O1 ASV- Sporadicky neštartuje, sporadicky nepreblikne žhavenie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
O1 ASV- Sporadicky neštartuje, sporadicky nepreblikne žhavenie
Ahoj,
Mám problém s O1 ASV rv. 2002. Dnes z ničoho nič nechce naštartovať, jazdu predtým ešte naskočila no ostalo svietiť ASR a posledné 3 dni mi pri studenom štarte svietil airbag, ten po 3 minútach zmizol/ pamäť bez závad ale to nie je predmetom.
Pri otočení kľúča sa s oneskorením rozsvietia kontrolky ale bez sprievodného pípania a následne ostane svietiť ABS ASR a začne blikať ručná brzda, akoby bolo málo brzdovej, ale nepreblikne žhavenie. Tak som vybral relé 109, otvoril, precínoval preventívne a odskúšal- všetko v poriadku, no problém pretrváva. Relé ani len necvakne. Poistky OK. Niekedy pri otočení kľuča žhavenie preblikne a auto našupu naštartuje.
S RJ motora pokiaľ nepreblikne žhavenie sa nedá spojiť, pamäť závad ABS tvrdí 01314 RJ motoru- zadny signal.
Ak auto naštartuje, podarilo sa mi spojiť s RJ motora a vyhodilo mi to : 17946/N108 . 17654/ N75 . 18026 rele zhav. po vymazani a po neuspešných štartoch ked chytí pretrvá len 17946/ N109.
Moc sa mi nechce veriť že by bola RJ KO, to by neštartovalo vobec, skôr asi kabeláž..
Prosím, máte nejaký tipy, kde by mohla byť chyba? Kde zvyknú mať problémy káble k RJ?
Ďakujem a želám pekné sviatky!
Mám problém s O1 ASV rv. 2002. Dnes z ničoho nič nechce naštartovať, jazdu predtým ešte naskočila no ostalo svietiť ASR a posledné 3 dni mi pri studenom štarte svietil airbag, ten po 3 minútach zmizol/ pamäť bez závad ale to nie je predmetom.
Pri otočení kľúča sa s oneskorením rozsvietia kontrolky ale bez sprievodného pípania a následne ostane svietiť ABS ASR a začne blikať ručná brzda, akoby bolo málo brzdovej, ale nepreblikne žhavenie. Tak som vybral relé 109, otvoril, precínoval preventívne a odskúšal- všetko v poriadku, no problém pretrváva. Relé ani len necvakne. Poistky OK. Niekedy pri otočení kľuča žhavenie preblikne a auto našupu naštartuje.
S RJ motora pokiaľ nepreblikne žhavenie sa nedá spojiť, pamäť závad ABS tvrdí 01314 RJ motoru- zadny signal.
Ak auto naštartuje, podarilo sa mi spojiť s RJ motora a vyhodilo mi to : 17946/N108 . 17654/ N75 . 18026 rele zhav. po vymazani a po neuspešných štartoch ked chytí pretrvá len 17946/ N109.
Moc sa mi nechce veriť že by bola RJ KO, to by neštartovalo vobec, skôr asi kabeláž..
Prosím, máte nejaký tipy, kde by mohla byť chyba? Kde zvyknú mať problémy káble k RJ?
Ďakujem a želám pekné sviatky!
Octavia 1 Combi - AHF, 2001, 49x xxx km -ex
Octavia Tudor - 1961, 42PS, 17 xxx km
Octavia 1 Combi - ASV, 2002, 34x xxx km
Alhambra 1 - ANU, 2003, odhadom 400 xxx km
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: O1 ASV- Sporadicky neštartuje, sporadicky nepreblikne žhavenie
pokud ti neproblikne spiralka a s adresou 01 se nespojis nenastartujes, vymen rele 109, jak ho budes kontroluvat, prepajat, hybat, verit v supu,tak vysledek odpovida jak pises
stopventil ten muzes klidne odsroubovat a pistek s pruzinkou vydelat, stopventil nema vliv na pocasi 
Musí byť funkčný. Inak táto rotačka pôjde v núdzaku so závadou na stopventile. Zbytok súhlas. Vymeň 109.slovacek.milos píše: ↑23 pro 2023, 18:38stopventil ten muzes klidne odsroubovat a pistek s pruzinkou vydelat, stopventil nema vliv na pocasi
-
slovacek.milos
- Aktivista
a jak to ten stopventil pozna jestli je uvnitr pistek s pruzinkou, nebo neni? asi bude jasnovedec co?
Myslím, že pri štarte najskôr natočí piestik dávky a až potom odblokuje palivo stop ventil. Podľa toho kedy nastane skutočný okamih vznietenia RJ vie, či stop ventil funguje. Alebo opačne - pri vypnutí motora najskôr vypne stop ventil a až potom otočí čerpadlo nastavenie dávky do nuly a pri následnom štarte to ostane v nudzáku. Už si to presne nepamätám, ale určite tam bude núdzový režim. Správalo sa mi tak AGR, ASV bude to isté. Tak si to vyskúšaj a nezhadzuj tu ľudí.
-
slovacek.milos
- Aktivista
ja tu nikoho nezhazuju piestik davky se ti natoci tak u zetora nebo stareho mercedesu hrebenem, rotacka tlaci vzdy maximalni davku a nepotrbne palivo vypusti pres krouzek ovadany N147 do telesa cerpadla, pri vypnuti motoa rj nastavi dodavku paliva 0 a vypnetopventil
Ty toho o rotačkách asi veľa nevieš, že?
S tým piestikom sa točí nie len na zetore ale aj tu. Akurát rotačka je preto rotačkou, že na rozdiel od zetora a mercedesu je ten piestik len jeden pre všetky valce a rotačným pohybom v rozdeľovači sa dávka postupne dávkuje pre každý vstrekovač zvlášť. A to, čo točí nastavovačom je N146, nie 147.
S tým piestikom sa točí nie len na zetore ale aj tu. Akurát rotačka je preto rotačkou, že na rozdiel od zetora a mercedesu je ten piestik len jeden pre všetky valce a rotačným pohybom v rozdeľovači sa dávka postupne dávkuje pre každý vstrekovač zvlášť. A to, čo točí nastavovačom je N146, nie 147.
-
slovacek.milos
- Aktivista
promin jsem se upsal v tom N147, tak raději nastavovač, ale furt nechápu s jakým piestikom u rotačky točíš? množství nafty nastaví N146 polohou regulačního šoupátka,passion píše: ↑25 pro 2023, 18:35 Ty toho o rotačkách asi veľa nevieš, že?
agr.jpg
já už tě chápu, jen jsme si nerozuzumělí, s pistikom u stojatého čerpadla se točí kvůli dodávanému množství paliva ty jsou tři, s konstantním počátkem vstříku a variabilním konce, s variabilním počátkem a kon.koncem a variabilním počátkem i koncem,
u rotačky se z pistikom točí kvůli dodávce paliva do jednotlivých válců a množství paliva řídí regulační šoupátko
otáčením piestiku u rotačky se množství dodávaného paliva neřídí v tom je rozdíl
už si rozumíme ně?
otočením klíčku u rotačky ti cvakne ve stop ventilu a současně se zarachotí čerpadlo a nastaví startovací dávku, pokud ve stopventilu není pístek řj motoru nic nepozná, pokud nastavovač nenastaví dávku tak řj zjistí závadu nastavovače nebo zadření regulačního šoupátka
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 25 pro 2023, 22:44, celkem upraveno 1 x.
Co tady furt řešíte. Vyměň rele 109 a jezdi
-
slovacek.milos
- Aktivista
trh
ač toto je forum kde se furt něco řeší
ač toto je forum kde se furt něco řešíRe: O1 ASV- Sporadicky neštartuje, sporadicky nepreblikne žhavenie
Relé môžem vymeniť ale už som ho skúšal a pre istotu aj precínoval a funguje.
Ešte skúsim druhý kľuč, ale nepríde mi že by to malo byť kľúčom, to by blikal immo a dalo by sa aspoň spojiť s jednotkou, nie?
Ešte skúsim druhý kľuč, ale nepríde mi že by to malo byť kľúčom, to by blikal immo a dalo by sa aspoň spojiť s jednotkou, nie?
-
slovacek.milos
- Aktivista
markys rele se pilovalo, cistilo,proverovalo, cinovalo, kdyz stalo barak, ted nesoji, spiralka neproblikne, adresa 01 neodpovida, tak se vymeni,
Tak si dám za relé voltmetr a hned vidím, jestli je relé cajk, nebo ne.
Oct asv 2000, DieselPower
-
slovacek.milos
- Aktivista
kdyz je to sporadicke tak uvidis treba prdlajs, mezizavitovy zkrat s podivnym prubehem
Díky za rady, zajtra ak zoženiem vyskúšam dať druhé