O3 RS TDI CUPA piesty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
O3 RS TDI CUPA piesty
Zdravím páni, vedeli by ste mi dať typ kde zoženiem piesty na motor CUPA v O3 RS ??
Originál som videl na skoda dieloch len cena cez 300€. Otázka či je nejaká alternatíva za menej €€€, ktorá bude OK a kde to kúpiť.
Mám tri piesty prasknuté takže tak.
Originál som videl na skoda dieloch len cena cez 300€. Otázka či je nejaká alternatíva za menej €€€, ktorá bude OK a kde to kúpiť.
Mám tri piesty prasknuté takže tak.
Naposledy upravil(a) šulda dne 21 pro 2023, 21:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
Důvod: Úprava názvu.
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Re: Piesty na O3 RS TDI CUPA
poslal som ti SS
Re: O3 RS TDI CUPA piesty
Umím z Německa za polovinu asi 150 EUR kus
Pošli origo číslo dílu abych to ověřil
Pošli origo číslo dílu abych to ověřil
Odemě tu někdo kupoval rozebraný CEGA motor že z toho bude používat písty do CUNA nebo CUPA, prý to je rozměrově stejny, ale mají lepší(tlustější)kruhy takže se nezapejkaj a nežerou olej. Ale osobně jsem to nezkoušel, tak nevím co na tom je pravdy.
To mi jeden znamy hovoril tak ze to riesil. Ale nechcel som teraz experimentovat. Kedze motor ma 300tkm a ak by to vydrzalo aspon 150tkm tak budem spokojny.
Taky jsem to někde slyšel že to pasuje ale sám to ověřený nemám, jsem spíš příznivce dávat do motoru to,co tam patří
Ak to budem riešiť aj pri ďalších dvoch autách čo mám s týmto motorom tak tam skúsim dať tie piesty. Dajú sa ľahšie zohnať.
Tam nejde ani tak o cenu, jako o to že mají jinak řešený kroužky a ty motory najezdili bez problémů půl milionu s nulovou spotřebou oleje. Zatím co CUNA/CUPA jsou tím zapékáním kroužků proslavený a olej žera každý druhý ve 150t.
Len teraz som nechcel experimentovať mám na to ešte ďalšie dve autá. Po poskladaní plánujem meniť olej každých max 10tkm tak snaď to oddialim čo najviac.
Cena je na druhom mieste samozrejme ak to stojí normálny peniaz.
Cena je na druhom mieste samozrejme ak to stojí normálny peniaz.
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Nezkoušel někdo tu záměnu pístů z čeho by tam byli stejný ale zároven s tím vetším 3mm stíracím kroužkem ?? Aby seděl čep atd. Zatím jsem jen viděl že Poláci výměnným způsobem upravují původní píst a osadí novými kroužky.
BMW X5 3.0D E70,Multivan T6 2.0 CRDI 103 KW,Repase xenonových a led světel
Mali by tam pasovať piesty z predchádzajúcej generácie CR TDI. Čiže motor čo mala dvojková RS po facelifte. Podľa parametrov to sedí.
https://www.sm-original-germany.com/kat ... orenteile/
stiahni si katalóg od tohto výrobcu a ten to tam má pekne popísané, aké motory majú aké krúžky.
Oni dodávajú aj piesty a keď som to naposledy skúmal tak mi sedeli parametre fakt na piesty z motora CEGA, výkonovo to zvládnu a majú tretí krúžok 3mm namiesto 2mm ako CUPA,CUNA.
https://www.sm-original-germany.com/kat ... orenteile/
stiahni si katalóg od tohto výrobcu a ten to tam má pekne popísané, aké motory majú aké krúžky.
Oni dodávajú aj piesty a keď som to naposledy skúmal tak mi sedeli parametre fakt na piesty z motora CEGA, výkonovo to zvládnu a majú tretí krúžok 3mm namiesto 2mm ako CUPA,CUNA.
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
jasně ale kroužky není problem ty sedet budou ...jde o ten píst aby byl stejnej velikostne a nemusela treba i ojnice s čepem se měnit...ale diky moc kouknu ...
BMW X5 3.0D E70,Multivan T6 2.0 CRDI 103 KW,Repase xenonových a led světel