Prosím tě asi ten návod si mi napsal špatně, jestli je to ten huml postup tak on tam má uvedené že se odvzdusnovak nesmí povolovat. A takže jak to tedy je?martinsidlo píše: ↑10 led 2025, 16:53 Spojkou. Šlápnout na spojku,držet,povolit odvzdušňovák na spojce,dotáhnout a pak pustit pedál spojky. Pedál opatrně rukou asi zvednout od podlahy.zkontrolovat hladinu kapaliny. Několikrát opakovat,dokud nepoteče čistá,bez bublin kapalina.
Toť celé.
Nejde i jde řadit Astra H 1.9
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Nejde i jde řadit Astra H 1.9
Superb 1 - 2.0 TDI 103kw (BSS )s DPF
no mě se to na místě snad nikdy pořádně odvzdušnit nepovedlo,vždycky to chtělo pojezdit a až tak po tejdnu to bylo stopro. A když ti to souvisí z brzdou,tak nemáš tam nějak uvolněnej ten mechanismus,co drží pedály?
No za prvé, autem se nikam nedostanu, protože se nerozjedu, jinak je to celé zvláštní :d sám si už nevím rady, člověk vyzkouší tolik věcí a nápadů a stejně pokaždé zjistí že se to dělá jinak, nebo někteří tady tvrdí jaký nejsem Chuj že to dělám přes přední brzdu, jenže tady těch borců co to takhle dělalo je tolik, že se vždycky najde nějaký osel co mě tu bude kamenovat, no každopádně dnešek jsem neslavil. Zítra mám v plánu udělat ten postup od Humla, tzn zaškrtit hadici, pak zkusím znovu přes brzdu, ale s tím že odvzdušňovák brzdy než pustim brzdu ho zavřu a takhle to budu vytláčet nahoru. Dneska jsem urval při tlačení kapaliny z takového přípravku ten kus toho sosáku pro hadici, tudíž už jsem bez přípravku

se blbě radí takhle od pc,ale někdy to je voser,no. A nemoh si dát opačně lamelu? To se taky může stát,někdy to nejde,ale někdy sou ty obě strany dost podobný. Trochu nepozornosti a je to.. Takže když našlapeš pedál i z cenu,že ho musíš zvedat rukou,tak to prostě nevystaví,že nejde zařadit?
Se spojkou jsem nic nedělal, vyměnil jsem pouze spojk.vysouvací ložisko, co se dává do převodovkového prostoru, protože staré bylo prasklé, nasadil jsem nové, nasadil dekl převodovky na motor, začal odvzdušňovat a nic, jenže ono to funguje jen tehdy když naráz zmáčknu spojku a brzdu zároveň následně hodím jakoukoliv rychlost a auto chce jet při puštění spojky, ale takhle bez brzdy se autu nic neděje....To je právě to divné, opravdu už jsem měl tolik aut pod rukou jak superba, tak i AStry ale Gčka a nikdy jsem neměl takový problém. A nejhorší je že to odvzdušnění dělám už 3tí denvolvo pan píše: ↑10 led 2025, 23:09 se blbě radí takhle od pc,ale někdy to je voser,no. A nemoh si dát opačně lamelu? To se taky může stát,někdy to nejde,ale někdy sou ty obě strany dost podobný. Trochu nepozornosti a je to.. Takže když našlapeš pedál i z cenu,že ho musíš zvedat rukou,tak to prostě nevystaví,že nejde zařadit?

sirhenrik píše: ↑10 led 2025, 23:18Se spojkou jsem nic nedělal, vyměnil jsem pouze spojk.vysouvací ložisko, co se dává do převodovkového prostoru, protože staré bylo prasklé, nasadil jsem nové, nasadil dekl převodovky na motor, začal odvzdušňovat a nic, jenže ono to funguje jen tehdy když naráz zmáčknu spojku a brzdu zároveň následně hodím jakoukoliv rychlost a auto chce jet při puštění spojky, ale takhle bez brzdy se autu nic neděje....To je právě to divné, opravdu už jsem měl tolik aut pod rukou jak superba, tak i AStry ale Gčka a nikdy jsem neměl takový problém. A nejhorší je že to odvzdušnění dělám už 3tí denvolvo pan píše: ↑10 led 2025, 23:09 se blbě radí takhle od pc,ale někdy to je voser,no. A nemoh si dát opačně lamelu? To se taky může stát,někdy to nejde,ale někdy sou ty obě strany dost podobný. Trochu nepozornosti a je to.. Takže když našlapeš pedál i z cenu,že ho musíš zvedat rukou,tak to prostě nevystaví,že nejde zařadit?![]()
Nemůže být hlavně chyba v tom, že to auto nestojí na kolech na zemi a mám to ve vzduchu ???
TeĎ jsem si něco jiného přečetl, že pravděpodobně když to peru tlakem do toho válečku ( odvzdušňovák) tak se to tam asi ani nedostane k tomu vysouvacímu ložisku, tudíž je pořád zavzdušněný, protože nejvíc kapaliny tlačím nahoru do nádobky, takže postup asi bude nejlepší tlačit kapalinu z nádobky dolů do toho odvzdušňováku normální cestou....Že by to byl ten problém, že tam nedostanu prostě tu kapalinu a proto to nedotlačí do konce

to na to nemá vliv,ale šlapat na brzdu taky ne,tak buhví,co tam máš za záhadu. Tak to shod a pojezdi,bez spojky se jet dá popř dojedeš na jednu rychlost.To máš kola ve vzduchu,motor běží a cpeš tam jedničku? To se můžou unášet kola a točit se a někdy de jednička blbě,brzda,kola se zastaví a řadíš.To je jediný,co mi napadá,že by měla brzda vliv. Pak jetě ten celej mechanismus pedálů.
Já to dnes ještě zkusím dořešit a pak zase dám vědět. Asi to zhodím a uvidím...
Takže dnešní den je hotovo.
Postup který jsem musel provést byl :
1. vytlačit veškerou brzdovku a hlavně vzduch tlačením spojk.pedálu a přitom jsem odsával injekční stříkačkou pro jistotu aby se tam zpátky nevracel
2. po vytlačení všeho vzduchu jsem provedl natlakování injekční stříkačkou zespodu nahoru a to tak, povolil jsem odvzdušňovák a tlačil jsem kapalinu do nádobky a zavřel, pedál opět natlakovaný a už tam ten převod byl a auto drželo na rychlosti
Důvod proč to nešlo : - bohužel bylo to totálně zavzdušněné, protože předchozí dotyčný kontroloval pedál při předchozí nefunkčnosti spojky a už ho neodvzdušnil...Nešlo by to tak či tak, protože prasklo vysouvací ložisko spojky, brzdovka tekla z převodovky na zem.
Mě to nešlo protože jsem nevěděl, že ten pedál byl sundán a zpátky namontován, ale neodvzdušněn.....
Jinak děkuji všem kteří mě i ohejtovaly a taky dokázaly i poradit. Ještě jednou díky
Takže klidně lock.
- martinsidlo
- Aktivista
Hlavně to bylo jasné od začátku,šáhneš do okruhu kapaliny,odvzdušnit !!!
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
martinsidlo píše: ↑12 led 2025, 10:22 Hlavně to bylo jasné od začátku,šáhneš do okruhu kapaliny,odvzdušnit !!!
No na jednu stranu máš pravdu, jenže já netušil, že ten pedál bude dělat nějaký problém, dozvěděl jsem se o tom rozmontování právě v tu chvíli, když jsem to řešil s prodejcem že mi to nejde....Ale teď už je to v suchu....Pro příště budu vědět