Odvětrání ventilového víka 1.9SDI ASY
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Odvětrání ventilového víka 1.9SDI ASY
Ahoj,chci se zeptat na odvetráni vika u me Fabie 1.9SDI. Vede z vika do hliníkového směšovače sání za motorem, koukal jsem, že někteří si na to dávají filtr a nechavaj to pak volně "blembat" u motoru. Jaký to má smysl? Ja bych byl radši, kdybych mohl zamezit zasírání sání mlhou a suspenzí. Zaslepit vchod do sání a na vystup z vika dat filtr? Rad bych znal vas nazor, díky. Honza
- martinsidlo
- Aktivista
Re: Odvětrání ventilového víka 1.9SDI ASY
Odvětrání motoru nechat ale zaslepit EGR.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
To mam, chci zamezit mastnotě od aby se dostavala zpet do sání, mel jsem ho venku a kdyz jsem prohlizel a cistil, bylo to tou mastnotou za tech 250k km pricpané. Zajima me hlavně ta realizace teto upravy.
Stáhni hadici někde do pětky, tu jednou za čas vyleješ a hotovo... a nebo to neřeš. Vyčisti EGR a dalších 250k máš pokoj.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Jak moc se to plní? Jen ze zvědavosti, ten vstup do sání zaslepim zaslepkou vystup z deklu stahnu bokem a něco tam dam nu. Koukal jsem že tam dávají filtr, ale pak to ten filtr zadělá a celou dobu to blije za motor, tak odkapávač je určitě lepší řešení. Filtr asi je tam hlavně aby se neprášilo do víka. Fakt me zajima jak moc to odtamtud teče, když to jde do vzduchoveho sání...