O1 ASV- Sporadicky neštartuje, sporadicky nepreblikne žhavenie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: O1 ASV- Sporadicky neštartuje, sporadicky nepreblikne žhavenie
tipuju ecu motoru špatnou napoj si žarovku na 12 v a kostru z rele 109 ecu motoru poušti na 109 kostru pokud 109 nesepne tak neni ecu motoru napajena a nenastartuješ
Tiguan 2 2.0 tdi
Áno, toto som myslel. A práve ho posúvaš otáčavým pohybom nastavovača vďaka excentricky umiestnenom kĺbu.slovacek.milos píše: ↑25 pro 2023, 22:25 množství paliva řídí regulační šoupátko...
už si rozumíme ně?
Si skvelý praktik, tak si to konečne vyskúšaj a choď jazdiť a uvidíš.
-
- Aktivista
fakt se nezlob ale jizdu bez pistku ve stopventilu na zadost zakaznika mam nekolikrat vyzkousenou, vse ok, podle me mas v hlave problem se stopventilem ze je nefunkcni a vytahnes pistek, to jo,stopventil je akcni clen, a rj zkrat nebo prerusene vedeni odhali, pokud je funkcni tak ho rj nepotrebuje, nahradis ho i zarovkou, motor
zastavi n146 nulovou davkou
Miloš ma pravdu, bez pistku to normalně jede ale nejde zhasnout. Tak nevim co porad řešíš, vyzkoušej si to a pak někomu něco vyvracej.
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Veď práve to píšem, nič iné len skúsenosti. Urobil som to na svojej bývalej O1 s AGR jednej z prvých r.97 alebo 98, ešte neflešovateľná RJ s eprom. Strunka piestik von, cievka elektricky OK, hádzalo to chybu ventilu a išlo to núdzovom režime. Dal som to naspäť a OK.
A zhasnúť to ide, ako píše Miloš, stiahne to nastavovač do nulovej dávky.
A zhasnúť to ide, ako píše Miloš, stiahne to nastavovač do nulovej dávky.
-
- Aktivista
nikdo se s tebou ale nehada, u aut je vsechno mozne, ja sem pistek vyhodil a nic, ma to akorat o tocku delsi dobeh, jinak nic, taky jsem ventil nahradil zarovkou a nic to nehlasilo, vzpomel sem si na jedno sdi parkuje kosek ode me a ma ho redaktor radia jih martin ovari, pistek tam nema a pod N146 prolinala nafta dal jsem tam okrouzek z deklu olejiltru a vic jak deset let ok, problek jen 4 roky neproslo emisema, cidlo paliva ko, jen jsem ho presrouboval a emise ok

Tak dnes som dal nové relé 109, bez zmeny. Špirálka preblikla asi na 15. otočenie kľúča a chytilo to, auto inak jazdí normálne. Keď som vypol motor zase špirálka nepreblikla a nechytne... keď to naskočilo stále svietilo ABS ASR a blikala ručná brzda.
RJ si nemyslím že je vadná, naštartovať to naštartovalo... žeby kabeláž? spínačka s tým asi nemá nič či?
RJ si nemyslím že je vadná, naštartovať to naštartovalo... žeby kabeláž? spínačka s tým asi nemá nič či?
Octavia 1 Combi - AHF, 2001, 49x xxx km -ex
Octavia Tudor - 1961, 42PS, 17 xxx km
Octavia 1 Combi - ASV, 2002, 34x xxx km
Alhambra 1 - ANU, 2003, odhadom 400 xxx km
-
- Aktivista
tak dej spionazni dratek na + civka kontakt rele zarovka kostra, pak minus zarovka +, zistis co ti 109 ovlada nebo neovlada, pak piny na rj ale ty nemam, rizeni motoru a pojistky mi nefachci momentalne, sporadikce nejsou jen tak to je o badani
Takže.. Ešte som neskúšal merať jednotlivé piny, nemám teraz moc náladu študovať tie schémy ale..
Pozeral som kabeláž ku RJ aj konektory a vyzerá to ok. Rozprával som sa o tomto aj s bývalým majiteľom a ten mi vravel že on po prvom majiteľovi rušil skrytý vypínač a našiel zlomené kolíky na konektore imma pod volantom, čiže mu nedržal konektor spojený a raz ho to tiež nechalo takto. Ale toto je iný prípad pretože immo nezasvieti ale hlavné podozrenie padá na budíky, stane sa že pri otočení ani nezasvietia kontrolky, potom zasvietia s oneskorením 5 sekúnd, raz naskočia hneď... Cez týždeň vyskúšam druhé budíky a rozhodne sa o tom, či pôjde ku autoelektrikárovi alebo nie
Pozeral som kabeláž ku RJ aj konektory a vyzerá to ok. Rozprával som sa o tomto aj s bývalým majiteľom a ten mi vravel že on po prvom majiteľovi rušil skrytý vypínač a našiel zlomené kolíky na konektore imma pod volantom, čiže mu nedržal konektor spojený a raz ho to tiež nechalo takto. Ale toto je iný prípad pretože immo nezasvieti ale hlavné podozrenie padá na budíky, stane sa že pri otočení ani nezasvietia kontrolky, potom zasvietia s oneskorením 5 sekúnd, raz naskočia hneď... Cez týždeň vyskúšam druhé budíky a rozhodne sa o tom, či pôjde ku autoelektrikárovi alebo nie

- martinsidlo
- Aktivista
Tak to bych zkusil vyměnit oříšek spínačky.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
-
- Aktivista
že by na spínačce byl kontakt na 109 a pak na všechno ostatní? co spíná 15? to jsem v životě neslyšel, řídídí jednotka má taky pojistku, leta plynou už se mi taky víckrát stalo že pojistka ok, piny ok a po výměně pojistky vše OK, taky ošroubuju všechny proché pojistky na baterce vyčistím nebo vyměním,
Hoší, ďakujem vám za rady.
Cez týždeň som vymenil budíky ale nič sa nezmenilo, tak som teda dal aj novú elektrickú časť spínačky a už pekne zakaždým naštartuje. No auto bolo stále v núdzáku, svietilo Asr a pamäť závad na motore plná nezmyselných chýb, ktoré sa ihneď objavili po ich vymazaní. Tak som prešiel po dvore a kúsok po ceste asi 1 km, vypol motor, znovu naštartoval a ASR už nesvietilo, do núdzáku nepadlo a chyby po vymazaní sa už naspäť neobjavili. Auto už jazdí normálne, aj po opätovnom naštartovaní, no nerozumiem prečo mi to hádzalo do núdzáku. Myslím si že keď som to auto prebehol tak si asi jednotka osahala merané hodnoty a keď bolo všetko ok tak už to nezaplo núdzový režim. Neviem ako si to mám vysvetliť ale budem dúfať že už bude pokoj
Cez týždeň som vymenil budíky ale nič sa nezmenilo, tak som teda dal aj novú elektrickú časť spínačky a už pekne zakaždým naštartuje. No auto bolo stále v núdzáku, svietilo Asr a pamäť závad na motore plná nezmyselných chýb, ktoré sa ihneď objavili po ich vymazaní. Tak som prešiel po dvore a kúsok po ceste asi 1 km, vypol motor, znovu naštartoval a ASR už nesvietilo, do núdzáku nepadlo a chyby po vymazaní sa už naspäť neobjavili. Auto už jazdí normálne, aj po opätovnom naštartovaní, no nerozumiem prečo mi to hádzalo do núdzáku. Myslím si že keď som to auto prebehol tak si asi jednotka osahala merané hodnoty a keď bolo všetko ok tak už to nezaplo núdzový režim. Neviem ako si to mám vysvetliť ale budem dúfať že už bude pokoj