Nejde i jde řadit Astra H 1.9

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

sirhenrik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nejde i jde řadit Astra H 1.9

Příspěvek od sirhenrik »

Zdravím kluci, zatím jsem nezjistil příčinu, ale zeptat se musím.

Takže, měnil jsem hlavní vysouvací ložisko spojky, složil jsem to do kupy, a začnu odvzušňovat, bohužel stylem brzda od spodu nahoru do spojky, ale mám problém, pedál je v dobrém stavu, tuhost a vracení oukej, ale bohužel mi tam nechce při sešlápnutí spojky skočit rychlost, při nezmáčknutí spojky mi řadící páka jakoby hodí jakoukoliv rychlost, ale samozřejmě není tam , ale všiml jsem si, že když zmáčknu spojku a brzdu naráz, tak hopsa hejsa mi tam rychlost skočí a chce to jet, jenže teď mi poraďte prosím pánové, kde je chyba, že bych to nedostatečně odvzdušnil ? Jen podotknu, že hlavní spojkový válec s pedálem se měnil taky, ale neodvzdušňoval jsem ho.

Únik kapaliny je vyloučen, nic neteče a vzduch určitě nenasává, tohleto jakože mi dává zabrat, netuším kde je chybička, pravděpodobně si říkám, že to je nedostatečně odvzdušněné, ale třeba mi profíci poradí. Děkuji :) :lol2:
Superb 1 - 2.0 TDI 103kw (BSS )s DPF
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: Nejde i jde řadit Astra H 1.9

Příspěvek od hansdob »

Z popisu jsem zmaten :o :o

Když chcípneš auto bez spojky dáš nějakou rychlost ( zařadíš ideálně postupně všechny)
Jde řadit je zařazeno?

Když nastartuješ zmáčkneš spojku zkusiš zařadit jde to jako přes zuby a nejde zařadit nebo paka jde kam ma ale nezařadí?

Jde o to jestli je chyba v hydraulice nebo v mechanice.

Co tomu autu bylo před výměnou?
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
sirhenrik
Přispěvovatel

Příspěvek od sirhenrik »

Ten popis je možná trochu matoucí...Takže to rozvedu. Jinak je tam nastaven neutrál...

Autu bylo to, že prasklo vysouvací ložisko spojky(v převodovce). Spojkový pedál v té době chodil lehce, aniž by tam byl protitlak. Tekla brzdovka z prostoru od skříně převodovky a motorem, nešlo zařadit. Takže jsem to ložisko vyměnil, namontoval převodovku zpátky, zasunul veškeré hadičky apod. Chci začít odvzdušňovat, odvzdušňuju přes LP brzdu, odspodu nahoru, pedál je v klasickém pracovním tlaku, jenže asi se to ložisko pořádně nezasune a nezatlačí přítlačák, proto říkám....

Zmáčknu spojku a držím, šaltrpáka jde hladce, ale není tam žádná rychlost.
Když zmáčknu spojku a brzdu zároveň, tak už tam ta rychlost je a auto chce jet....
Když zmáčknu samotnou brzdu bez spojky, tak šaltrpáka už chce tlačit rychlost přes zuby( jakoby bez zamáčknuté spojky)

Tudíž si myslím, že tam mám asi někde bubliny v tom okruhu, protože když zmáčknu spojku a ještě tu brzdu, vyvine se dostatečný tlak vysunout ten váleček na přítlačák....

Protože když jsem to zkoušel systémem jak brzdy, zvrchu - dolů, tak ten pedál vůbec nejde natlakovat....

Už jsem to napsal srozumitelně ???
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

Co má společnýho brzda ze spojkou? To jsou dva rozdílné okruhy.
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
sirhenrik
Přispěvovatel

Příspěvek od sirhenrik »

tiguan2 píše: 10 led 2025, 08:22 Co má společnýho brzda ze spojkou? To jsou dva rozdílné okruhy.
Tak to mi spíš povězte vy, proč to funguje jen tehdy, když zmáčknu brzdu :D
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Máš tam určitě někde vzduch. Je potřeba našlapat a odvzdušnit klasicky po staru odvzdušňovákem. Ideální je při tom ještě tlačit z vrchu nádobkou kapalinu. I tak je to někdy boj.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
sirhenrik
Přispěvovatel

Příspěvek od sirhenrik »

Tomas6 píše: 10 led 2025, 10:44 Máš tam určitě někde vzduch. Je potřeba našlapat a odvzdušnit klasicky po staru odvzdušňovákem. Ideální je při tom ještě tlačit z vrchu nádobkou kapalinu. I tak je to někdy boj.
Tohle si pravděpodobně taky říkám, navíc volal jsem známému ze servisu a řekl že tam mám určitě vzduch, že to mám taktéž povolit odvzdušňovák a pustit ven, a nebo zkusit vysát bubliny z nádoby od kapaliny...
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Brzdova trubka leveho kola nypojena na spojku a spojks na leve predni kolo??? :lol2:

Jinak nechapu
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
sirhenrik
Přispěvovatel

Příspěvek od sirhenrik »

No takhle jsem to tlačil brzdovym pedálem tahal nahoru do spojky, zkoušel jsem to i vakuovou pumpou ale zdálo se mi že tam je nějaký velký protitlak
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Proč šaháš na brzdy ??? Odvzdušňuješ spojku!!!!!!! V autě jsou 3 pedály,zprava plyn,brzda,spojka.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
sirhenrik
Přispěvovatel

Příspěvek od sirhenrik »

Protože jsem si to četl na některých příspěvcích že to tak dělaly, natlakovaly si brzdovku do spojky od brzdy, mě prostě nepomáhá to tlačit přes pumpicku, někteří to dělaly dokonce i tou stříkačkou, ale to tedy nevím proč to nejde mě
martinsidlo
Aktivista

Nečti internet ale dílenskou příručku nebo používat selský rozum.
sirhenrik
Přispěvovatel

Příspěvek od sirhenrik »

Bohužel v příručce mi chybí stránky o spojce... Takže pokud se znova zeptám, jak to tedy mám správně odvzdusnit???
martinsidlo
Aktivista

Spojkou. Šlápnout na spojku,držet,povolit odvzdušňovák na spojce,dotáhnout a pak pustit pedál spojky. Pedál opatrně rukou asi zvednout od podlahy.zkontrolovat hladinu kapaliny. Několikrát opakovat,dokud nepoteče čistá,bez bublin kapalina.
Toť celé.
sirhenrik
Přispěvovatel

Příspěvek od sirhenrik »

Takže vyzkoušel jsem poslední variantu co jste mi psaly, stejně nakonec to nefunguje, a aby jste mi rozuměly.

Problém nemám s pedálem, ten tlačí a vrací se v pohodě zpátky, jenže mě prostě nejdou rychlosti tzn. Zmacknu spojku zařadím, jedu, ne takhle nic pustím spojku a jako by tam byl neutrál. Když zmacknu spojku, brzdu k tomu, zařadím, pustím spojku a auto chce jet.... To je ten problém.

Teď taková možná pitomá otázka, nemusí být auto na kolech když to odvzdusnuju viďte? Protože auto mám cumakem nahoru kvůli tomu že jsem to ještě neshodil na zem....

Díky moc za vaše odpovědi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“