Touran 2.0 tdi klepe
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Touran 2.0 tdi klepe
Zdravím obracím se na vás s problémem pred 14 dny po příjezdu domu cca 25 km cesta sem si všiml že klepe neco na motoru . Před cestou nic neklepalo bylo to krásně tichý auto. Mysleli jsme si že to jsou hydrostely bohužel pred pár dny výměna všech 8 a bez změny ,vacka se dávala zpět stará nevypadala na pohled nejak extra špatně ale pouzdra byla sjeta místy do červeného , zřejmě ještě původní. Když se nastartuje první 1 až 2 vteřiny to klepe vic poté trochu zticha ale pořád je to dost slyšet uvnitř auta po ohrati to zticha ještě víc ale pořád je to hlasité hlavně vedle auta a za autem. Podle stetoskopu to je někde z míst 1. Valce ze zhora z halvy kolem vstriku a vacky ale je to lehce slyšet I na alternatoru a na sacim potrubí. Na 4. válci to není slyšet už vůbec. Klepe to jak pod plynem tak bez plynu s zarazenym kvaltem i na volnoběh. Někdo říká že to může být pistni čep, nekdo vstrik a nekdo zase vacka nebo samotny ventil. Děkuji za veškeré rady nápady návrhy. Přikládám video a vag vstriku.
2.0tdi bmm 230k km. 1t2 touran vw
https://youtube.com/shorts/xc8zfMry3a8?feature=share
2.0tdi bmm 230k km. 1t2 touran vw
https://youtube.com/shorts/xc8zfMry3a8?feature=share
-
- Aktivista
Re: Touran 2.0 tdi klepe
pokud klepe sací ventil tak je to hodně slyšet na sacím potřubí a pokud výfukový tak na výfukovém,
asi nejlíp když sděláš ventildekl odpojíš první vstřik nastartuješ a budeš hned vědět, časem dokáže vstřik mlátit tak jako bys mlátil po motoru kladivem
i ve stetoskopu je to hodně slyšet když přímo přiložíš na první vstřik, de to krátce že obložíš motor kartonem abys celý motor nezaprskal olejem
asi nejlíp když sděláš ventildekl odpojíš první vstřik nastartuješ a budeš hned vědět, časem dokáže vstřik mlátit tak jako bys mlátil po motoru kladivem

-
- Nováček
Tak dnes nový objev párkrát proslapnuti plynu do omezovace a hle , auto najednou špatně startuje a lehce cuka na volnoběh. Korekce skáčou v jednu chvíli bylo na 1 válci i přes 1.5mg na zdvih tak snad je to ono
- Přílohy
-
- 20221223_061703.jpg (429.46 KiB) Zobrazeno 1732 x
-
- Aktivista
hlavně ho tam pak hezky seřid at nemusíš řešit vymačkanou šachtu 

Beztak to nebude vstrik ale ta vacka co vypadala dobře
Řešit to podle korekcí není úplně nejlepší. Je to jen vypočtená hodnota na kterou má vliv spousta věci.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
-
- Aktivista
tak by to asi chtělo vačku proměřit úchylným měřidlem

-
- Nováček
Tak a je to neco tam bude zřejmě ventil podpaleny po vstriknuti trocha oleje do válce a opakovaným měření na 1 válci tlak vystoupa na 26 a postupně klesne
- Přílohy
-
- 20221223_112854.jpg (974.63 KiB) Zobrazeno 1608 x
-
- Aktivista
a máš to
vyměn hlavu a přestaneš klepat

vyfot sem ještě z autodat kolik je správná komprese

vyměn hlavu a přestaneš klepat

vyfot sem ještě z autodat kolik je správná komprese

-
- Nováček
Promiň od kuď že to ? neznám
hlavu budu sundavat až za 14 dní až budu mít čas a dílnu ,pak si ji budu muset v práci dát dohromady ,pokud nebude nějaká vážná vada, mám na to prostredky frézy na sedla a brusku ventilu atd..a lidi co mi ji natlakujou a zbrousi do roviny, stavím motory do autobusů
doufám že nebude vydrenej válec nebo něco ale to snad ne to by zralo olej a hodně funelo přes víčko a do sání což se neděje v sacim potrubí je jen lehounce mastný a vanu olejovou sem měl dole a tam nic nebylo, žádný bordel, proto usuzuju že problém bude v zřejmě v hlavě ale uvidí se .

-
- Aktivista
Promiň od kuď že to ? neznám
já su ze strážnice moc motorům nerozumím jak ty, když stavíš motory do autobusů :Dy když zveřejníš papírek z kompresiometru tak k tomu napiš kolik máš mít minimální tlak dle výrobce BMM
autobusem jsem naštěstí v česku nejel snad třicet let
já su ze strážnice moc motorům nerozumím jak ty, když stavíš motory do autobusů :Dy když zveřejníš papírek z kompresiometru tak k tomu napiš kolik máš mít minimální tlak dle výrobce BMM
autobusem jsem naštěstí v česku nejel snad třicet let

-
- Aktivista
nový motor 32 minimum 20 a max 5 rozdíl ale to už se mě osobně zdá moc 

Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
-
- Aktivista
v kelly píšou nový motor BMM 25-31, minimum 19 rozdíl pět, jezdil jsem s piánem ten měl 13 lanostarter a klepal jsem sousedku, možná se mi to zdá 

podla mna je spodok KO , tiez som takto meral a menil vacku zodratu a na druhom valci nebola salka ...tiez auto do konca jazdilo potichu ...preto aj nie je kompresia
-
- Nováček
Dobře ale kdyby byla šála na klice nebo pistni čep na hadry tak by ve vaně byli ve vaně šupiny nebo drť a tu sem měl dole cca 14 dní po tom co to začalo tlouct a to jsem stim jezdil defakto denne a nic ani malinkej kousek v ní nebylo ani ve filtru oleje ale nevylučuje se to samozřejmě uvidím až bude dole hlava vytáhnu i píst z 1.valce na kontrolu