ale mozno uz tie starty jednoducho nezlepsis ked ti netesnia vstreky. Mozno po vymene hlavy bude po probleme a zbytocne to tu riesime.
Ved skus fuknut do privodnej hadicky a hned zistis ci pustas bubliny do cerpadla, alebo si vytlacis bubienky

SKODA Octavia combi 1.9 TDI PD 77 Kw , BXE ,r.2008 DSG
Máš páru jak ten motor funguje ? Jak jde nafta ke vstřikům ? Co se s ní děje potom ? Nějaký ventily jsou vesměs k hovnu a s tím nájezdem to bude třeba řešit trochu obšírněji a ne gumkama za 200 

Teď jsem to dělal na Fabii ATD.. auto komplet bez koroze, tak se do toho ještě něco investovalo. Hlava na repas, nova vacka a hydra, věci kolem a bylo z toho skoro 20k Kč.
Starty na brnk.
Starty na brnk.
Škoda Superb Combi 2010, 2.0 TDI CFGB, 4x4, POWERED BY MOTORPOWER
EX Škoda Octavia Combi 2007, 2.0 TDI BKD, GT1749VB, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Fabia Combi 2005, 1.9 TDI ATD, GT1749VA, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Octavia Combi 2007, 2.0 TDI BKD, GT1749VB, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Fabia Combi 2005, 1.9 TDI ATD, GT1749VA, POWERED BY DRAGPOWER