Megane Grandtour 2023 - výměna zadních kotoučů
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Megane Grandtour 2023 - výměna zadních kotoučů
jednou sem se ptal,proč zadek ubejvá víc,byl to citan,což je kangoo,a prej to dělá esp,když se jezdí vostře,pro jistotu,mnohem dřív,než by to rozsvítilo kontrolku stabilizace. Víc sem tenkrát nepátral a bral to jako fakt,zas ten zadek není extra položka.
rozdělat a vyndat je můžeš na to nepotřebuješ diagnostiku.akorát si nezapomen odpojit autobaterii aby se ti nezatzáhla brzda naprázdno to je pak problem
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI
Dobrý postřeh.... díky
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Pokud jsou do motorku jen dva vodiče tak je normálně vrátíš.Vem si jinou baterku napoj motor na ni a vrat tu šroubovici až na doraz pak pístek zatlač vyměň desky a zase dotlač přes motorek jen přepoluješ.Musíš zásuvku odpojit od brzdiče ať nic nevystřelíš v jednotce a nech si ručku zabrzděnou hned poznaš zda to musíš přepolovat na odblokování.
Tvl kluci mě se to zdá až moc komplikované.....ale s největší pravděpodobností mi známý půjčí origo multidiagnostiku Launch X431 V, co si platí a ta jde i na aktuální auta....sice v angličtině, ale to dám
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Já teda nevím, jaký je rozdíl mezi modelem 3 a 4, ale já na Scenicu 3 sundám prase, přípravkem zatočím píst dovnitř, dám nové desky a složím to zpátky. Našlapu, jedu. Nějaké motorky mě fakt nezajímají.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
To já právě netuším, ale nechci takové zánovní auto dojebat....to by byl průser, proto sonduji....na YouTube to dělali tak, že chytli přípravkem pístek a z druhé strany točili imbusem
Pokud si neplatil i kartu na odblokování gateway tak bez odemknutí to nepůjde.
Netuším o čem je řeč
DGW - diagnostic gateway
já to dělám jak píše Marek, na frantíkách to přece nemá ( nebo jsem to neviděl ) motorky na třmenech jako třeba koncern ale cenrální motor u nádrže který tahá za lanovody
S tou servisní polohou přes diag opatrně, kór nějaký neoriginály, před pár lety myslím Peugeot 5008, servisní poloha, začalo to hrčet,hrčelo hrčelo až se tam lanko jaksi zacuckovalo a ten naviják se musel vyměnit za jiný,nevím co se tam událo,takže pokud to jde bez toho,raději se tomu vyhýbám
Ono vyměnit i pitomý destičky na novým autě může být problém a není to už jen o přešroubování, bohužel
já to dělám jak píše Marek, na frantíkách to přece nemá ( nebo jsem to neviděl ) motorky na třmenech jako třeba koncern ale cenrální motor u nádrže který tahá za lanovody
S tou servisní polohou přes diag opatrně, kór nějaký neoriginály, před pár lety myslím Peugeot 5008, servisní poloha, začalo to hrčet,hrčelo hrčelo až se tam lanko jaksi zacuckovalo a ten naviják se musel vyměnit za jiný,nevím co se tam událo,takže pokud to jde bez toho,raději se tomu vyhýbám
Ono vyměnit i pitomý destičky na novým autě může být problém a není to už jen o přešroubování, bohužel

No nechci kecat, ale mě se zdálo, že na těch trmenech je coci, co připomínalo motorky jak na koncernu....ale nechci kecat....no začíná to být opravdu zbytečně komplikované
Nene, Romane, od modelu 3 (rok 2010) má Mégane a Scenic motory na třmenech. Navíjecí buben měl Scenic 2. Ovšem existovaly i modely 3 s klasickou pákou ruční brzdy, takové ty low cost kusy.
Nicméně nevím, jaký problém by měl být u modelu 3 (a 4) s tím, že zatočím píst dovnitř, dám nové desky a po složení našlapu pedálem. Přece ten motor na třmenu musí dál pracovat jako předtím, ne? Co se pro něj mění? Motoru pro parkovací brzdu je přece úplně jedno, jestli je tam stará deska nebo nová.
Nicméně nevím, jaký problém by měl být u modelu 3 (a 4) s tím, že zatočím píst dovnitř, dám nové desky a po složení našlapu pedálem. Přece ten motor na třmenu musí dál pracovat jako předtím, ne? Co se pro něj mění? Motoru pro parkovací brzdu je přece úplně jedno, jestli je tam stará deska nebo nová.
Pokud to zatočíš a jde to tak problém nebude ale ono bybto jít zatočit nemělo a mohl by jsi neco uvnitř poškodit.
V diagnostice se v ABS musí aktivovat režim Maintenance. Po ukončení prací opět deaktivovat. Jde to jakoukoli diagnostikou.
No a právě moje Delphi mi už na tenhle model nefunguje, takže stejně si tedy budu muset půjčit Launch.....sadu na zatáčení mám, tak snad tam bude správný adaptér