Honda NSR 125...

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Honda NSR 125...

Příspěvek od roman1648 »

Kluci, zase jsem se ( já vůl ) nechal ukecat na opravu takovéto potvory,co jsem šroubovával před 20 lety...
Motorku dovezli že nejede,po zimě,nečekaně, baterka mrtvá,kola prázdný,no budiž, ale že to už před zimou sotva dojelo, že to střílelo,zdechalo,no pozdravpánbůh a že jim to nikde nechtějí už ani vzít do opravy ( no ani se nedivím )
Kontrola klasických věcí,tlak to má,jiuskra a benzín jde,karbec ven,čistej,rozladěnej asi jak se v tom páni kluci nastřídačku vrtali,volnoběh úplně zatočenej na max,bohatost povolená o 5 otáček :D ,po std nastavení mi to chytlo a nějak běželo,při přidání to kokrhalo,vynechávalo, tahal jsem za kabeláž vedle karbecu a v tu ránu motorka zdechla,aaaaa něco mám,svazek proklepanej o rám,ani rto dlouho netrvalo to najít,opraveno,chytá na otočení,neblbne,ale - jel jsem to projet,já si ty motorky pamatuju jinak,tohle sotva jede, 6ka po rovince ani netáhne, tak max 110-120km/h, to nám to lítávalo jinak, bez problémů 160-170
Je tak karbec DelOrto 28mm což se mi na Hondu zdá divný,už si to přesně nepamatuju ale čekal bych tam Mikuni popř. Keihin ale itala? Hlavní tryska 145 což se mi zdá taky dost velký,já jezdíval 132-135 s origo koncovkou výfuku,zdá se mi tady i ten výfuk takovej přicpanej, klučina si stěžoval že je to právě mrtvola proti tomu co má jeho kámoš,tak bych to rád nějak oživil ale mám pocit že už se v tom hrabalo 10 lidí přede mnou,přívěra chodí ale lanka celý povolený,takže do 7tis.ot je to mrtvola a pak to celkem zatáhne ale neroztočí se to víc jak 10tis.ot
Kdyby někoho něco napadlo budu rád,už je to přece jen dávná minulost (noteeth)
passion
Přispěvovatel

Re: Honda NSR 125...

Příspěvek od passion »

28mm Delorto je správne. Zháňal som ho kedysi do jawy 638 a jeden z darcov bola práve táto Honda. S tryskami ti žiaľ neporadím. Možno zajtra, ak to dovtedy nevyriešiš. Mám ho kdesi komplet odložený tak, ako som ho kúpil, tak ho môžem pohľadať.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Mě se zdá tak tryska 145 dost velká a další problém asi bude že to má domíchávání oleje automaticky a nevím jestli klučina ještě nelil něco i do nádrže protože to celkem dost kouří a koncovka výfuku je úplně mastná tak proto si myslím že ten výfuk bude zasranej
Ono to nehoří, stojí mi to tam dobře měsíc a půl a až včera jsem se dokopal se na to podívat,chápu že kluk chce jezdit,nebyl jsem jinej (noteeth)
Nejraději bych tam dal otevřenou koncovku jak jsem jezdíval kdysi já a podle barvy svíčky pak doladil trysku,něco tam mudrovali jestli to není nějaká "zavřená" verze,koukjal jsem že zavřená verze je 9kw, což na 9kw to zase jede až moc a nevím čím by to bylo zavřený,žádná podložka pod karbecem nebo tak není a ta velikost trysky by taky napovídala že to uškrcený není
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Vypucuj svíčku a běž to prohnat. Pak uvidíš. Nebo kámoš na dvoutaktu utahoval pod svíčku teplotní sondu a hned věděl, že se mu to přidírá, protože je to chudý.
Oct asv 2000, DieselPower
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Svíčka nová, projeto tak 4km na plnej ceres,černá jak bota...
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Tak by to mělo jet aspoň studený o něco líp.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Tak jsem mluvil včera s tím klučinem, prý je to fakt nějaká zavřená verze aby na tom mohl jezdit už od 16ti let, ale nevím čím zavřená - prý něco ve výfuku, ono to má opravdu takový projev jak kdyby to bylo udušený, jestli je tam za výfukovým kanálem nějaká vložka nebo co, nevím, to jsem zatím nezkoumal ale mrknu na to ještě
Maminka je prý spokojená že to moc nejede ale on má kámoše kterej má "full" verzi tak je samozřejmě nasranej že mu to taky tak nejede (noteeth)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Koukal jsem na to a ono je to řešený tak to "zavření" je dělaný přívěrou resp. její řídící jednotkou, zjednodušeně ta přívěra se prostě otevře asi do poloviny proto se tomu nechce do otáček a ještě prý může být v kolení výfuku za válcem nějaká škrtící vložka
Borci to řešili tak že tu řídící jednotku přívěry odpojily a ten servomotorek co ovládá lanky přívěru otočili tak aby byla pořád otevřená na max, aby se to ale odspodu zase nedusilo no
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Dušení odspodu si musí vyřešit to Dellorto. A nebo klučina zápěstím. :)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“