Axe 2.5 tdi T5 modry kour, olej v odvetravani hlavy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Axe 2.5 tdi T5 modry kour, olej v odvetravani hlavy
Zdravim. Uz dve t5 2.5 tdi ted resim problem, ze mi prvni slo hodne oleje pres odvetravani do sani, ze mi primo z turba zacal kapat na zem. Odvetravani jsem teda dal mimo sani a vypada, ze v sani uz tolik oleje neni, ale ukazal se dalsi problem a to, ze mi pri rozjezdu vyleti modry oblak z vyfuku. Pri jizde se to nedeje a nebo to tolik nevidim, ale vzdy kdyz nejakou dobu stojim na neutralu a rozjedu se, tak zase modry dym. Oleje si to bere cca 1.5l na 10tkm. Motor jede normalne, chod pekny, starty za studena i tepla na drnc. Pred 25tkm delana vacka a komplet hlava, pred 15tkm svody. Turbo se zda met mensi vuli, ale neprijde mi, ze by to byl problem. Auto jedine co dela, tak pri zatahu zvuk huuu, vetsinou kdyz je zahraty motor. Kdyz uberu, tak prestane, proste jak kdyby podfukovalo turbo, ale hadice jsou tesne. Kdyby nekdo vedel co by to mohlo byt, popripade kam se podivat, tak budu rad.
Tady je ten zvuk, zacina kolem 90kmh pri 2t otacek
https://youtube.com/shorts/O85_CukmdUA?feature=shared
Motor ma najeto 350tkm
Tady je ten zvuk, zacina kolem 90kmh pri 2t otacek
https://youtube.com/shorts/O85_CukmdUA?feature=shared
Motor ma najeto 350tkm
-
- Aktivista
Re: Axe 2.5 tdi T5 modry kour, olej v odvetravani hlavy
modry dym ti udela i nedostatek paliva pro akceleraci, mas tam spinac spojky a brzdy? fachci v bloku merenych hodnot?
Jj urcite snimace budou, ale tempomat jede, tak bych rekl, ze i snimace pojedou. Prijde mi, ze to vsechno bude od turba. Ted vecer jsem predjizdel a kour za autem. Rikal jsem si, ze treba pripecene krouzky nebo uz opotrebene, ale to by kourilo furt a zralo asi vic. Myslite, ze by turbo mohlo nejak tlacit do oleje? Chci to trosku projet a podivat se na vyfuk u turba jestli tam neni olej, ale zase proc je tlak v odvetravani?
Modrý dym = na 99% olej ...
Biely spravidla je para (ak nie je nespálená nafta).
Čierny máva viacero príčin.
Biely spravidla je para (ak nie je nespálená nafta).
Čierny máva viacero príčin.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
Ja vim, ze se jedna o olej, jen hledam problem. Treba nekdo z tech veci napise co zkusit, at vyloucim treba krouzky. Ja se priklanim spis k turbu, ale zase mi nejde do hlavy, ze z odvetravani slo tolik oleje, ale napojil jsem to pod auto a zkoumam jestli v sani nebyl olej prave z toho turba. Jinak auto jezdi krasne, tahne, startuje, proste zadny problem. Ma v planu se podivat na turbo z obou stran a potom dal zmerit tlaky a endoskopem vnitrek, ale je to rozebrat cely predek. Ale pred cca 25tkm se meril tlak a byl ok, teda nebyl na 3 valci, protoze servis chtel delat krouzky kvuli nizkemu tlaku, ale tlacil jsem na ne, protoze auto tam dojelo a uz neodjelo, tak se prislo, ze vystrelil pretazeny vstrik a 3 valec nezapaloval.
Problém sa volá VW. No krásne by bolo, ak by len. Problém má posledných 10-20 roklov mnoho značiek.
Napíš mi súkromnou spávou (nesľubujem, že odpoviem rýchlo) a napíšem Ti, kde hľadať riešenie v rámci Čiech. Možno teraz a možno do budúcna
Alebo aj nie - plať a opravuj.
Napíš mi súkromnou spávou (nesľubujem, že odpoviem rýchlo) a napíšem Ti, kde hľadať riešenie v rámci Čiech. Možno teraz a možno do budúcna
Alebo aj nie - plať a opravuj.
Ja hlavne ted chci nez to zacnu rozdelavat, tak pochytat nejake info kde a co by mohlo byt. V autech se trosku hrabu, ale spis podle casu. Co se jedna o ten vystreleny vstrik, tak se delala hlava a zrovna ze mi narodilo dite, tak jsem volil radeji servis. Svody jsem si na t5 delal sam a to byla celkem mrdacka, ale jsou tam. Mam nejake prostredky, kteryma muzu neco proverit, vag, tlakomer,endoskop.Vim, ze muzu met zapecene krouzky, vydrity nikasil, muze byt praskla hlava, turbo. Zase mi prijde, ze na male tlaky by byl problem se startem, takze tak nejak
Na Alfe som mal problém, nízkeho až žiadneho ťahu v malých otáčkách, dymila - bolo to turbom. Pri jeho výmene mechanik vyťahal z intercoleru kopu oleja.
Netvrdím, že u Teba to je isto turbo. Ak áno - treba riešiť, v tom čase keď sa menilo moje sa mechanikovi zaseklo, jeho kamarátovi zlomilo no bez poškodenia motora ale susedovi tak, že zničťilo motor.
Zas vadné turbo by asi nemalo ako tlačiť olej do odvetrávania - neviem, máme kamaráta automechanika a jemu dávam robiť naše autá.
Netvrdím, že u Teba to je isto turbo. Ak áno - treba riešiť, v tom čase keď sa menilo moje sa mechanikovi zaseklo, jeho kamarátovi zlomilo no bez poškodenia motora ale susedovi tak, že zničťilo motor.
Zas vadné turbo by asi nemalo ako tlačiť olej do odvetrávania - neviem, máme kamaráta automechanika a jemu dávam robiť naše autá.
Olej oddychem to hází, když se tlakuje blok. Většinou přes kroužky. Udrží se na volnoběh víčko na nalejvání oleje na ventlideklu, když ho tam jen položíš? Měřils komprese? Zvednou se, když cvrnkneš olej na písty?
Oct asv 2000, DieselPower
No, kdyby to bylo tak jednoduchý, na té T5 s pětiválem takovýto hokusy nejsou tak jednoduchý páč musíš rozházet předek
Na druhou stranu turbo se tu dělá krásně,takže bych ho vyndal a dal minimálně na kontrolu, pak se uvidí
Kdyby došlo na hlavu taky to není žádná tragédie,rozmašlit předek a pak už to jde jak po másle,neviděl jsem to na vlastní oči co to dělá ale pokud to dělá takový buf-buf-buf a hulí z oddechu tak jsem několikrát řešil prodřený hydro a sežranou vačku,myslím že pokaždý na válci č.4
Na druhou stranu turbo se tu dělá krásně,takže bych ho vyndal a dal minimálně na kontrolu, pak se uvidí
Kdyby došlo na hlavu taky to není žádná tragédie,rozmašlit předek a pak už to jde jak po másle,neviděl jsem to na vlastní oči co to dělá ale pokud to dělá takový buf-buf-buf a hulí z oddechu tak jsem několikrát řešil prodřený hydro a sežranou vačku,myslím že pokaždý na válci č.4
Co se tak divam, tak toho oleje z toho odvetravani nejde nejak extra, protoze za celych 1tkm pres odvetravani nenateklo ani decka. Ale na turbu jsou videt zase kapky a sni je zase mastne. Jak budu met cas, tak to rozeberu, ale vsechno vede k tomu, ze turbo pousti olej. A vicko jen tak poskakuje, nic extra a na me alhambre co ma najeto stejne to dela uplne stejne, takze v odfuku asi problem fakt nebude. Akorat vytahnout turbo bude zas mrdcka. Mam litinove svody a napasovat to tam bylo na maslu. Jsem myslel, ze to tam nedam. Premyslim, ze na svody asi sahat pri demontazi nemusim nebo se pletu? Mam system jaky je u dpf
Takto vypada turbo a pod turbem. Takze tam bude nejspis cely problem.
Nema nekdo kontakt na Andreho?
Nema nekdo kontakt na Andreho?
- Přílohy
-
- IMG_20231011_124908.jpg (4.08 MiB) Zobrazeno 1785 x
-
- IMG_20231011_125027.jpg (3.58 MiB) Zobrazeno 1785 x
-
- Aktivista
zadna chyba, druhe turbo
-