VYŘEŠENO!(baterie)Touran 1T3 rv.2014 2.0tdi cr (103kw). Ventilátory chladiče
Moderátoři: šulda, Moderátoři
VYŘEŠENO!(baterie)Touran 1T3 rv.2014 2.0tdi cr (103kw). Ventilátory chladiče
Zdravím,
Mám Tourana 1T3 rv.2014 2.0tdi cr (103kw).Mám problém že po zapnutí zapalování(jen při studeném motoru)se mi roztočí na max otáčky oba ventilátory na chladiči,když ale nastartuju nebo vyndám klíč ze zapalování,tak se větráky zastaví.Stačí ale motor trochu zahřát a závada je pryč…Diagnostika žádné závady nepíše…
Vyměnil jsem:velký větrák(ten vůbec nešel)
Malý větrák(na zkoušku…nepomohlo)
Snímač teploty chladící kapaliny
Doplnil klimu(snímač tlaku ukazuje tlak 2.6bar,není to málo?,,dnes jsem se byl podívat na jinýho tourana a ten má tlak 1,8bar)…
Kontroloval jsem v parametrech všechny teplotní snímače a nezdá se mi,že by některý vykazoval nějakou abnormalitu….
Zatím mě už nic jinýho nenapadá,tak jsem vás chtěl poprosit,jestli nikdo nevíte co dál….
Mám Tourana 1T3 rv.2014 2.0tdi cr (103kw).Mám problém že po zapnutí zapalování(jen při studeném motoru)se mi roztočí na max otáčky oba ventilátory na chladiči,když ale nastartuju nebo vyndám klíč ze zapalování,tak se větráky zastaví.Stačí ale motor trochu zahřát a závada je pryč…Diagnostika žádné závady nepíše…
Vyměnil jsem:velký větrák(ten vůbec nešel)
Malý větrák(na zkoušku…nepomohlo)
Snímač teploty chladící kapaliny
Doplnil klimu(snímač tlaku ukazuje tlak 2.6bar,není to málo?,,dnes jsem se byl podívat na jinýho tourana a ten má tlak 1,8bar)…
Kontroloval jsem v parametrech všechny teplotní snímače a nezdá se mi,že by některý vykazoval nějakou abnormalitu….
Zatím mě už nic jinýho nenapadá,tak jsem vás chtěl poprosit,jestli nikdo nevíte co dál….
Naposledy upravil(a) Rebelboy dne 13 led 2023, 11:32, celkem upraveno 2 x.
-
- Aktivista
Re: Ventilátory chladiče
a ci třeba dpf nějaké anomálie v bloku měřených hodnot
Teploty se zdají být normální….
- Přílohy
-
- 7275D2AD-8C31-4522-B47E-9ECD09DFE1A1.jpeg (2.6 MiB) Zobrazeno 1359 x
Ještě doplním,že někdy po zapnutí zapalování se větráky nespustí,ale když začnu manuálně otáčet kolečkem na přidávání rychlosti ventilátoru topení po chvilce se rozběhnou i zmíněné větráky na chladiči
Jak to myslíš?jako tlak?
Klima mi normálně chladí,sice mi někde lehce uniká,ale to chci řešit až na jaře…
Před 14ti dny jsem jí doplňoval a hned po naplnění to stejně dělá zas…
Zkusím se ještě podívat jakej tlak ukazuje plnička(nízkej a vysokotlakej)…
Jen mě zaráží ten tlak v diagnostice 2,8bar,ale jak jsem psal nahoře dneska jsem napichoval tourana a ten měl jen 1,8bar a nic mu to nedělá….
Klima mi normálně chladí,sice mi někde lehce uniká,ale to chci řešit až na jaře…
Před 14ti dny jsem jí doplňoval a hned po naplnění to stejně dělá zas…
Zkusím se ještě podívat jakej tlak ukazuje plnička(nízkej a vysokotlakej)…
Jen mě zaráží ten tlak v diagnostice 2,8bar,ale jak jsem psal nahoře dneska jsem napichoval tourana a ten měl jen 1,8bar a nic mu to nedělá….
- Přílohy
-
- 09754689-8320-4917-BB6B-BB08DC18BC0B.jpeg (3.28 MiB) Zobrazeno 1341 x
- martinsidlo
- Aktivista
Re: Touran 1T3 rv.2014 2.0tdi cr (103kw). Ventilátory chladiče
Vymeň čidlo,je KO,to je spíná.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,760tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
OI Combi TDi ASZ (TDI FUN 186Ps,415Nm)brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,760tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
OI Combi TDi ASZ (TDI FUN 186Ps,415Nm)brzdy 312 x 280 chlazené
Update,po výměně snímače klimy se nic nezměnilo…..
…ale už jsem na to přišel,dělá to baterie.Připojil jsem na ní mulťák a nabíječku(tu jsem nezapínal).Napětí na baterce začalo klesat a když kleslo na 11,8v větráky se roztočily,tak jsem zapnul nabíječku,baterka se začala nabíjet a větráky se zastavily…takže koupím baterku a dám vědet…..
…ale už jsem na to přišel,dělá to baterie.Připojil jsem na ní mulťák a nabíječku(tu jsem nezapínal).Napětí na baterce začalo klesat a když kleslo na 11,8v větráky se roztočily,tak jsem zapnul nabíječku,baterka se začala nabíjet a větráky se zastavily…takže koupím baterku a dám vědet…..
Dobrá diagnostika, s tímhle jsem se několikrát setkal u vozidel generace O2, že naprd baterka a běžel za chodu motoru nesmyslně větrák. A jinak auto dobíjí ok?
Dobíjení se přiznám jsem neměřil…,auto funguje v pohodě,startuje taky dobře,jen baterka je teda origo 8let stará….
To je právě to no, u novějších aut to že to normálně startuje a chová se taky normálně mnohdy nic neznamená, řešil jsem F10 530D kdy to jen občas na displeji zahlásilo po startu že je slabá baterie,nechte běžet motor nebo co,auto si občas dělalo co chtělo vč. padání vzduch.podvozku při zastavení a stání delším jak hodinu,majitel šetřílek nechtěl baterku měnit že je moc drahá , vole tak si nekupuj auto za 1,6mil a budeš mít na baterku za 5tis.
Re: VYŘEŠENO!(baterie)Touran 1T3 rv.2014 2.0tdi cr (103kw). Ventilátory chladiče
Ahojte ako to tu čitam riešim to samé..OII. FL RS nafta...startnem a bežia vetraky otačky ppodla diag dá na 1035rpm,,,myslel som že regeneruje,,ale mg. nafty su stale na 5-6mg a teploty dpf a za trubom nizke okolo 200°C,...čitane dvoma diagnostikami ECU motora čista,,snimač venkovni teploty okaj....teplota na diag krasne vzrasta od 7°C až do 90°C bez vypadlu signalu rozbalil som cely zvazok až po vetraky ,,,no nič iozolacie a piny ako nove...čital som ešte že velky vetrak ma v sebe RJ že treba skusit vymenit ten......klimove čidla som poodpajal chvilu dobre som myslel že vyriešene no po 5min jazdy zase ich zoplo..akumulator ma rok podla majitela.
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo