Čest
Na dodávce se mi vysypal motor na klice, takže ho budu vyndavat ven. Je to 2.2 HDi, Euro 5.
Buď koupim repasovanej a nebo zkusím vyndat kliku, jestli to nepůjde ještě přebrousit.
Když už to budu mít celý venku, co byste při tom ještě udělali? Nechat ozkoušet turbo? Vyměnit spojku? Repas altíku? Novou pumou vody? Olej. čerpadlo?
Případně máte někdo zkušenost s těmi repasovanými motory pro transity/boxery apod?
Má to najeto 265tis
Dík
Motor venku - na co se mrknout?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Motor venku - na co se mrknout?
Určitě nový vstřiky,pak spojka
Ty 2.2.HDi občas generálkuju, kdyžtak SZ
za repas chtějí nesmysl...
určitě nový olejový čerpadlo, to je proč to kleklo, zkus to rozhodit a uvidíš jak to bude vypadat ale pokud bude klika chycená u axiálu je to na vyhození, škoda práce s tím páč se to za 100km hvízdne znovu jak fechtl i když to podle kontrolky nebo budíku maže, to už jsem taky zažil..
za repas chtějí nesmysl...
určitě nový olejový čerpadlo, to je proč to kleklo, zkus to rozhodit a uvidíš jak to bude vypadat ale pokud bude klika chycená u axiálu je to na vyhození, škoda práce s tím páč se to za 100km hvízdne znovu jak fechtl i když to podle kontrolky nebo budíku maže, to už jsem taky zažil..
Vstřiky jsou po kontrole, jsou v normě.
Olejový čerpadlo údajně někdo měnil preventivně cca před 15k km. Dokonce je i v německý servisce záznam, že někdo měnil na prvním válci ojnici a píst.
Romane píšu SZ
Olejový čerpadlo údajně někdo měnil preventivně cca před 15k km. Dokonce je i v německý servisce záznam, že někdo měnil na prvním válci ojnici a píst.
Romane píšu SZ
- martinsidlo
- Aktivista
Hlavně se kouknout,proč se to hvízdlo. Vše ostatní je banalita.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
To je přesně ono, co jsem dělal byly přidřený v prvním válci, jednou tak že se musel dát píst +0,50mm že to ani první brus +0,25mm nevzal , zjistit příčinu tady nebude asi úplně jednoduchý, ty motory jezdí jezdí bez problémů, najednou bum a je po tom
V tomhle připadě bych se na to asi dost vys.. a dal rovnou nějakej postavenej repas. Protože vyndavat 2x motor, kvůli tomu, že se mi nepodaří nic najíť by mě docela štvalo. Samozřejmě když bude někde vidět co se s tim stalo, tak to vyřeším radši jen opravou..
jen úvaha,nešlo by nějak rozumně přeskládat do toho motor z mondea? Třeba zrovna kliku. Kolikrát je celý mondeo za odvoz i ok motorem. Netušim,jak moc je to po letech rozdílný,ale původní základ by měl bejt plus mínus stejnej.