Fabia SDi - problémy při emisích (zvýšená kouřivost)

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Marek77
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Fabia SDi - problémy při emisích (zvýšená kouřivost)

Příspěvek od Marek77 »

Mám motor K9K732, Euro4, rok 2008. Korigovaný součinitel absorpce mám 1,50.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Ondra120
Nováček

Příspěvek od Ondra120 »

No a u SDi je stanovený na 0,8. Nic moc.
Škoda Fabia Combi 1.9 SDi r.v.2003
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Jarda S. píše: 26 srp 2024, 12:51 jenže u PD stanovili nesmyslný limit 0.6 (hm)
u mě kokty pedečka neprojdou nebo s odřenýma ušima, řekl bych že už to poznám okem a prstem jestli projde nebo ne :lol2:
Ondra120
Nováček

Příspěvek od Ondra120 »

To je přesně to, co mi chybí - nějaká velice zevrubná tabulka/barevné schéma či jak to nazvat ve stylu toto je kouřivost 0,5, toto je 2 a pod... prostě velice orientačně.
Škoda Fabia Combi 1.9 SDi r.v.2003
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

martinsidlo píše: 26 srp 2024, 13:18 1,5 je euro 1,ne?Euro 2 je 1,1 a 3 je 0,9.
euro nejni stanovený kouřivostí (LOL)
u passata mám 0.6 a má euro3 u nissana navary mám tušim 1.4 a to má být euro 4 (noteeth)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
mar.se
Sběrač informací

Příspěvek od mar.se »

Fabia 1.9 74kw (ATD) mám zapsáno v TP 1,5. Je to rok 2001, Euro3.
Při měření emisí mi naměřili kouřivost 0,1-0,2
JARDA2
Přispěvovatel

Příspěvek od JARDA2 »

naměřej tolik kolik potřebujou oni.a aby se při měření moc nepoškozovala sonda a přístroj :-D :-D
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI
tempest
Přispěvovatel

Příspěvek od tempest »

slovacek.milos píše: 26 srp 2024, 11:24 pedečko máš jednoduché, netřeba 40.000 stačá izolačka za 20 korun, kouřivost 7 (wallbash) vytáhneš váhu izolačkou zavřeš to okno kde proudí vzduch necháš tam asi 1mm a kouřivost 0,015 ;)
A co na to diagnostika při emisích?
slovacek.milos
Aktivista

pokud máš pamět prázdnou, pak teplotu motoru tak diag zajimá jen otáčky max min a zda do max naběhnou v určený šas, technik dá plný kotel a nepřidává postupně, co sem napsal s izolačkou je už zbytečně málo auto jede tak max 60 jak zdechlina, lepší je potenciometr na signál upravit tak max 100 km/h a projde uplně v pohodě, z výfuku na plný kotel nejde nic jen vzduch,
je to kocourkov, dekra by tak chtěla vyhodit 8 z deseti a ten technik pak bude dělat co? stk bude žít z čeho? (wallbash)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

No, já si naopak myslím, že to klidně může být i úplně naopak. Už dlouho se v celé Evropě mluví o úplném zrušení STK. Tak je tomu třeba v USA a funguje to paradoxně lépe, než přes tuto instituci. Technický stav vozu je plně na zodpovědnosti majitele. A podle mě úplně v pořádku. STK není nic jiného než byznys.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
slovacek.milos
Aktivista

kéž by to tak bylo, nevím kolik je v americe amerických soudruhů ale že by tam umírali v důsledku technického stavu to se neděje, stk tam nemají, kolik je v česku dopravních nehod na technický stav 0,0000 ? a že tě někdo jednou za dva roky zbuzeruje, to je podle mě k ničemu,

třeba já s chryslerem 4 měsíce po stk stav téměř 1A jedu a střelila mně trubka, brzdové trubky jak nové ale nad nádrží kde není vidět schnilá :roll:
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Já se obávám že na tento systém češi nejsou a nikdy nebudou připraveni, bohužel, jsme ve spoustě případů banda vyčůránků a vyjebávačů, s autem budou někteří jezdit i kdyby mělo 3 kola, vidím jak to je, dovezou auto který nemá prahy, lemy už ani neví co jsou zalepený páskou,ze čtyř kol brzdí jedno,prasklý sklo a já nevím co ještě a chtějí "jen technickou" jakože už poslední, když přijede s tím stejným za dva a dva roky znovu
Ona ta americká demokracie není tak růžová jak by se mohlo zdát, já tam několikrát byl, u nás ti za technický stav dají litr dva pokutu a jede se dál, tam by se s tebou nikdo nesral, na měsíc do krimu, pokutu jak prase a ono si to rozmyslíš jezdit s nějakou zhnilou hujdou
Na druhou stranu souhlasím s tím že u nás se to opět zvrtlo tak kam by nemělo, je to sprostý kšeft celá STK, neudělá jedna, udělá za patřičný obnos jiná (noteeth)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

je to jak píše roman odletí ti kolo v slavne juuesej nedajbože najaký smrťák a jak nemáš na dobreho právnika ideš hulit černe kabanosy do kriminálu
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
slovacek.milos
Aktivista

roman1648 píše: 27 srp 2024, 09:36
Ona ta americká demokracie není tak růžová jak by se mohlo zdát, já tam několikrát byl, u nás ti za technický stav dají litr dva pokutu a jede se dál, tam by se s tebou nikdo nesral, na měsíc do krimu, pokutu jak prase a ono si to rozmyslíš jezdit s nějakou zhnilou hujdou
s hujdama tam jezdí třeba v mexických getech a kvůli technickému stavu tě asi nikdo nezastaví, pokud neporušuješ zákon policisté neotravují ani na vodě ani na souši, k zastavení musí mít důvod, opravy se tam moc neřeší, cena auta třeba 500 a oprava 2000, tak si za pětikilo koupíš další hujdu, ale to se nedá, máš práci staré auto neřešíš, koupíš nové, seš línej stačí drogy a stan ;)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

U nás drzost některých lidí nezná mezí, živě si pamatuju jednoho kterej tam málem plakal že technickou potřebuje nutně udělat aby dodělal stavební zakázku a že pak auto doveze a udělá se všechno jak má být ( starej Boxer valník ) tak to kolega zařídil,dal mu to, mimo jiné zhnilé brzdové trubky atd, dotyčný neváhal tam navalil tunu betonu a jel betonovat obrubníky, na křižovatce vedle ve vesnici to prošlápnul,zboural kus plotu a urazil plynovou budku, no průser pěknej a on neváhal uvést do protokolu dopravní policie že měl auto v servisu,má novou STK takže nechápe co jsme za lemply že auto nebrzdí,takže asi tak :x
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“