Zdravím vás,
koupil jsem od známého za pár šlupek pětkového Golfa v 77 kW a postupně se zbavuju všech much na "kráse". Jednou z nich je i to, že se na tachometru místo celkového nájezdu kilometrů rozsvítí po zapnutí zapalování nápis "Error", který cca po 2-3 minutách jízdy zmizí. VCDS u instrumentů hlásí "defekt řídící jednotky". Po delším pátrání na anglických a německých fórech jsem dospěl k závěru, že jediným řešením je vyměnit celé budíky - a teď nastává ona otázka, co k tomu potřebuju a zda jsem schopný to provést sám.
Budíky mají číslo 1K0 920 850F a jde o "poloviční" displej. Podle všeho by všechny budíky do roku 2005 měly mít Immo4, zatímco další roky už mají Immo4c. Na anglickém fóru jsem se dočetl, že pokud má výměna proběhnout, budu potřebovat budíky, které mají stejné výrobní číslo až na předposlední číslici. To znamená, že musím sehnat buď budíky 1K0 920 850F, 1K0 920 860L anebo 1K0 920 870F (budíky s velkým displejem).
Dál by mě zajímalo, zda jsem schopný doma s VAG Commanderem z původních budíků vytáhnout PIN a SKC a nahrát ho do nových, a pokud ne, zda by mi s tím někdo na Vysočině dokázal pomoct. Mockrát díky.
Výměna a kódování budíku Golf V 1.9 77kW BKC
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Motorpower
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
- Motorpower
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Re: ahoj neměl by si budiky vw 2009
Motorpower píše: ↑11 úno 2021, 08:55 Nevím zda z toho vymlátíš error, buď jsou vadné nebo je někdo skolil. V Praze vyřeším, a mám i dobré budíky.