Touran spojkovy válec
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Touran spojkovy válec
Touran 1T2 1.9 TDi 77 kw BXE
Týden zpatky jsem pozoroval ze spojkovy pedal tak od se cca od pulky zveda tak nejak divne.
Dnes rano pedal na podlaze. Lze zjistit ze je spatnej ten hlavni na pedalu nebo pomocný na převodovce? Nebo odchazi jeden casteji? Diky za rady, tipy, napady...
Týden zpatky jsem pozoroval ze spojkovy pedal tak od se cca od pulky zveda tak nejak divne.
Dnes rano pedal na podlaze. Lze zjistit ze je spatnej ten hlavni na pedalu nebo pomocný na převodovce? Nebo odchazi jeden casteji? Diky za rady, tipy, napady...
O1 1.9TDi ASV
- martinsidlo
- Aktivista
Re: Touran spojkovy válec
Nejdřív zkus odvzdušnit.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
-
- Aktivista
brzdová kapalina se mění každé dva roky a na spojku se sere, našlap na odvzdušnovák dej benzánovou průhlednouz hadičku a povol, pokud bude plná černého bordelu budeš vědět
Kluci, nejsem schopnej ho "naslapat". Vubec netuhne. Má to slabej odpor tesne u podlahy, jinak jde volne dolu. Je na to nejakej figl nebo je po valec na pedalu hotovej?
O1 1.9TDi ASV
-
- Aktivista
a de nohou zvednout a drží pak nahoře?
zvedni pedál rukou a našlap resp zvedej a šlapej,ale odvzdušnit většinou nepomůže nadlouho leda,že bys měl málo kapaliny a cuclo to vzduch. Většinou se něco loučí. Jestli to má ložisko s hydraulikou,tak můžeš zkusit hlavní v pedálu a pak převodovka ven. To je dost často vidět brzdovkou dole voblitou převodovku popř v deklu. A jestli to má hydrauliku zvenku na převodovce,tak ten de většinou líp a pak zas,když to nepomůže, v pedálu. Ale myslím,že má tohle hydrauliku zvenku,což je mnohem lepší. Ani v nejhorším nemusíš tahat převodovku a cenově taky v poho..
Vyměň oba a máš klid. Stejně to mají odšlapaný
-
- Aktivista
hlavní se nemění jen celá spojka s dmf, vyměnit pomocný bez vytažené převodovky to jsem moc nepochopil tam na něj nejde dát ani prst ne tak tam něco montovat 

1.9 má pomocnej válec venku
Kluci tak jsem vymenil hlavni spojkovec valec. Nalil kapalinu a tece to v tom napojeni na spojkovou trubicku, takze zitra snad koupim tesneni
Kdo delal tourana ale mozna to ma i octavie takhle, ta trubka spojkova co jde k pomocnymu valecku je nekde uchycena nebo je na volno? Drzak jsem nikde nevidel, ale je divny ze by byla takhle na volno, neuklepe se to? Diky
Kdo delal tourana ale mozna to ma i octavie takhle, ta trubka spojkova co jde k pomocnymu valecku je nekde uchycena nebo je na volno? Drzak jsem nikde nevidel, ale je divny ze by byla takhle na volno, neuklepe se to? Diky
O1 1.9TDi ASV
Bývá tam plechovej držák na osmičce šroubku. A na konci tě trubky je gumový těsnění a to ti určitě zůstalo v tom starým válcu a proto ti to teče. Taky mě to kdysi vyškolilo.
Ono to těsnění když se šachuje s válcem rádo vypadne a blbě se hledá. Už se mi stalo, že jsem vytáhl trubičku z válce, těsnění na ni nebylo, tak jsem strčil šroubovák do válečku a tam taky nic, nějak muselo vypadnout jak jsem tu trubku vytahoval a našel jsem ho pod autem až snad po týdnu když se skládalo dohromady
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
-
- Aktivista
Ale prd. Jde to normálně ve škodovce objednat. Nebo někde jsem.to viděl. Už se to tu řešilo
Milošu toť číslo 1K0798741
Milošu toť číslo 1K0798741
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km