Dodávka, jakou?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Dodávka, jakou?
Jo a ještě uchycení přední nápravy. To je taky smrt.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Podívej, ale počítej s tím že to bude už minimálně jednou vyvařované. Nebo nějak látané, to hnilo.skoro nové.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Ahoj, votriem sa sem
Zatiaľ len uvažujem, ale už celkom dlho, nad dodávkou do roboty - som elektrikár, takže niečo 3 miestne a vláčim hlavne náradie, veľa náradia
tak pozerám po oddelenej kabíne s kufrom a tak max okolo 5m na dĺžku
Už dlllho mi behá po rozume T4, príde mi že z tých starších dodávok sa držia asi najlepšie ale všetky T4 sú už vylietané a obzvlášť tie 3-miestne budú vydojené z vláčenia tehál a všetkého možného
Tu nastupuje možnosť pošetriť pár rokov, priplatiť si a ísť do niečoho novšieho, napadajú mi Trafic/vivaro/talento tretej generácie (cca 2015), tam vraj tá 1.6 biturbo 115k
Je pri poctivom servise spoľahlivá a niečo vydrží
Pripadne podobne starý Transit 2.2, ale niesom moc fanúšik Fordov
Alebo Vito tretej generácie ale tam vraj hnevá elektrika ako klasicky na Vite
Momentálne jazdím na jednotkovej Alhambre po fl. 1.9 66kw PD. Nejak mi to zatiaľ stačí ale najradšej by som prešiel na dodávku… nie som živnostník ale nám tonu vlastného vercajchu a chcel by som na to dodávku, nielen kvôli miestu/uloznemu systému čo si viem urobiť v dodávke ale aj to zanechá o dosť lepšiu vizitku
Koniec koncov možno ajtak bude najlepšie ostať pri tej alhambre..
Ďakujem za tipy, rady s skúsenosti
Zatiaľ len uvažujem, ale už celkom dlho, nad dodávkou do roboty - som elektrikár, takže niečo 3 miestne a vláčim hlavne náradie, veľa náradia

Už dlllho mi behá po rozume T4, príde mi že z tých starších dodávok sa držia asi najlepšie ale všetky T4 sú už vylietané a obzvlášť tie 3-miestne budú vydojené z vláčenia tehál a všetkého možného
Tu nastupuje možnosť pošetriť pár rokov, priplatiť si a ísť do niečoho novšieho, napadajú mi Trafic/vivaro/talento tretej generácie (cca 2015), tam vraj tá 1.6 biturbo 115k
Je pri poctivom servise spoľahlivá a niečo vydrží
Pripadne podobne starý Transit 2.2, ale niesom moc fanúšik Fordov

Alebo Vito tretej generácie ale tam vraj hnevá elektrika ako klasicky na Vite
Momentálne jazdím na jednotkovej Alhambre po fl. 1.9 66kw PD. Nejak mi to zatiaľ stačí ale najradšej by som prešiel na dodávku… nie som živnostník ale nám tonu vlastného vercajchu a chcel by som na to dodávku, nielen kvôli miestu/uloznemu systému čo si viem urobiť v dodávke ale aj to zanechá o dosť lepšiu vizitku

Koniec koncov možno ajtak bude najlepšie ostať pri tej alhambre..
Ďakujem za tipy, rady s skúsenosti

Octavia 1 Combi - AHF, 2001, 49x xxx km -ex
Octavia Tudor - 1961, 42PS, 17 xxx km
Octavia 1 Combi - ASV, 2002, 34x xxx km
Alhambra 1 - ANU, 2003, odhadom 400 xxx km
Za mě těžko radit, nic nebude tak bezproblémové jako ta "stará" Alhambra, pokud ti jde o velikost, sežeň si T5 v 1.9TDi aby nebyla shnilá a budeš jen jezdit, je tam ale značný senový rozptyl, můžeš mít za 100 nebo taky za 300..
K nám jezdí několik novějších dodávek a připadá mi že se tam pořád něco sype
což jako řemeslník řešit nechceš aby auto stálo v servisu...
K nám jezdí několik novějších dodávek a připadá mi že se tam pořád něco sype

jo t5,jak píše Roman,jen ber 77kw,tu slabší ne,tam je myslím převodovka na hovno a jako bonus to nejede,a pokud možno bez dpf. A taky se to dá snadno předělat na facelift,co byl od 10-11 nebo tak nějak. Nebo nějakou nejměnší verzi velkejch dodávek,ducato,master,sprinter,apod.,to už o tolik větší neni a bejvá to za dobro a celkem bytelný. Jinak k tomu transitu,ty motory byly i v psa a trochu v ducatu a ty mi přijdou snad nejhorší z dodávkovejch motorů.
Díky za postreh, o tej T5 som ani moc neuvažoval lebo som na ňu veľa pekných slov nepočul, ale keď hovoríte že tá 1.9 má zmysel, obzvlášť v porovnaní s konkurenčnými dodávkami, tak voľba je jasná
Mne ten nedostatok výkonu až toľko nevadí, ja tehly, obklad ani minibagre vláčiť neplánujem, na to náradie a pár balíkov kábla to postačí
Do toho rozhodovania mi svojou troškou prispel aj kolega čo kúpil Trafic 3 1,6dCi... teraz to budú dva mesiace čo to auto má a asi vstreky/DPF KO
presne pre toto mám obavu z tých nových dodávok a áut celkovo... človek to kúpi v nádeji že to čosi pojazdí a pritom sa to je...e viac ako tie staré 
Nevravím, aj tie PD ako všetci vieme majú toho na rováši dosť ale časom sa to stále javí ako veľmi solídna motorizácia
Ešte raz diky

Do toho rozhodovania mi svojou troškou prispel aj kolega čo kúpil Trafic 3 1,6dCi... teraz to budú dva mesiace čo to auto má a asi vstreky/DPF KO

Nevravím, aj tie PD ako všetci vieme majú toho na rováši dosť ale časom sa to stále javí ako veľmi solídna motorizácia
Ešte raz diky

Octavia 1 Combi - AHF, 2001, 49x xxx km -ex
Ještě můžu doporučit mercedes Vito. Táta měl asi 3 nebo 4 a všechny měly najeto 500 tis a víc. Na jednom.jsem dělal hlavu, jinak nic závažného.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km