Octavia II TDI chcípá, kdy se ji zachce
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia II TDI chcípá, kdy se ji zachce
Ahoj
Dvojková Octavia, automat, TDI. Auto jede, jede, najednou se rozbliká žhavení a motor chcípne. Potom točí ale nechytne. Stačí počkat 5 až 10 min, chytne a zase běži a jede normálně. Než se zase rozmyslí a chcípne..
Blbý je, že problém nejde vyvolat, protože je to náhodilý. Objeví se chyby skoro ve všech jednotkách ohledně napájení a komunikace. Zřetelně je při chcípnutí slyšet cvaknutí relé pod palubkou.
Zkoušela se nová baterka, prošly se dráty v krabici pod kapotou, pojistky, relátka pod palubovkou. Jediný co by šlo ještě vyměnit, tak je BCMko.
Nějaké tipy?
Dvojková Octavia, automat, TDI. Auto jede, jede, najednou se rozbliká žhavení a motor chcípne. Potom točí ale nechytne. Stačí počkat 5 až 10 min, chytne a zase běži a jede normálně. Než se zase rozmyslí a chcípne..
Blbý je, že problém nejde vyvolat, protože je to náhodilý. Objeví se chyby skoro ve všech jednotkách ohledně napájení a komunikace. Zřetelně je při chcípnutí slyšet cvaknutí relé pod palubkou.
Zkoušela se nová baterka, prošly se dráty v krabici pod kapotou, pojistky, relátka pod palubovkou. Jediný co by šlo ještě vyměnit, tak je BCMko.
Nějaké tipy?
Re: Octavia II TDI chcípá, kdy se ji zachce
Když to nejede jde se spojit s motorem? Řešil sem nedávno podobnou situaci na touranu 1.9 a Když to chciplo nešlo to napichnout. Dělalo to relatko v pojistkach nad pedalama. Bylatam podle čísel 2 stejná ale číslo už nevím
Teď si nepamatuju jestli jsem to zkoušel hned potom co to chcípne. Myslím si ale že jo a spojit se normálně šlo. Tváři se to ale jak kdyby vypadlo napájení motorovky právě. Akorát nedokážu říct co to způsobuje..
1.6, 1.9, alebo 2.0 ?
Sorry, předface 1.9 TDI s DSG
Když jsem řešil něco takového ať už 1.6 ,1.9 nebo 2.0 face nebo předface tak pokaždé kabeláž mezi jednotkou a eboxem - v místě před řidičem
Ahoj, vrátim se k tomu
Dneska auto chytlo, běželo, v motorovce žádná chyba, v BCMku pár jo, ale všechno sporadický, mezi nima tedy i 01314 - jednotka motoru bez komunikce. V převodovce chyba od BUS pohonu.
Chvilku to běželo, pak cvaklo relátko a chcíplo to. Zkoušel jsem jestli komunikuje jednotka motoru. Všechno v pohodě, žádný chyby. Auto točí, ale jen cvaká relátko jak zběsilý a auto nechytne.
Vypadá to, že tam byl nějakej alarm nebo něco, protože jsou tam ustřižený dráty, plus jich bylo pár napájených a obalený páskou. Samozřejmě je to ze štekru kde je CAN H a CAN L, KL.50 apod. Je to spájený, drží to, ale je to takový prasácký..
Zkoušel jsem i po tom chcípnutí prohodit relé 460, to vliv nemá. To chcípnutí je vostrý, jako když utne napájení.
Nevím jestli by tohle udělalo BCMko, ale asi tím začnu. Opravím pořádně ty kabely, ale co pak? Setkal jste se někdo se špatným BCM na předface Octavii II? Je to 3C0937049E jednotka.
Díky za reakce
Dneska auto chytlo, běželo, v motorovce žádná chyba, v BCMku pár jo, ale všechno sporadický, mezi nima tedy i 01314 - jednotka motoru bez komunikce. V převodovce chyba od BUS pohonu.
Chvilku to běželo, pak cvaklo relátko a chcíplo to. Zkoušel jsem jestli komunikuje jednotka motoru. Všechno v pohodě, žádný chyby. Auto točí, ale jen cvaká relátko jak zběsilý a auto nechytne.
Vypadá to, že tam byl nějakej alarm nebo něco, protože jsou tam ustřižený dráty, plus jich bylo pár napájených a obalený páskou. Samozřejmě je to ze štekru kde je CAN H a CAN L, KL.50 apod. Je to spájený, drží to, ale je to takový prasácký..
Zkoušel jsem i po tom chcípnutí prohodit relé 460, to vliv nemá. To chcípnutí je vostrý, jako když utne napájení.
Nevím jestli by tohle udělalo BCMko, ale asi tím začnu. Opravím pořádně ty kabely, ale co pak? Setkal jste se někdo se špatným BCM na předface Octavii II? Je to 3C0937049E jednotka.
Díky za reakce
A jeje, domontovávaný zabezpečováky, to nesnáším 

Já teď už taky. Horší je, že si pořád nejsem jistej jestli by tohle bcmko udělalo. Trochu mě teda překvapuje to cvakání toho relátka. Protože pokaždý co to chcípne, tak nějaký cvakne, ale budíky normal svítí dál.
-
- Aktivista
Snímač vačky nebo kliky hal ko, schládne a nastartuješ
Tomu bych rozuměl, za předpokladu kdyby v chybovce byla jakákoli zmínka o jednom z těchto snímačů
-
- Aktivista
předpoklad máš dobrý když je to generátor impulzů, ale u hal v chybovce najdeš málo kdy, spravidla 0, pokud se dá vytáhnout tak vytáhneš schládne hned zasuneš a nastartuješ a víš, nebo když je impulz a jen jeden hal, u 2x hal je oprava štěstí nebo pokus omyl, řešil jsem mockrát 

To jo, ale tady to znamená pro zkoušku vypustit olej a rozebrat půl auta, ne vytáhnout konektor a povolit šroub a vyndat senzor..
-
- Aktivista
pokud chcceš jezdit tak ti stejně nic jiného nezbude, olej vypouštět to asi ne, až ti to bude dělat každých 20 km tak dobrá indicie je že budeš často vyřazovat, v takovém režimu ti to nezdechne, já to měl naposledy v červnu u

Musí se vyndat chladič oleje s domkem filtru, plus povolit vedení oleje, hadice intercooleru a sání. Možná že tam nějak zlomim imbus s kuličkou ale kdybych to vyndal, tak už to nevrátim.. Vyřadit taky moc dobře nepůjde, je to automat.
Nejdřív opravim ty dráty pak se na to zkusím nějak podivat. I když si pořád myslim že by to mělo něco ukázat
Nejdřív opravim ty dráty pak se na to zkusím nějak podivat. I když si pořád myslim že by to mělo něco ukázat