Ahoj,
prošel jsem hodně témat zde na fóru s podobným problémem, ale buď jsou bez řešení nebo jsem řešení vyzkoušel, ale nepomohlo.
Mám Octavii 2 , 1.9TDI 77KW kód motoru BXE. Cca před rokem auto přestalo startovat, pouze točilo. Jediný start byl na start sprej. Diagnostika nepsala nic. Palivové čerpadlo je slyšet při startu. Vyměnil se palivový filtr, preventivně i čidlo kliky. Jeden vstřik by mimo toleranci (2.00mg/str), vstřik se přegumičkoval a všechny vstřiky se seřídily. Poté auto fungovalo cca rok. Nyní auto stálo ze šikma (levý strana níž) v nádrží bylo dle diagu 15l nafty. Auto nechtělo opět startovat. Pouze na start sprej. Auto jsem přeparkoval na rovinu a po cca 3 dnech vyzkoušel - nastartovalo. Zahřál jsem auto na provozní teplotu a napíchl na diag.
Rozvody jsou nastaveny -2.9°, rozvody byly měněny v autorizáku, když se dávala nová hlava kvůli vymačkaným sedlům na vstřikách. Vstřiky +- v toleranci.
Aktuálně diagnostika píše chybu EGR ventilu. Sundal jsem hadici, jestli není EGR zanesený a klapka zavřená, ale nebyla.
Přidávám screenshot z diagnostiky.
Díky
OII 1.9 TDI , BXE 2006 za studena nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
OII 1.9 TDI , BXE 2006 za studena nestartuje
- Přílohy
-
- IMG_0105.jpg (983.72 KiB) Zobrazeno 436 x
-
- IMG_0110.jpg (1.05 MiB) Zobrazeno 436 x
-
- IMG_0113.jpg (791.82 KiB) Zobrazeno 436 x
-
- IMG_0112.jpg (914.24 KiB) Zobrazeno 436 x
exBMW e90 320d 120kw
exSEAT Toledo 1M, 1.9 TDi 81kw AHF, puky tt, 288mm, egr off, kat off, soft by jini 108@334
exSEAT Toledo 1M, 1.9 TDi 81kw AHF, puky tt, 288mm, egr off, kat off, soft by jini 108@334
Re: OII 1.9 TDI , BXE 2006 za studena nestartuje
No a ta podávačka z nádrže dává - ne jen že je něco slyšet ?
To že nestojíš na rovině by nemělo mít u auta s čerpadlem v nádrži zásadní vliv
Pokud dává, přejít k tandemu je potřeba vyzkoušet jestli tlačí on
Další level vyndat žhavičky a změřit tlaky ve válcích ale to asi bude cajk pokud to na sprej chytne a běží, bude spíš problém s přísunem nafty
To že nestojíš na rovině by nemělo mít u auta s čerpadlem v nádrži zásadní vliv
Pokud dává, přejít k tandemu je potřeba vyzkoušet jestli tlačí on
Další level vyndat žhavičky a změřit tlaky ve válcích ale to asi bude cajk pokud to na sprej chytne a běží, bude spíš problém s přísunem nafty