Ahojte,
riesim zvláštne správanie hore uvedeného auta.
Prvý krát auto spadlo 7.1.2024 do núdzového režimu.
Potom 10.1.2023 pri rozbiehaní auto nešlo za plynom. Pri pridani plynu sa chvilu nič nedialo, auto nereagovalo na plyn, mierne vibracie, potom sa auto rozbehlo. Zápis chyby nasledovný.
Včera 13.1.2024 som si dal prevodovku DSG do manualneho režimu aby som sa mohol viac hrať s plynom.
Auto mi zopár krát pri jazde nereagovalo na plynový pedál.
Konkrétna situacia, mal som prevodovku na 4ku rýchlost 70km/hod snažím sa pridávať plyn no auto neakcelerovalo tak som mu manuálne podradil na 3. prevodový stupen. Zmenou otáčiek motora sa obnovili reakcie na plynový pedál. Este doplním že ked nereaguje na plyn akoby sa zaseklo niečo. Bude to regulácia turbíny alebo škrtiaca klapka? Včera som si všimol ďalšiu vec, že prvý krát od kedy jazdím autom som regeneroval iba po 130km. Soot mass measured stúpa oveľa rýchlejšie ako soot mass calculated. vid fotka dolu
Poslednu vec čo som si všimol, že diferenčný tlak na volnobeh je vysoký. Po 90 km od regeneracie bol tlak 26hpa.
Čo by ste navrhovali ďalej ? Mám svoj pohľad na problém no nepíšem aby som zatiaľ neovplyvňoval. Ďakujem
VW Touran 2.0 TDI CFHC zvláštne chovanie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- milansilvia
- Přispěvovatel
VW Touran 2.0 TDI CFHC zvláštne chovanie
- Přílohy
-
- Snímka obrazovky 2024-01-14 045156 22.jpg (131.78 KiB) Zobrazeno 592 x
VW GOLF 4 1,9 TDI AHF 81 KW EGR OFF zatiaľ séria
SEAT TOLEDO 1L, AFN 81KW, EGR OFF, KAT OFF
SEAT TOLEDO 1L, AFN 81KW, EGR OFF, KAT OFF