Golf 1.9 tdi 96 kw ASZ výměna servořízení - přetočení kroužku snímače úhlu natočení volantu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Golf 1.9 tdi 96 kw ASZ výměna servořízení - přetočení kroužku snímače úhlu natočení volantu
Zdravím, na golfu 1.9 tdi 96 kw ASZ jsem měnil servořízení. Stalo se mi to, že po výměně řízení se objevila závada airbagu .a ESP. Dočetl, že jsem zničil sběrný kroužek snímače úhlu natočení volantu. Pochopil jsem to tak, že demontuju airbag, volant, spodní a horní kryt volantu a mám snímač s kroužkem. Kroužek seženu nový nebo použitý z jiného auta, otočím vnitřním kroužkem do polohy až se objeví žlutá značka vpravo nahoře a shodují se vpravo dole zářezy na pevné a pohyblivé části. Ale nevím, jestli musím v tento moment kroužek vyndat a natočit a jak, kolik otáček .. .
Máte s tím někdo zkušenosti? Dík.
Máte s tím někdo zkušenosti? Dík.
- Přílohy
-
- kroužek ESP.jpg (40.47 KiB) Zobrazeno 1095 x
Naposledy upravil(a) šulda dne 15 srp 2023, 09:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
Důvod: Úprava názvu.
Re: Výměna servořízení - přetočení kroužku snímače úhlu natočení volantu
O tomhle nastavení vím ,ale není mi jasné jestli musím to kupovat celý snímač jako celek nebo mi stačí ten vnitřní kroužek? A pokud jen ten kroužek tak pak se na něž motá ten kabel , počet otáček . . .
Re: Golf 1.9 tdi 96 kw ASZ výměna servořízení - přetočení kroužku snímače úhlu natočení volantu
Koupíš jen to celé co máš na fotce. Nic jiného se koupit nedá
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Re: Golf 1.9 tdi 96 kw ASZ výměna servořízení - přetočení kroužku snímače úhlu natočení volantu
Tvoje úvaha je zřejmě správná ale načetl jsi to diagnostikou co za chyby ti to píše?
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Málo jsis nastudoval. To není samostatně to je kroužek varianta bez ESP to ti tam nepůjde.
Ty musíš koupit to co mas na obrázku který jsi vložil s prvním dotazem.
Taktak. Ale jestli mu svítí airbag tak bych řekl že si přetrhnul kroužek. Tady se samostatně vyměnit nedá, jen celý ten snímač za fůru peněz
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Diagnostiku použiju, ale vím, že jsem ten volant přetočil, slyšel jsem přetržení nebo něco takového pod volantem, v else jsem žádné varování na přetočení volantu při montáži převodovky řízení neviděl.
Nechci dávat tady odkazy na jiná fora, Tam to borec měl s ESP a měl to vyskočené. Nastavil to do středové polohy, pak vyndal ten kroužek a musel namotávat určitý počet otáček na tom kroužku a dal zpátky. Právě se na to ptám jestli to jde. Dnes to rozdělám a dám vědět co se s tím vlastně stalo.
Nechci dávat tady odkazy na jiná fora, Tam to borec měl s ESP a měl to vyskočené. Nastavil to do středové polohy, pak vyndal ten kroužek a musel namotávat určitý počet otáček na tom kroužku a dal zpátky. Právě se na to ptám jestli to jde. Dnes to rozdělám a dám vědět co se s tím vlastně stalo.
Rozdělat to jde. To normálně vyloupneš ten otáčecí střed. Mi se na stejném snímači stalo nedávno, že jsem zapomněl odpojit elektriku k bagu a jak jsem sundal volant tak se ten střed vyloupnul a ten namotaný pásek se mi vysypal na kolena. Nějak jsem to poskládal ale esp psalo chybu, měl jsem to mimo tu žlutou tečku v tom okýnku, už si to nepamatuju přesně, ale ona je vidět asi jen v jedné poloze. V této poloze musíš mít volant rovně a řízení ve středové poloze
Každopádně z toho středu jde točit na jednu a druhou stranu snad jen 4 otáčky. Pak už taháš ten pásek vevnitř. Musel jsem to rozebrat a složit několikrát než jsem natrefil na to aby od té středové polohy šlo točit na obě strany stejně. A až pak to teprve začalo fungovat. Ideálně je ten snímač na stůl a hrát si s tím na stole. Ale pokud si při točení volantem slyšel nějaké křupnutí, nebo tak něco, tak se ten pásek z něčeho vytrhl. Nezbude ti nic jiného jak to rozebrat a podívat se.
Každopádně z toho středu jde točit na jednu a druhou stranu snad jen 4 otáčky. Pak už taháš ten pásek vevnitř. Musel jsem to rozebrat a složit několikrát než jsem natrefil na to aby od té středové polohy šlo točit na obě strany stejně. A až pak to teprve začalo fungovat. Ideálně je ten snímač na stůl a hrát si s tím na stole. Ale pokud si při točení volantem slyšel nějaké křupnutí, nebo tak něco, tak se ten pásek z něčeho vytrhl. Nezbude ti nic jiného jak to rozebrat a podívat se.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Včera jsem to sundal. Rozložit to jde, ale vzhledem k tomu, že jsem ten pásek přetrhl tak jsem se rozhodl objednat celý snímač s kroužkem z ojetého Superbu podle stejného kodu. Cenovka 750 kč za snímač není taková raketa. Doufám, že to stačí nasadit a nemusí se nic přizpůsobovat.
Nevím jestli nebudeš muset udělat základní nastavení. Uvidíš
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Jo v lese jsem viděl na tohle návod
No tak tě kus co přišel je vadný. Rozdělal jsem ten původní snímač a zjistil jsem, že pásek je jen vyrvany z konektoru,ale jak to namotat zpátky?
- Přílohy
-
- P_20230817_171222.jpg (4.97 MiB) Zobrazeno 948 x